VIDEO διάφορα
21η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2015 10:38

 

            Οι φιλοξενίες των συστημάτων προσκόπων στο χωριό μας όλα αυτά τα χρόνια  κατ  εντολή του Δήμου Λαμιέων, δείχνουν να πιάνουν τόπο, μετά και την νέα Πανελλήνια διοργάνωση που διεξήχθη στις 2, 3 & 4 Οκτωβρίου 2015, στο όμορφο και φιλόξενο χωριό μας.

            Και λέμε ότι πιάνουν τόπο, μιας και η φιλοξενία προς όσους έχουν επισκεφθεί το χωριό μας, είναι παραπάνω από εντυπωσιακή, κυρίως χάρις στις προσπάθειες του συλλόγου μας Απανταχού Σκαμνιωτών Άγιος Γεώργιος, των μελών και των μονίμων κατοίκων του χωριού.

            Πιάνει τόπο, γιατί η φιλοξενία, η καλοσύνη των κατοίκων του, η ομορφιά του χωριού και οι εγκαταστάσεις του, έχουν γίνει γνωστές πανελληνίως και σε πάρα πολλούς συλλόγους, οι οποίοι μέσω του Δήμου μας επιζητούν την διαμονή και την φιλοξενία τους στο χωριό μας, με συνέπεια αυτό να αποκτά ζωή για κάποια τριήμερα και να σπάει έτσι και η ρουτίνα της καθημερινότητας των μονίμων κατοίκων του.

         Παράλληλα ο Σκαμνός, μέσω αυτών των φιλοξενιών, αποτελεί για κάποιες ομάδες ή συλλόγους έναν όμορφο προορισμό, μιας και δεν διαθέτει κάποιο κατάλυμα προς ενοικίαση.

          Αυτά ας τα έχουν υπόψιν τους "κάποιοι", οι οποίοι πρόσφατα έθεσαν ζητήματα ως προς την φιλοξενία συλλόγων και ομάδων στο Πολιτιστικό μας κέντρο, προκειμένου να εξυπηρετήσουν δικούς τους μικροσκοπούς και μικροσυμφέροντα, παραβλέποντας το συμφέρον του χωριού.

      Στα της διοργάνωσης, συνομιλήσαμε με τον εξαιρετικά δραστήριο Πρόεδρο της Λέσχης Εφέδρων Καταδρομέων Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Θάνο, ο οποίος και μας ανέλυσε λεπτομερώς το κάθε τι. Μάθαμε λοιπόν ότι, η παραπάνω λέσχη ανήκει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων η οποία έχει ως Πρόεδρό της τον κ. Γεωργάκη Δημήτριο, Συνταγματάρχη εα και Γενικό Γραμματέα τον κ. Μηλιωρίτσα Νικόλαο, Αντιστράτηγο εα, οι οποίοι ήταν παρόντες στην άσκηση.

      Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιούνταν κάθε χρόνο στην Ρεντίνα. Επειδή όμως οι ασκήσεις στον εκεί χώρο δεν ανταποκρίνονταν πλήρως στο αντικείμενο, η Λ.Ε.Κ Στερεάς Ελλάδας, δια του Προέδρου της κ. Κωνσταντίνου Θάνου, ζήτησε από την ομοσπονδία τους την πραγματοποίησή της στο χωριό μας, για λόγους που έχουν να κάνουν με τον ρεαλισμό λόγω του δύσβατου της περιοχής, την ύπαρξη φαραγγιών, γκρεμών, πολυβολείων της εποχής του πολέμου, των σιδηρών γεφυρών Παπαδιάς και Ασωπού, των γαλαριών, της μορφολογίας του εδάφους και την ύπαρξη του Πολιτιστικού κέντρου, του Πνευματικού κέντρου και του Αγροτικού ιατρείου ως σταθμών βάσεως για την άσκηση.

