VIDEO διάφορα
VIDEO ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ 2013 (ΓΛΕΝΤΙ) PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 01 Φεβρουάριος 2013 16:44
 
Η ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 02 Νοέμβριος 2012 11:52
                      Του Δημήτρη Αλέξ. Πολυζωϊδη
                      Εκδότη - Διευθυντή εφημερίδας
                                "Οι Σκαμνιώτες"

   Όλοι μας γνωρίζουμε το παληκάρι που ακούει στο όνομα Βασίλης Δοσούλας, μιας και πρόκειται για τον συγχωριανό μας, τον συγγενή μας, τον φίλο μας, το δικό μας παιδί. 
   Θυμόμαστε το τραγικό περιστατικό του Τολό, τον αγώνα και τον πόνο του ίδιου,της οικογένειάς του
, τις προσευχές και τις ευχές όχι μόνο όλων των συγχωριανών μας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, η οποία συγκλονισμένη παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα, κάθε ρεπορτάζ που αφορούσε τα ιατρικά ανακοινωθέντα για την υγεία του Βασιλάκη. Τιτάνια η μάχη του ίδιου και των γονιών του, μιά μάχη απο την οποία ευτυχώς για όλους, βγήκαν νικητές!
   Νίκησαν γιατί έβγαλαν μιά δύναμη ψυχής που συγκλόνισε όλο τον κόσμο. Μιά δύναμη ψυχής που οι αγαπημένοι μας Αποστόλης & Γιούλα (γονείς του Βασίλη), την μετέδωσαν στον ίδιο και στην αδερφή του Μαργαρίτα. Μιά δύναμη ψυχής που αποκατέστησε κατά τον καλύτερο τρόπο την υγεία του Βασίλη και των δικών του ανθρώπων.
   Αυτή η δύναμη ήταν και είναι που εξέπληξε τους πάντες, με συνέπεια να καλείται ο Βασίλης ακόμη και σήμερα στα τηλεοπτικά κανάλια, αν και άλλοι συνάνθρωποι υπέστησαν
παρόμοια ατυχήματα. Είναι η δύναμη ψυχής που συγκλονίζει, η δύναμη που απαιτείται απο τον καθένα μας ώστε να βγεί νικητής!
   Δεν το κρύβω, σε κάθε μου δύσκολη στιγμή, προσπαθώ να φανταστώ την μορφή του Βασίλη ώστε να αντλήσω την δύναμη που χρειάζομαι για να ανταπεξέλθω!
   Ας χαρούμε λοιπόν για μιά ακόμη φορά τον συγχωριανό μας σε μιά τηλεοπτική εκπομπή, συγκεκριμένα της Τατιάνας Στεφανίδου, όπου για μιά ακόμη φορά παρουσιάζει στο κοινό την δύναμη ψυχής που διαθέτει! 
    Βασίλη να είσαι πάντα καλά και χαμογελαστός!


Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 02 Νοέμβριος 2012 11:53
 
ΟΛΑ ΤΑ VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 21 Σεπτέμβριος 2012 19:10

  Μπορείτε να παρακολουθήσετε οσα video της 16ης Διάσχισης του φαραγγιού του Ασωπού μπόρεσαν να τραβηχτούν την φωτογραφική μηχανή του Δημήτρη Αλέξ. Πολυζωϊδη. Την συραφή των video, έκανε ο Δημήτρης Ευθ. Πολυζωϊδης, τον οποίο & ευχαριστούμε!
  Κύριο μέλημά μας, πρώτα ο Θεός, να τραβήξουμε την διάσχιση του φαραγγιού με επαγγελματικό εξοπλισμό. Πρός το παρόν, αρκεστείτε σε αυτά τα λίγα και ξεκαρδιστείτε στα γέλια με τον απίστευτο Θεοφάνη Σκαρή!

 
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ & VIDEO ΑΠΟ 16η ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΑΣΩΠΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2012 14:07


Για μια ακόμη φορά, το χωριό μας φιλοξένησε ορειβάτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίοι το επισκέφθηκαν προκειμένου να απολαύσουν την σκαμνιώτικη φιλοξενία και να διασχίσουν το μοναδικής ομορφιάς Φαράγγι του Ασωπού.

Από ημέρες πριν, ο Πρόεδρός μας κ. Θεοφάνης Σκαρής επικοινώνησε τόσο με τους Αντιδημάρχους Λαμιέων κ.κ Κωνσταντίνο Μουστάκα & Δημήτρη Μητσόπουλο όσο και με την Πρόεδρο του Ε.Ο.Σ Λαμίας κ. Ελένη Ρήγα, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την άρτια οργάνωση της διάσχισης. Πράγματι, ευρέθησαν οι χορηγοί της εκδήλωσης, εκπονήθηκε το πρόγραμμα, τυπώθηκαν τα διαφημιστικά φυλλάδια, μαζεύτηκαν τα τρόφιμα & τα ποτά, των οποίων το μαγείρεμα & το σερβίρισμα ανατέθηκε στον Σύλλογό μας «Άγιο Γεώργιο» & τους φιλόξενους κατοίκους του χωριού μας, που περίμεναν την ημέρα της 8ης Σεπτεμβρίου με ανυπομονησία.

