Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτουςΘανόντα ΜέληΟ Σύλλογός μας καθιερώνει την παρούσα σελίδα, στην οποία θα μνημονεύονται τα ΤΑΚΤΙΚΑ & ΕΠΙΤΙΜΑ μέλη του που φεύγουν απ την ζωή, κρατώντας άσβεστη την μνήμη τους . Στην σελίδα θα μνημονεύονται τα μέλη που απεβίωσαν με την σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς τους.
Θανόντα Μέλη
5.- ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2011 13:13
alt Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Σκαμνό. Ήταν γιός των αείμνηστων συγχωριανών, Γεωργίου Παπαγεωργίου και της Ελένης Σκαρή. Αδελφός των Αθανασίας & Τασούλας Παπαγεωργίου.
Παντρεύτηκε την Βασιλική Κοτρώτσιου από την Λαμία και μαζί απέκτησαν δυο παιδιά. Τον Γιώργο και την Ελένη - Κωνσταντίνα.
Εργάσθηκε ως αυτοκινητιστής, απ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Διέμενε μόνιμα με την γυναίκα του Βασιλική στην πόλη της Λαμίας.
Υπήρξε ΤΑΚΤΙΚΟ μέλος του Συλλόγου μας με αύξοντα αριθμό μέλους 115/96 - 01/07/2009. Υπήρξε άνθρωπος ανοιχτόκαρδος, αγαπητός στις παρέες του, γλεντζές, με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ, εξαιρετικός οικογενειάρχης.
Στις 19 Ιουλίου 2011, νοσηλευόμενος για λίγες ημέρες στο Γ.Ν.Ν Λαμίας ύστερα από ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, έφυγε αναπάντεχα στις 23:30μμ σε ηλικία 79 ετών.
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 11 Ιούνιος 2013 14:22
 
4.- ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΦΕΤΦΑΤΖΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Κυριακή, 04 Σεπτέμβριος 2011 14:11
alt Γεννήθηκε το 1940 στο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ. Ήταν γιός των αείμνηστων Αποστόλη & Μαρίας Φετφατζή. Αδελφός του Χρήστου Φετφατζή.
Μεγάλωσε στο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ και απασχολούνταν στο Εργαστήριο Καραμελοποιίας που διατηρούσε ο πατέρας του.
Ανήσυχο πνεύμα όπως ήταν ο Τρύφωνας αναζητά την τύχη του αλλού. Δίνει εξετάσεις ως Πολιτικός Μηχανικός στην ΙΤΑΛΙΑ όπου και περνά, αλλά δεν παρακολουθεί την σχολή. Μεταβαίνει στην ΕΛΒΕΤΙΑ, όπου παρακολουθεί μαθήματα σε σχολή Εμποροπλοιάρχων από την οποία και αποφοιτά επιτυχώς. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, εργάζεται για σημαντικό χρονικό διάστημα στα Κρουαζερόπλοια του Ομίλου Χανδρή. Εγκαταλείπει τον Όμιλο Χανδρή και ανοίγει ένα δικό του Pet shop στην περιοχή της Βούλας το οποίο διατηρεί έως ότου συνταξιοδοτηθεί.
Παντρεύεται την συγχωριανή μας Αναστασία Παπαπαναγιώτου και μαζί αποκτούν τον μονάκριβο γιό τους Χάρη. Διέμεναν μόνιμα στην Βούλα αν και ο Τρύφωνας περνούσε τον περισσότερο χρόνο του στον αγαπημένο του πλέον Σκαμνό.
Υπήρξε ΙΔΡΥΤΙΚΟ μέλος του Συλλόγου μας με Αριθμό Πρωτοκόλλου 049/28-2-2008.
 Άνθρωπος περήφανος, ανήσυχο πνεύμα, φιλότιμος, ευχάριστος στις παρέες του, γαλαντόμος, άριστος οικογενειάρχης. Αγάπησε τον Σκαμνό γι΄αυτό και από τις πρώτες στιγμές του γάμου του έχτισε το σπίτι του με μεράκι σ αυτόν.
Στις 24 Απριλίου 2011, ανήμερα το Πάσχα, στις 23:00 μμ αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία. Κλήθηκε εσπευσμένα ασθενοφόρο από το Γ.Ν.Ν. Λαμίας αλλά ήδη ο Τρύφωνας είχε αφήσει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 71 ετών.
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 11 Ιούνιος 2013 14:24
 