          Η απόφαση της Π.Ο.Ε.Ε.Δ υπήρξε θετική, ο κ. Θάνος ζήτησε την φιλοξενία της διοργάνωσης στο Σκαμνό και συγκεκριμένα στο Πολιτιστικό κέντρο του χωριού μας από τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Νικόλαο Σταυρογιάννη, ο οποίος και την παραχώρησε, ενώ ο εκπρόσωπος της Τ.Κ Οίτης κ. Βασίλης Σταϊκούρας επικοινώνησε με το Διοικητικό μας Συμβούλιο, ζητώντας όπως πάντα την βοήθειά μας την οποία και δεν αρνηθήκαμε. Την σίτιση των ομάδων μετά από ενέργειες του Προέδρου της Λέσχης Καταδρομών Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνου Θάνου, είχε αναλάβει η Λέσχη Αξιωματικών Λαμίας.

        Να τονιστεί ότι η άσκηση πραγματοποιήθηκε άλλη μια φορά εκτός Ρεντίνας και συγκεκριμένα στην περιοχή των Δύο Βουνών Φθιώτιδος, αλλά η δική μας περιοχή κατά τους καταδρομείς, είναι ότι πιο ρεαλιστικό υπάρχει, γίνεται όπως μας τόνισαν κάτω από πραγματικές συνθήκες, ενώ δήλωσαν ξετρελαμένοι από την τοποθεσία και τους χώρους φιλοξενίας. Προς βοήθεια των καταδρομέων έσπευσε η Εκκλησιαστική μας επιτροπή μέσω του ιερέως του χωριού μας Πατήρ - Ευστάθιου, ο οποίος ευγενικά παρεχώρησε το Πνευματικό μας κέντρο, ενώ παραχωρήθηκε και το Αγροτικό μας ιατρείο προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των καταδρομέων.

    Η φετινή Πανελλήνια διοργάνωση αγώνων εφέδρων καταδρομέων ήταν η 21η, με την επωνυμία "ΑΓΩΓΗ". Η ομοσπονδία τους, αριθμεί σε όλη την Ελλάδα τριάντα δυο λέσχες με την επωνυμία Ε.Δ.Ο.Π.Α, που σημαίνει Ειδικές Διασωστικές Ομάδες Πολλαπλών Αποστολών. Οι ομάδες αυτές ως κύρια αποστολή τους έχουν, την έρευνα και την διάσωση σε δύσβατες περιοχές σε θέματα Πολιτικής Προστασίας. Είναι εγγεγραμμένες δε, στο μητρώο των Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και όπως μπορούμε να καταλάβουμε το έργο που επιτελούν είναι εξαιρετικά σημαντικό!

        Προκειμένου να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και μέγιστη ετοιμότητα στα θέματα αυτά οι άνδρες των ΕΔΟΠΑ, διοργανώνεται κάθε χρόνο αυτός ο Πανελλήνιος αγώνας που όπως προείπαμε ήταν ο 21ος. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε επί εδάφους δεκαεννέα τοπογραφικών χιλιομέτρων και ήταν επί χάρτου με την χρήση συντεταγμένων. Οι άνδρες χωρισμένοι σε τετραμελής ομάδες, διαγωνίσθηκαν σε δεκατέσσερις δοκιμασίες οι οποίες περιείχαν υπόθαλψη τραυματία, μεταφορά τραυματία, διάσωση τραυματία από φαράγγι, αναρριχήσεις, καταρριχήσεις από την σιδηρά γέφυρα της παπαδιάς ακόμη και ασκήσεις τοξοβολίας!

       Στην άσκηση συμμετείχαν ομάδες από πολλές περιοχές της Ελλάδος όπως, Μυτιλήνη, Κοζάνη, Βέροια, Καστοριά, Λαμία κα. Ο συνολικός αριθμός όσων δήλωσαν συμμετοχή ανέρχονταν στους εκατόν πενήντα, λόγω όμως διαφόρων απρόοπτων παραγόντων αρκετές λέσχες ακύρωσαν την συμμετοχή τους. Τελικά στην άσκηση διαγωνίσθηκαν δεκαπέντε ομάδες απ  όλη την Ελλάδα.