Μεγάλος αριθμός μελών μας και όχι μόνο, καθάρισε οδούς, Πολιτιστικό κέντρο, προαύλιο χώρο, ψαλίδισε θάμνους, μάζεψε απορρίμματα, τοποθέτησε και έστρωσε τα τραπεζοκαθίσματα της εκδήλωσης, μαγείρεψε και σερβίρισε όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε, ενώ δεν παρέλειψε να πρωτοστατήσει στο γλέντι που επακολούθησε.

Η εκδήλωση άνοιξε με τους καθιερωμένους χαιρετισμούς από τον Πρόεδρό μας κ. Θεοφάνη Σκαρή, τον Αντιδήμαρχο Λαμιέων κ. Δημήτρη Μητσόπουλο και από την Πρόεδρο του Ε.Ο.Σ Λαμίας κ. Ελένη Ρήγα.

Η φασολάδα, τα λουκάνικα, το τυρί, οι ελιές, το ψωμί και το κρασί σερβιρίστηκαν ταχύτατα από τους συγχωριανούς μας, αποσπώντας σε πολλές περιπτώσεις τα μπράβο των επισκεπτών για την οργάνωση της εκδήλωσης. Με το πέρας του φαγητού, οι μουσικές επιλογές του Πύρου Πουλίτσα σήκωσαν τον κόσμο απ τα τραπέζια του που χόρευε έως αργά το βράδυ.

Την εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο τέως Δήμαρχος Γοργοποτάμου κ. Παναγιώτης Σπαθούλας επί των ημερών του οποίου πήρε σάρκα & οστά  και στηρίχθηκε όσο τίποτα άλλο η Πανελλήνια Διάσχιση του Φαραγγιού, και συνεχίζει να μας συγκινεί με την συμμετοχή του κάθε χρόνο στην εκδήλωση, ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων κ. Δημήτρης Μητσόπουλος, ο Πρόεδρος του φιλικού μας Συλλόγου Οιταίων Φθιώτιδας κ. Μιχάλης Γρούσπας που τον ευχαριστούμε θερμά για την διάθεση των τραπεζοκαθισμάτων καθώς και ο Ταμίας του φιλικού μας Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μπράλου.

Το πρωί όσοι επέλεξαν να διασχίσουν το εκπληκτικής ομορφιάς φαράγγι, συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού μας κέντρου παίρνοντας το τσάι, το ψωμί, τα βουτήματα, τα κέικ, & το μέλι που είχαν ετοιμάσει οι άνθρωποι του Συλλόγου μας. Πέραν των κατοίκων του χωριού & των μελών του Ε.Ο.Σ Λαμίας, στο σημείο της συνάντησης έφθασαν και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ηράκλειας, ο Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας & ο Ελληνικός Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ιτέας – Κίρρας.

Με το τέλος του πρωινού, άνθρωποι του Ε.Ο.Σ Λαμίας ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για την κατάσταση του φαραγγιού, τονίζοντας τα επικίνδυνα σημεία και συστήνοντας σε όλους την τήρηση των κανόνων ασφαλείας και την υπακοή όλων στις συστάσεις των εξιδικευμένων ορειβατών του Ε.Ο.Σ Λαμίας. Από το χωριό μας την διάσχιση επιχείρησαν επιτυχώς 29 άτομα, με μικρότερο μέλος της αποστολής, τον Γιωργάκη Μαυρίδη, ο οποίος έδειξε εντυπωσιασμένος από την εμπειρία, όπως όλοι μας άλλωστε. Στον τερματισμό της διάσχισης στην Ηράκλεια, τον κόσμο περίμεναν άνθρωποι του Ε.Ο.Σ Λαμίας με επικεφαλής την δραστήρια Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ελένη Ρήγα, προσφέροντας νερό και λουκούμια σε όλους.

Ο Σύλλογός μας υπόσχεται του χρόνου και από εδώ και στο εξής, την αναβάθμιση του περάσματος του Φαραγγιού σε κάθε επίπεδο.