3.- ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 03 Φεβρουάριος 2011 11:47
alt Γεννήθηκε το έτος 1941 στο ΛΙΤΟΣΕΛΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ. Γιός των Ηλία και Αρετής Γιαννακόπουλου. Αδελφός των Βασίλη, Παναγιώτη, Ευαγγελίας, Βάγιας, Χρήστου, Σεραφείμ και Φρειδερίκης Γιαννακόπουλου.
Στο αγαπημένο του ΛΙΤΟΣΕΛΟ έλαβε την παιδεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στην συνέχεια τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο Σπερχειάδας. Έλαβε μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις της ανώτατης εκπαίδευσης και πέτυχε την εισαγωγή του στην Φυσικομαθηματική σχολή και τη Γεωλογική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Παίρνοντας το πτυχίο Φυσικών Επιστημών, κατατάχθηκε στο στρατό όπου υπηρέτησε την θητεία του ως έφεδρος Αξιωματικός του Πυροβολικού.
Επί μιά δεκαετία, εργάσθηκε ως φροντιστής καθηγητής σε γνωστά φροντιστήρια της Λαμίας και από το1978 μέχρι το 2007 σε διάφορα Γυμνάσια & Λύκεια του Νομού Φθιώτιδας.
Το έτος 1972 νυμφεύθηκε την συγχωριανή μας ΕΥΘΥΜΙΑ ΖΑΛΑΩΡΑ και μαζί της απέκτησε τρία παιδιά. Τον Ηλία, την Ιωάννα και τον Γιώργο. Από την στιγμή του γάμου του με την Ευθυμία, αρχίζει και η αγάπη του για τον ΣΚΑΜΝΟ. Το Λιτόσελο και ο Σκαμνός υπήρξαν οι μεγάλες αγάπες του Δημήτρη.
Αφότου ιδρύθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Λιτοσελιτών, του οποίου ήταν ιδρυτικό μέλος, βοήθησε τον Σύλλογό του ως μόνιμο μέλος του Δ.Σ ως Γενικός Γραμματέας αρχικά και στη συνέχεια ως Πρόεδρος για είκοσι τρία χρόνια περίπου. Κατά την πολυετή θητεία του στο Δ.Σ του Συλλόγου, με την οικονομική και ηθική στήριξη των μελών αλλά και των εξαίρετων φίλων του και φίλων του Συλλόγου και σε συνεργασία με την Τοπική Αρχή, έγιναν πολλά εξωραϊστικά έργα, πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες οικονομικής και ψυχολογικής στήριξης Λιτοσελιτών και μη, που είχαν ανάγκη. Ιδρύθηκε η διμηνιαία έκδοση του εντύπου " Λιτοσελίτικα Νέα", ιδρύθηκε τράπεζα αίματος, ιδρύθηκε λαογραφικό μουσείο και αίθουσα στέγασής του, καθιερώθηκε ετήσια εκδήλωση βράβευσης των αριστούχων μαθητών. Οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες εκδρομές απ άκρη σ άκρη της νησιώτικης και χερσαίας Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Οργανώθηκαν πολλοί ετήσιοι χοροί σε κοσμικά κέντρα της Λαμίας. Επιδοτήθηκαν έργα φωτισμού, ύδρευσης και οδοποιίας. Ανοικοδομήθηκαν τα κατεστραμμένα εξωκκλήσια Προφήτη Ηλία και Αγίας Σοφίας.
Παράλληλα ,υπήρξε ιδρυτικό μέλος και του Συλλόγου Απανταχού Σκαμνιωτών Ο Άγιος Γεώργιος, ενώ υπήρξε και μέλος της Εξελεγκτικής επιτροπής του Συλλόγου. Επί σειρά ετών, πρόσφερε υπηρεσίες Ιεροψάλτη τόσο στο Λιτόσελο, όσο και στον Σκαμνό. Η απώλεια του "Καθηγητή", όπως τον αποκαλούσαν όλοι, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό σε όλους μας.
 Στις 8 Ιανουαρίου 2011, ο Αγαπητός Δημήτρης, ο " Καθηγητής", έφυγε αναπάντεχα για το μακρινό ταξίδι σε ηλικία 69 ετών.
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 11 Ιούνιος 2013 14:26
 