        Η άσκηση ξεκίνησε το Σάββατο στις 3 Οκτωβρίου το πρωί και η εκκίνηση για την πρώτη ομάδα δόθηκε στις 08:30 πμ. Ανά είκοσι λεπτά αναχωρούσε άλλη ομάδα. Ο τερματισμός των ομάδων έπρεπε να γίνει εντός δώδεκα ωρών το πολύ και αφού είχαν περάσει και τις δεκατέσσερις δοκιμασίες! Όλες οι ομάδες τερμάτισαν στον απαιτούμενο χρόνο, φθάνοντας στην βάση τους αργά το βράδυ, κατάκοποι, αλλά ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και την συμμετοχή τους.

        Να σημειώσουμε ότι ο Πατήρ - Ευστάθιος κατά την διάρκεια της διαμονής τους στο χωριό, ευλόγησε τους καταδρομείς, ενώ αυτοί σύσσωμοι προσήλθαν το πρωί της Κυριακής στην Θεία λειτουργία προκειμένου να εκκλησιαστούν. Με το πέρας της λειτουργίας και αφού ήπιαν τον καφέ τους μαζί με τους συγχωριανούς μας στο Πνευματικό μας κέντρο και ευχαριστώντας τους για την φιλοξενία, έφυγαν προκειμένου να μεταβούν για τις βραβεύσεις στο Μουσείο Θερμοπυλών.

      Στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, έγιναν οι βραβεύσεις των νικητών, παρουσία των, Δημάρχου Λαμιέων κ. Νικόλαου Σταυρογιάννη, του Περιφερειακού Συμβούλου Στ. Ελλάδας κ. Κωνσταντίνου Αποστολόπουλου, του Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Λαμιέων κ. Δημήτρη Μώρη, του Προέδρου της Π.Ο.Ε.Ε.Δ κ. Δημητρίου Γεωργάκη, Συνταγματάρχη εα, του Γεν. Γραμματέα της Π.Ο.Ε.Ε.Δ κ. Νικόλαου Μηλιωρίτσα, Αντιστρατήγου εα και του ιερέα του χωριού μας πατήρ - Ευστάθιου Τζιβάρα.

       Τους επισήμους υποδέχθηκε ο έχων το γενικό πρόσταγμα Πρόεδρος της Λέσχης Εφέδρων Καταδρομέων Στ. Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Θάνος, ο οποίος προλόγισε την εκδήλωση, ενώ στο βήμα κάλεσε και μίλησαν οι  κ. Δημήτριος Γεωργάκης, Συνταγματάρχης εα, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος Περιφερειακός Σύμβουλος Στ. Ελλάδας και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης.  

        Συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία μίλησε η αδελφή του αδικοχαμένου έφεδρου Ανθυπολοχαγού των καταδρομών Δραμιτινού Μιχάλη, τονίζοντας την αγάπη του αδελφού της για τα ιδανικά και τις αξίες των καταδρομέων.

        Ακολούθησε η βράβευση των ομάδων που κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις και ήταν κατά σειρά οι εξής:

        Την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα με το νούμερο 105, υπό την επωνυμία "Ιερά θεωρία", η οποία συγκέντρωσε 19.740 βαθμούς.

         Την δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα με το νούμερο 103, υπό την επωνυμία " Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Δραμιτινός Μιχάλης", η οποία συγκέντρωσε 18.990 βαθμούς.

         Την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα με το νούμερο 107, υπό την επωνυμία " Οδεύω Πάρις", η οποία συγκέντρωσε 17.940 βαθμούς.

      Τέλος τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας κ. Κων/νος Μπακογιάννης του οποίου την πλακέτα παρέλαβε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος και τέλος ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος.

     Οι έφεδροι καταδρομείς, μετά το τέλος της τελετής, προσεκλήθησαν από τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Νικόλαο Σταυρογιάννη να επισκεφθούν το Μουσείο των Θερμοπυλών προκειμένου να θαυμάσουν τα εκθέματα του Μουσείου και να παρακολουθήσουν σε προβολή την μάχη των Θερμοπυλών, κάτι που απεδέχθησαν με ευχαρίστηση.

