Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτουςΘανόντα ΜέληΟ Σύλλογός μας καθιερώνει την παρούσα σελίδα, στην οποία θα μνημονεύονται τα ΤΑΚΤΙΚΑ & ΕΠΙΤΙΜΑ μέλη του που φεύγουν απ την ζωή, κρατώντας άσβεστη την μνήμη τους . Στην σελίδα θα μνημονεύονται τα μέλη που απεβίωσαν με την σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς τους.
Θανόντα Μέλη
15. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΙΒΑΡΑΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 29 Ιανουάριος 2014 21:21
    Γεννήθηκε στο Σκαμaltνό Φθιώτιδος το 1924, όπου και μεγάλωσε. Γιός των αείμνηστων συγχωριανών Ιωάννη Τζιβάρα του Δημητρίου και της Σπυριδούλας Αργυρίου του Νικολάου. Αδελφός των αείμνηστων Δημητρίου, Νικολάου, Ασημίνας, Ζωής και Παναγιώτη Τζιβάρα.
      Από μικρό παιδί ρίχνεται στην βιοπάλη για το μεροκάματο. Με την έναρξη του Παγκοσμίου πολέμου, το ανήσυχο και ατίθασο πνεύμα του τον ωθεί στο βουνό. Κατατάσσεται εθελοντικά στις δυνάμεις του ΕΛΑΣ όπου με την δράση του κερδίζει τον τίτλο του Καπετάνιου, αποκαλούμενος από τους συναγωνιστές του ως Καπετάν Βάρδας.    
       
Με την λήξη του πολέμου
λόγω προβλημάτων με τα πολιτικά του πιστεύω, αναγκάζεται να ανέβει και πάλι στο βουνό με τον Δημοκρατικό Στρατό. Με την λήξη του εμφυλίου ρίχνεται και πάλι στην βιοπάλη, κατορθώνοντας να εργασθεί ως οδηγός λεωφορείου στο ΚΤΕ Λαμίας και κατόπιν να γίνει ιδιοκτήτης λεωφορείου.
      Παντρεύτηκε την Γιαννούλα Πήλιουρα του Ηλία από την Αμφίκλεια Λοκρίδας, με την οποία δεν απέκτησαν παιδιά.
     Υπήρξε δραστήριος, ιδεολόγος, με ακλόνητα πολιτικά πιστεύω, ειλικρινής, εξαίρετος συγγενής, λάτρης του χωριού μας, για το οποίο διέθετε ένα εξαιρετικά σπάνιο αρχείο φωτογραφιών, λευκωμάτων, ιστοριών, γενεαλογικών δέντρων κα. Στα 88 του χρόνια συνέγραψε το βιβλίο “ Όταν έχεις τύχη βουνό ”, ενώ ολοκλήρωνε το 2 βιβλίο του με τα γενεαλογικά δέντρα των συγχωριανών μας.
     Ήταν ένας εκ των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου μας με αύξοντα αριθμό μέλους 14.
     Διέμενε μόνιμα στο Σκαμνό έως την ημέρα του θανάτου του. Απεβίωσε στις 26 Ιανουαρίου 2014, σε ηλικία 91 ετών. Ετάφη στις 27 Ιανουαρίου 2014, στο κοιμητήριο του Σκαμνού Φθιώτιδας.
           
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 05 Μάιος 2018 11:21
 
14. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΟΛΥΖΩΪΔΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 16 Οκτώβριος 2013 15:38
alt

  

        Γεννήθηκε στον Σκαμνό Φθιώτιδος στις 3/2/1930, όπου και μεγάλωσε. Γιός των αείμνηστων συγχωριανών Δημητρίου Πολυζωϊδη του Ευθυμίου και της Αλεξάνδρας και της Γεωργίας Τζιβάρα του Ευθυμίου και της Παρασκευής.
       Αδελφός των Παρασκευής, Ευθυμίου, Σπυρίδωνος, Βασιλικής (εν ζωή), Κωνσταντίνου και Ευσταθίας Πολυζωϊδη.
      Παντρεύτηκε την συγχωριανή μας Αλεξάνδρα Τζιβάρα του Δημητρίου και Ασπασίας. Από τον γάμο τους απέκτησαν τρία παιδιά. Τον Δημήτρη, τον Γιώργο (δεν βρίσκεται στην ζωή) και την Γεωργία.    
      Εργάσθηκε ως σιδηροδρομικός υπάλληλος και συνταξιοδοτήθηκε με τον βαθμό του αρχιελιγμοδηγού.
      Λίγους μήνες μετά την συνταξιοδότησή του, καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι λόγω παραπληγίας. Υπήρξε άνθρωπος ηθικός, τίμιος, ακέραιος, αλτρουιστής, εργατικός, με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ, αγαπητός σε όλους, με τεράστια δύναμη ψυχής.
Ιδρυτικό μέλος του  Συλλόγου μας, με αύξοντα αριθμό μέλους 43. Διέμενε μόνιμα στην Λάρισα μαζί με την σύζυγό του Αλεξάνδρα, έως την ημέρα του θανάτου του.
      Απεβίωσε στις 11 Οκτωβρίου 2013, σε ηλικία 83 ετών. Ετάφη στις 12 Οκτωβρίου στο Κοιμητήριο του Σκαμνού Φθιώτιδος. 
 

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 05 Μάιος 2018 11:27
 
13. ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΤΖΙΒΑΡΑ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 16 Οκτώβριος 2013 12:31
alt
    Γεννήθηκε στην Γραβιά Φωκίδος στις 15/1/1926 όπου και μεγάλωσε. Κόρη των αείμνηστων Παντελή Καράντζαλη και Ευθυμίας Δούρου από την Γραβιά Φωκίδος. Αδελφή των Αλεξάνδρας, Ευσταθίου, Μάρθας και Γεώργιου Καράντζαλη. 
 
