Τελευταία Νέα
VIDEO διάφορα
ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠ ΤΟ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΣΚΑΜΝΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Κυριακή, 06 Ιανουάριος 2019 19:05

Την δυνατότητα να δούμε πανέμορφες εικόνες του χιονισμένου χωριού μας, μας δίνουν οι μόνιμοι κάτοικοι Δημήτρης Ευθ. Πολυζωίδης και Νεκταρία Πράππα, μέσα από τον δικό τους φωτογραφικό φακό και την δική τους οπτική, ανεβάζοντας στο διαδίκτυο ένα υπέροχο video που δημιούργησαν, επενδεδυμένο με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση.

Έτσι έχουμε την δυνατότητα, όλοι εμείς «οι απόντες από το χωριό» να δούμε τις θαυμάσιες εικόνες που μπορεί να μας προσφέρει απλόχερα η φύση και να αναρωτηθούμε τις ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν κάθε χειμώνα οι 20 – 25 μόνιμοι κάτοικοι του χωριού!

Παιδιά σας ευχαριστούμε θερμά για την προσπάθειά σας και το όμορφο αποτέλεσμα που μας παρουσιάσατε.

Κάνοντας κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο, θα μεταφερθείτε στο ονειρικό αυτό video.


https://youtu.be/m9Z0vcaTzzE

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 06 Ιανουάριος 2019 19:25
 
ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΠΙ ΤΗΣ Ε.Ο ΛΑΜΙΑΣ - ΑΘΗΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Σάββατο, 04 Αύγουστος 2018 07:13
Σε περίπατό μας επί της Επαρχιακής οδού (Π.Ε.Ο) Λαμίας - Αθηνών), και συγκεκριμένα πρίν την τελευταία στροφή για την θέση ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΙ, διαπιστώσαμε επικίνδυνο άνοιγμα επί της οδού, μήκους ενός περίπου μέτρου και βάθους πάνω από ένα και ογδόντα!. Το συγκεκριμένο άνοιγμα, είναι επικίνδυνο τόσο για πεζούς αλλά ακόμη πιο επικίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς. Οι αρμόδιες αρχές ας σπεύσουν για την επιδιόρθωσή του, ειδάλλως θα γίνουμε μέρτυρες ατυχήματος!


Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 04 Αύγουστος 2018 07:19
 
ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ VIDEO ΤΗΣ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 06 Ιούνιος 2018 20:18


Δημοσιεύουμε ύστερα από απαίτηση πολλών ανθρώπων και ιδιαίτερα συγχωριανών, το αποκλειστικό video της ταλάντωσης της εικόνας του Αγίου Πολύκαρπου, που συνέβη κατά της διάρκεια της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής της 27ης Μαΐου 2018, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, στο Σκαμνό Φθιώτιδος!..
 Όπως μπορεί να διακρίνει ο καθένας εάν παρατηρήσει προσεκτικά στο αριστερό κάτω άκρο του video, σε συνδυασμό με την διπλανή εικόνα, θα διακρίνει ότι η εικόνα του Αγίου Πολύκαρπου, πράγματι εκτελεί ταλάντωση, η οποία διήρκεσε σύμφωνα με τους παρευρισκομένους, πάνω από 45 λεπτά της ώρας!!!
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 06 Ιούνιος 2018 20:20
 
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΞΩΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΪ - ΘΑΝΑΣΗ (VIDEO) PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 03 Μάιος 2017 10:41

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 03 Μάιος 2017 10:53
 
ΜΥΝΗΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΟΡΓΩΜΑ" ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2017 16:29

Οικολογικές οργανώσεις ζητούν την άμεση επέμβαση εισαγγελέα για το "όργωμα της Λίμνης του Καλιδρόμου!