        Κλείνοντας θα σημειώσουμε ότι ήταν μια άσκηση με εξαιρετική οργάνωση και τα συγχαρητήρια ανήκουν βεβαίως στην Λέσχη εφέδρων καταδρομέων Στερεάς Ελλάδας και τον Πρόεδρό της κ. Κωνσταντίνο Θάνο, η συμπεριφορά των εφέδρων υπήρξε άψογη, ενώ η χαρά που βίωσαν οι κάτοικοι του χωριού ήταν ανεπανάληπτη.        Μεταφέρουμε την ελπίδα των μόνιμων κατοίκων του χωριού μας για επανάληψη της  διοργάνωσης σε εύλογο χρονικό διάστημα.

           

 Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2015 13:08
 
BURNING FROM THE INSIDE - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 19 Φεβρουάριος 2015 14:27

        Για άλλη μια φορά, ας μας επιτραπεί να το αναφέρουμε, νοιώθουμε υπερήφανοι για τα επιτεύγματα ανθρώπων του χωριού μας. Ανθρώπων οι οποίοι σπούδασαν, κουράστηκαν και επέστρεψαν στην χώρα μας, ώστε με τα δείγματα της δουλειάς τους και της γνώσης που απέκτησαν από τις σπουδές τους στο εξωτερικό, να συμβάλουν στην ποιοτική ανάπτυξη του αντικειμένου τους στην Ελλάδα.

            Η πατρίδα όμως, διαλυμένη από την σήψη των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, έσπρωξε αυτούς τους λαμπρούς νέους, επιστήμονες, εξαιρετικά μυαλά και πάλι στο εξωτερικό, στερώντας τις οικογένειές τους από την παρουσία τους και την χώρα από τις γνώσεις τους!  

            Στην δική μας περίπτωση νοιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τα επιτεύγματα της συγχωριανής μας, συγγενούς και τακτικού μέλους του συλλόγου μας Μάρσιας Τζιβάρα του Γεωργίου και της Ευαγγελίας, η οποία εδώ και τρία χρόνια περίπου, έψαξε την τύχη της στο Βερολίνο της Γερμανίας.

            Θυμίζουμε ότι η Μάρσια σπούδασε στο University of Sunderland BA (Hons) Media studies - Filmmaker, Cumbria, Great Britain ολοκληρώνοντας τις σπουδές της. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα συνεργάστηκε με τον Έλληνα σκηνοθέτη  Παναγιώτη Κοκκινόπουλο σε παραγωγές του στην τηλεόραση ενώ ύστερα από  ένα εύλογο χρονικό διάστημα φεύγει για το Βερολίνο όπου διαμένει μόνιμα έως σήμερα.

            Συνοπτικά στις σειρές και τις ταινίες που εργάσθηκε η Μάρσια είναι οι κάτωθι:

  • "Κόκκινος Κύκλος" αυτοτελή επεισόδια για την Ελληνική τηλεόραση του Πάνου    Κοκκινόπουλου. Συμμετέχει ως Β΄ Σκηνοθέτης.

 

  • " Το καφέ της Χαράς " επιτυχημένη σειρά της Ελληνικής τηλεόρασης του Κώστα Λυχναρά. Συμμετέχει ως Β΄ Σκηνοθέτης.

 

  • "Children of the riot" επιτυχημένο ντοκιμαντέρ συνοδευόμενο από εξαιρετικές κριτικές του Χρήστου Γεωργίου. Συμμετοχή του σε Διεθνή Φεστιβάλ ενώ προβάλλεται από το αραβόφωνο τηλεοπτικό κανάλι Al jazeera. Συμμετέχει ως Β΄ Σκηνοθέτης.

 

  • "Special Olympics" Τελετές έναρξης και λήξης. Συμμετέχει ως stage manager  και cast coordinator.

 

  • "Recycling Medea" Βραβευμένο ντοκιμαντέρ ως το Πολυτιμότερο του 2014, του Αστέρη Κούτουλα σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο συγκέντρωσε τα θετικά σχόλια της κριτικής επιτροπής, που απαρτίζονταν από σημαντικές προσωπικότητες του παγκόσμιου κινηματογράφου, αλλά και ανθρώπων από το χώρο της διεθνούς προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Συμμετέχει ως Β΄ Σκηνοθέτης - Assistant Film Director.