Παντρεύτηκε τον συγχωριανό μας Ευστάθιο Τζιβάρα του Νικολάου, ράφτη στο επάγγελμα. Από τον γάμο τους απέκτησαν ένα γιο, τον Νίκο.
   Υπήρξε πολύ όμορφη γυναίκα, διακρίνονταν για τους χαμηλούς της τόνους, εξαιρετική σύζυγος και μητέρα, καλή συγχωριανή.
     Ήταν εγγεγραμμένη ως ΤΑΚΤΙΚΟ μέλος του Συλλόγου μας με αύξοντα αριθμό μέλους 111, με Αριθ Πρωτοκόλλου Αίτησης   69 - /28/6/2009. Διέμενε μόνιμα στην Λαμία έως την ημέρα του θανάτου της. Απεβίωσε στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, σε ηλικία 87 ετών. Ετάφη στις 18 Σεπτεμβρίου στο Νεκροταφείο της Ξηριώτισας, στην Λαμία.         

        
      
 
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 05 Μάιος 2018 11:31
 
12. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΤΑΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 10 Απρίλιος 2013 13:46

 

alt

Γεννήθηκε στον Σκαμνό Φθιώτιδος στις 2/1/1938 όπου και μεγάλωσε. Γιος των αείμνηστων συγχωριανών     Αθανασίου Ντάου  και της Χρυσούλας Σκαρή του Αθανασίου. Αδελφός των Αντωνίου, Βασίλη, Παναγιώτη και Κωνσταντίνου Ντάου.
Παντρεύ
τηκε την Γιαννούλα Ντόνα του Θεοχάρη από την Δεσκάτη Γρεβενών.  Από τον γάμο τους απέκτησαν τον Θανάση και την Χρυσούλα. Μετέβησαν μαζί με την σύζυγό του στην Γερμανία ως μετανάστες. Εργάσθηκε σε διάφορα εργοστάσια παραγωγής ελαστικών, βαφών αλουμινίου κα. Συνταξιοδοτήθηκε και διέμενε μαζί με την σύζυγό του στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας, ενώ τα καλοκαίρια δεν παρέλειπαν να επισκέπτονται τον Σκαμνό.Υπήρξε άνθρωπος ήπιων τόνων, καλοκάγαθος, με αίσθηση του χιούμορ, άριστος οικογενειάρχης.
Ταυτόχρονα υπήρξε ΤΑΚΤΙΚΟ μέλος του Συλλόγου μας με αύξοντα αριθμό μέλους 180, με Αριθμό Πρωτοκόλλου Αίτησης 176 - 3/10/2009.
Απεβίωσε στις 3  Φεβρουαρίου 2013, σε ηλικία 75 ετών στην Νυρεμβέργη. Η σορός του μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Σκαμνό, όπως ήταν και η επιθυμία του. Η οικογένειά του σεβόμενη την επιθυμία του τον μετέφερε στον Σκαμνό, όπου στις 10 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Κυριακή, εψάλει η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Σκαμνό. Κηδεύτηκε στο κοιμητήριο του χωριού την ίδια ημέρα.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 05 Μάιος 2018 11:41
 
11. ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 10 Ιανουάριος 2013 13:56
altΓεννήθηκε στο Μοσχοχώρι Φθιώτιδος στις 6/11/1950 όπου και μεγάλωσε. Γιος των Γεωργίου Τζουβάρα του Αχιλλέα & της αείμνηστης Παρασκευής Μητσοπούλου από το Μοσχοχώρι Φθιώτιδος. Αδελφός των Κωνσταντίνου, Σωτηρίας και Στεργιανής Τζουβάρα. Εργάσθηκε ως υπάλληλος στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο απ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Παντρεύτηκε την Αικατερίνη Παλαιορούτη του Δημητρίου και της Ισμήνης από το Κωσταλέξη Φθιώτιδος. Από τον γάμο τους απέκτησαν δυο γιούς. Τον Γιώργο και τον Δημήτρη. Έως την ημέρα του θανάτου του διέμενε με την οικογένειά του μόνιμα στην Λαμία, ενώ αρκετό χρονικό διάστημα περνούσε και στις Ράχες Φθιώτιδος όπου διατηρούσε εξοχικό, ασχολούμενος με το ψάρεμα που τόσο του άρεσε.
Υπήρξε άνθρωπος ηθικός, ακέραιος, αγωνιστής, ιδεολόγος. Πάλευε για αυτό που πίστευε και για τον λόγο αυτό ασχολήθηκε με τα κοινά εκλεγόμενος 2 φορές Δημοτικός Σύμβουλος. Την μία τετραετία στον Δήμο Γοργοποτάμου και την δεύτερη στον Δήμο Λαμιέων.
Ταυτόχρονα υπήρξε ΤΑΚΤΙΚΟ μέλος του Συλλόγου μας με αύξοντα αριθμό μέλους 120, με Αριθμό. Πρωτοκόλλου Αίτησης 101 - 1/7/2009.
Απεβίωσε την 1η Ιανουαρίου 2013, σε ηλικία 62 ετών. Η εξόδιος ακολουθία εψάλει στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο Μοσχοχώρι Φθιώτιδος. Κηδεύτηκε στο κοιμητήριο του Μοσχοχωρίου στις 2 Ιανουαρίου 2013.
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 Ιανουάριος 2013 13:21
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 5