Ευχαριστούμε τους συγχωριανούς Θεοφάνη Σκαρή, Κατερίνα Σκαρή, Μάκη Ζαλαώρα, Ειρήνη Ζαλαώρα, Κώστα Καλατζή, Δημήτρη Μαυρίδη, Γεωργία Αστρακά, Ελένη Κακαράντζα, Ιωάννη Λιασκώνη, Γεωργία Διώτη – Λιασκώνη, Γεώργιος Δ. Τζιβάρα, Δημήτρη Αλέξ. Πολυζωϊδη, Βασίλη Δουμανά, Γιάννη Ζαλαώρα, Θάνια Ζαλαώρα, Νεκταρία Πράπα, Δημήτρη Ευθ. Πολυζωϊδη, Χαράλαμπο Π. Αστρακά, Μαρία Μάνδρα, Σπύρο Χ. Αστρακά, Σπύρο Χ. Αστρακά (ο νεότερος), Βασιλική Μακρή – Δουμανά, Χαράλαμπο Σ. Αστρακά, Αθανασία Σπάθη – Αστρακά, Ευσταθία Ράμμου & Χρήστο Καλπουζάνη, για την αμέριστη βοήθειά τους στην μεταφορά, τον καθαρισμό & τον ευπρεπισμό των χώρων, την προετοιμασία, το μαγείρεμα & το σερβίρισμα στους επισκέπτες.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση & την διάσχιση του φαραγγιού, καθώς επίσης και τους συγχωριανούς, Βασιλική Καραγιάννη, τον Πολύκαρπο Αστρακά, τον Θεοφάνη Σκαρή & τον Γιάννη Τζανακάκη  για την παροχή τους στα σύνεργα μαγειρέματος, τον δε Γιάννη για την ευγενική του χορηγία σε κρασί. Ακόμη απευθύνουμε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας στον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Μητσόπουλο,  για κάθε ενέργειά του για το καλό του χωριού μας.

Τέλος, απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας:

·         Αφοί Κουτσοβέλη, Λιανοκλάδι

·         Κρεοπωλείο «Βασιλονικολός Ιωάννης» Λεωσθένους   & Παλαιολόγου, Λαμία

·         Οινοποιός – Αμπελοκαλλιεργητής «Καραγεώργος       Ιωάννης» Λαμία

·         Αρτοποιείο «Ζιώγας», Λαμία

·         Αφοί Κοπάνη, Λαμία

·         Ζαχαροπλαστείο Τσιάτσιος Κωνσταντίνος, Λαμία

·         Βιομηχανία Γάλακτος Λαμίας

·         Νερό « Ιόλη»

·         Κρεοπωλείο «Τσαδήμα Ανάργυρου» Λαμία

·         Σπύρος Πουλίτσας, Λαμία
   
    Ιωάννης Παπαποστόλου, Μοσχοχώρι

 


Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2012 11:21
 
ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.............. PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 10 Σεπτέμβριος 2012 12:47


Ξεκληρίστηκε οικογένεια από LAMIASTARGR  ( NEO VIDEO)

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, η στροφή καρμανιόλα λίγο πιο κάτω από το «Χάνι Καρανάσιου», προσέθεσε άλλους τέσσερις νεκρούς ανθρώπους στην λίστα της, την Κυριακή 9 Σεπτέμβρη.

Τετραμελής οικογένεια από το χωριό Κίρρα Φωκίδος, η οποία ξεκίνησε να επισκεφθεί την Μονή Δαμάστας προκειμένου να προσκυνήσει την χάρη της και τέσσερα χιλιόμετρα πριν φθάσει σ αυτή, για άγνωστους έως τώρα λόγους, «βούτηξε» με το αμάξι της στο κενό, κατρακυλώντας σε βάθος 250 μέτρων. Από τα συντρίμμια του οχήματος, περισυλλέγησαν οι Γιώργος Δέδες 52 ετών καθηγητής φυσικής στο Γυμνάσιο Ιτέας, η 49χρονη σύζυγός του καθηγήτρια φιλόλογος στο ίδιο Γυμνάσιο, η 14χρονη κόρη τους Στέλλα & ο 11χρονος γιός τους Αναστάσης, οικτρά παραμορφωμένοι, σε σημείο ώστε να μην μπορούν οι άνδρες της διάσωσης να προσδιορίσουν αρχικά το φύλο & την ηλικία του καθενός.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 13:00 μμ και έγινε αντιληπτό από αγρότες που βρίσκονταν σε ελαιοπερίβολο σε παρακείμενη περιοχή, οι οποίοι ακούγοντας τον θόρυβο, ειδοποίησαν την αστυνομία.

Στην περιοχή μετέβησαν αστυνομία & δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ, οι οποίοι μετά από 2ωρη αναζήτηση, αντίκρισαν ότι είχε απομείνει από το αυτοκίνητο της οικογένειας, μάρκας Skoda Octavia, χρώματος ασημί.

Η ανάσυρση των νεκρών από τους άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ, διήρκησε έξι ολόκληρες ώρες λόγω του δύσβατου & απόκρημνου της περιοχής.

Ελπίζουμε οι αρμόδιοι φορείς να ενεργοποιηθούν κατασκευάζοντας κάποιο έργο στην εν λόγω στροφή, προκειμένου να μην θρηνήσουμε και άλλους συνανθρώπους μας.


Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2012 12:01
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 7 από 16