 

  • "A passionata Backstage" Ντοκιμαντέρ ενός από τα μεγαλύτερα show της Ευρώπης. Το DVD την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του γίνεται χρυσό και την δεύτερη Πλατινένιο!!! Σκηνοθέτης η Μάρσια Τζιβάρα.

 

  • "Μετανάστες" Ελληνογερμανική θεατρική παράσταση της θεατρικής σκηνής του Βερολίνου. Το video σκηνοθετεί η Μάρσια Τζιβάρα.

 

            Τέλος, με ιδιαίτερη χαρά μαθαίνουμε ότι η ταινία Burning from the Inside την οποία έγραψε και σκηνοθετεί εξ ολοκλήρου η αγαπητή μας Μάρσια, θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που θα διεξαχθεί από 13 έως 21 Μαρτίου.

            Γνωρίζοντας το τρέξιμο, το άγχος, τα συνεχή γυρίσματα, τα ταξίδια Ελλάδας -Γερμανίας, την εξεύρεση οικονομικών πόρων κα από την Μάρσια και τους συνεργάτες της, ευχόμαστε ολόψυχα καλή τύχη στο ντοκιμαντέρ της το οποίο πραγματεύεται την άνοδο του ναζισμού στην Ελλάδα, την χώρα που γέννησε την Δημοκρατία από την πλευρά των Ελλήνων μεταναστών στην Γερμανία.

            Όλοι μας ευχόμαστε κάθε επιτυχία! Σε κάθε περίπτωση η εφημερίδα μας " Οι Σκαμνιώτες ", θα παρευρεθεί στην επίσημη πρεμιέρα  του ντοκιμαντέρ και θα μεταφέρει σε όλους την προσπάθεια της αγαπητής μας Μάρσιας.

            Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το διαφημιστικό τρέιλερ της ταινίας.

https://www.indiegogo.com/projects/burning-from-the-inside

           

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 19 Φεβρουάριος 2015 14:32
 
ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2015 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 09 Φεβρουάριος 2015 16:06


Παρουσία πενήντα μελών και φίλων του συλλόγου μας, κόψαμε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα μας για το 2015 στις 7 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό κέντρο του χωριού μας.

            Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαμιέων κ. Παναγιώτης Ριζάκος, ο πρώην Αντιδήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Μητσόπουλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Βασίλειος Σταϊκούρας, ο πρώην Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Πολύκαρπος Αστρακάς και ο Αντιπύραρχος Π.Σ κ. Αχιλλέας Χρ. Τζουβάρας.

            Στους προσελθόντες μίλησε και ευχήθηκε για το νέο έτος ο Πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Θεοφάνης Σκαρής, ενώ ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Ριζάκος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Λαμιέων κ. Νικόλαου Σταυρογιάννη και της Αντιδημάρχου κ. Βίβιαν Αργύρη, τονίζοντας την συμπαράστασή του προς το χωριό μας και τους κατοίκους του. Στα ίδια περίπου λόγια, κινήθηκε και η ομιλία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Βασίλη Σταϊκούρα.

            Μετά την λειτουργία της κοπής της πίτας, αυτή κόπηκε και μοιράστηκε στους παρευρισκομένους. Τυχερή της βραδιάς η κόρη του Προέδρου μας δ. Αριάδνη Σκαρή. Της ευχόμαστε να είναι πάντοτε καλότυχη στην ζωή της.

            Τα πλούσια εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι άνθρωποι του συλλόγου μας, σερβιρίστηκαν στους παρευρισκομένους οι οποίοι τα τίμησαν δεόντως.

            Να τονίσουμε εδώ, ότι πολιτική του συλλόγου μας στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί είναι η χωρίς κανένα οικονομικό αντίτιμο παροχή φαγητών και ποτών σε όλους. Κάτι που συνεχίστηκε για πολλοστή φορά και στην εκδήλωση της κοπής πίτας του 2015.

            Με τραγούδι και χορό συνεχίστηκε το υπόλοιπο της βραδιάς αφήνοντας όλους ευχαριστημένους.