Μηνυτήρια αναφορά του Δημάρχου Λαμιέων κ. Νίκου Σταυρογιάννη


Οικολογικές οργανώσεις εδώ και ημέρες, με καταγγελία τους, ζητούν την άμεση επέμβαση εισαγγελέα με αφορμή τα βίντεο που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο και δείχνουν θηριώδη τζιπ 4Χ4 να “οργώνουν” την λίμνη του Καλλιδρόμου.

Σε άρθρο του ένας από τους καταγγέλλοντες ο κ. Στέφανος Σταμέλλος από την “Οικολογία Αλληλεγγύη Στερεάς”, έγραψε: “«η Λίμνη Καλλιδρόμου για μια φορά ακόμα στις ρόδες των ανεγκέφαλων τζιπάδων”.Σε video που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, καταγράφηκαν στιγμές όπου θηριώδη τζιπ 4 Χ 4 οργώνουν την πανέμορφη Λίμνη από άκρη σε άκρη! Όπως τόνισε ο κ. Σταμέλλος, ανάλογες εικόνες είχαμε παρακολουθήσει και πριν λίγα χρόνια αλλά δυστυχώς η κατάσταση συνεχίζεται. Μίλησε για ανεγκέφαλους που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει σεβασμός, για βιασμό του βουνού, ότι το βουνό δεν ανήκει στους ιδιοκτήτες αυτών των τζιπ που εκτονώνονται με αυτό τον τρόπο. Ενώ αναρωτήθηκε αν το συγκεκριμένο θέμα θα απασχολήσει κάποιον εισαγγελέα! Υπήρξαν πολλές υποσχέσεις από εισαγγελείς περιβάλλοντος, αλλά έως τώρα δεν έγινε τίποτα τόνισε ο κ. Σταμέλλος. Αυτή την φορά όπως είπε, περιμένει αυτεπάγγελτη επέμβαση με βάση τις εικόνες.

Σύμφωνα πάντως με τον Ν. 3937/2011 για την" Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις" και ειδικότερα στο Αρθρο 13, σημειώνεται ρητά πως "Δεν επιτρέπεται η κίνηση μηχανοκίνητων οχημάτων εκτός οδικού δικτύου σε οικολογικά ευαίσθητες εκτάσιες, όπως ενδικτικά, μόνιμες ή εποχικές λίμνες και τέλματα και οι ακτές τους, ο αιγιαλός, οι αμμοθίνες, τα ποτάμια, ρέματα και ρυάκια, δάση, λιβάδια, βοσκότοποι, οι οικότοποι προτεραιότητας του παραρτήματος Ι της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ, καθώς και σε μονοπάτια που βρίσκονται σε τέτοιες περιοχές".

Η όλη υπόθεση προκάλεσε το ενδιαφέρον του Δήμαρχου Λαμιέων κ. Νίκου Σταυρογιάννη ο οποίος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για την περιβαλλοντική καταστροφή που προκάλεσαν οι "τζιπάδες" στην Λίμνη του Καλλιδρόμου.

Με αυτήν, ζητά να κινηθεί η νόμιμη διαδικασία για τον εντοπισμό των δραστών που όργωσαν κυριολεκτικά, χάριν επίδειξης και διασκέδασης, έναν από τους σπουδαιότερους υγροβιότοπους της περιοχής μας και του Δήμου μας, υποβαθμίζοντας βάναυσα το φυσικό περιβάλλον και προξενώντας ανυπολόγιστη περιβαλλοντική ζημιά στην ιδιαίτερης σημασίας χλωρίδα και πανίδα του οικοσυστήματος της περιοχής.

«Η Δικαιοσύνη οφείλει να εντοπίσει και να τιμωρήσει τους δράστες, που όργωσαν κυριολεκτικά, για λόγους επίδειξης και "διασκέδασης", έναν από τους σπουδαιότερους υγροβιότοπους του Δήμου μας, προξενώντας μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά στην ιδιαίτερης σημασίας χλωρίδα και πανίδα, Λίμνη του Καλλιδρόμου...», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαμιέων.


Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2017 17:37
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 15