2.- ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΣΤΡΑΚΑΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Σάββατο, 16 Οκτώβριος 2010 14:28
alt Γεννήθηκε στις 12/9/1936 στον ΣΚΑΜΝΟ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ. Γιός του Μιχάλη Αστρακά και της Στυλιανής Ντάου του Ιωάννη. Αδελφός του Γεωργίου και της Βασιλικής Αστρακά. Έμεινε ορφανός από μητέρα στην ηλικία των εννέα ετών. Μεγάλωσε στον ΣΚΑΜΝΟ απ όπου και έφυγε προκειμένου να εργασθεί σε δημόσια έργα.

Γνωρίζει την ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΤΣΩΚΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ από την Λαμία και στις 14/2/1971 ενώνονται με τα δεσμά του γάμου. Το έτος 1973 γεννιέται ο γιός τους Μιχάλης. Εργάζεται ως χειριστής Γκρεϊντερ στην εταιρεία ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΤΕ απ όπου και συνταξιοδοτείται. Λόγω της δουλειάς του αναγκάζεται μαζί με την οικογένειά του να αλλάζει συνεχώς τόπους διαμονής.
Μετά την σύνταξή του διαμένει μόνιμα με την σύζυγό του στην πόλη της Λαμίας.

'Έφυγε στις 19 Ιουλίου 2010 νοσηλευόμενος στην εντατική του ΩΝΑΣΕΙΟΥ Νοσοκομείου Αθήνας ύστερα από επιπλοκές που του παρουσιάσθηκαν μετά από εγχείρηση καρδιάς. 'Ήταν 74 ετών.
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 11 Ιούνιος 2013 14:28
 
1.- ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΑΣΚΩΝΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Σάββατο, 16 Οκτώβριος 2010 14:02
alt

Γεννήθηκε στις 26/3/1943 στην ΤΣΟΥΚΑ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ. Γιός του Ηλία & της Δήμητρας Λιασκώνη. Αδελφός της Κωνσταντίας Λιασκώνη.

 Στο χωριό μας βρέθηκε υπηρετώντας την στρατιωτική του θητεία στην Γέφυρα της παπαδιάς. Γνωρίστηκε με την συγχωριανή μας ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ την οποία παντρεύτηκε στις 30/7/1967. 

 Εγκαταστάθηκε μόνιμα στο χωριό ασχολούμενος με την κτηνοτροφία, αποκτώντας με την Βασιλική δύο αγόρια. Τον Ηλία το έτος 1969 και τον Γιάννη το έτος 1972. Το έτος 1977 προσλαμβάνεται στον Ο.Τ.Ε ως τεχνικός υπάλληλος απ  όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Έκτοτε διέμενε μόνιμα στο χωριό με την σύζυγό του Βασιλική.

  Έφυγε ξαφνικά ύστερα από καρδιακό επεισόδιο ξημερώματα της 18 Ιουλίου 2010, σε ηλικία 67 ετών.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 11 Ιούνιος 2013 14:27
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 5