            Ο Σύλλογός μας θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση, ενώ ιδιαίτερα ευχαριστεί και τους συγχωριανούς Ιωάννη Τζανακάκη για την διάθεση τσίπουρου, τον Δημήτρη Ευθ. Πολυζωϊδη για την διάθεση κρασιού, την Ελένη Κακαράντζα για την διάθεση των λουκάνικων, τον Χαράλαμπο Π. Αστρακά για την διάθεση των ξηρών καρπών και τον Αλέξανδρο Ναλμπάντη για την λήψη και επεξεργασία των φωτογραφιών της εκδήλωσης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 09 Φεβρουάριος 2015 16:06
 
VIDEO ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΜΝΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 31 Δεκέμβριος 2014 08:15
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 31 Δεκέμβριος 2014 08:18
 
ΠΤΩΣΗ ΣΤΥΛΟΥ Δ.Ε.Η ΠΑΝΩ ΣΕ Ι.Χ.Ε PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Κυριακή, 07 Δεκέμβριος 2014 16:45

             Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα! Αυτή η λέξη έβγαινε από τα στόματα των συγκλονισμένων συγχωριανών μας, βλέποντας τον σπασμένο στύλο της Δ.Ε.Η να έχει καταστρέψει το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο του συγχωριανού μας Σπύρου Αστρακά!

         alt    Ο στύλος βρίσκονταν δίπλα από την εξωτερική πόρτα της οικίας του, με ένα μεγάλο μετασχηματιστή τοποθετημένο επάνω του. Λόγω του βάρος του μετασχηματιστή, σε συνδυασμό με τον πολυκαιρισμένο σαπισμένο στύλο, αυτός δεν άντεξε καταπέφτοντας πάνω στο όχημα του άτυχου συγχωριανού μας!

            Ήταν η ώρα είναι 14:30 μμ περίπου, όταν η κόρη του συγχωριανού μας Άντα  και ο μικρός της γιός Χρήστος μόλις που πρόλαβαν να περάσουν την εξωτερική πόρτα της αυλής τους, όταν ο ανατριχιαστικός ήχος του σπασμένου στύλου τους πάγωσε το αίμα. Αργά και τρίζοντας ανατριχιαστικά, αυτός πέφτει με πάταγο πέφτει επάνω στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ενώ τα κομμένα καλώδια σπινθηρίζουν, βάζοντας φωτιά στην άσφαλτο.

            Πανικόβλητοι οι συγχωριανοί ειδοποιούν αστυνομία, Δ.Ε.Η και Πυροσβεστική, οι οποίοι και καταφθάνουν στον τόπο του συμβάντος. Η μικρή φωτιά σβήνεται, η Δ.Ε.Η κόβει το ρεύμα για λόγους ασφάλειας, ενώ άνδρες της αστυνομίας καταγράφουν το γεγονός και με το περιπολικό τους με αναμμένους τους φάρους δεν επιτρέπουν την διέλευση των οχημάτων προς αποφυγή ατυχήματος.

            Οι συγχωριανοί συγκλονισμένοι από το ατύχημα, μονολογούν. Ευτυχώς δεν είχαμε ανθρώπινο θύμα! Ευτυχώς! Ο άτυχος Σπύρος εδώ και μιά τριετία περίπου, υποβάλει έγγραφα προς όλες τις υπηρεσίες  λόγω του ότι  επικείμενο επικίνδυνο δέντρο έχει γείρει επικίνδυνα πάνω από την οικία του και το απειλεί σε ενδεχόμενη πτώση του, με ζημιές.

            Αντί για το δέντρο όμως έπεσε ο στύλος με τον μετασχηματιστή στο αμάξι του! Αν έχεις τύχη, διάβαινε. Αυτή την στιγμή, γερανοφόρο όχημα της Δ.Ε.Η με νέο στύλο και μετασχηματιστή θα αρχίσει τις εργασίες αποκατάστασης του φωτισμού όλου του χωριού. Όπως αντιλαμβάνεστε ρεύμα δεν υπάρχει μέχρι να αποκατασταθεί ο στύλος.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 07 Δεκέμβριος 2014 16:49
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 16