Τα νέα μας
ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΖΑΛΑΩΡΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 02 Απρίλιος 2019 14:19
Απεβίωσε σήμερα 2 Απριλίου 2019, η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΖΑΛΑΩΡΑ σύζυγος του αείμνηστου συγχωριανού μας ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΑΛΑΩΡΑ, σε ηλικία 89 ετών, στην ΛΑΜΙΑ.
Ηεξόδιος ακολουθία της θανούσης, θα ψαλεί στο ΣΚΑΜΝΟ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ σε άγνωστη ημερομηνία & ώρα έως αυτή την στιγμή.
Η ιστοσελίδα μας θα ενημερώσει με νεότερη ανάρτησή της, για την ημερομηνία & την ώρα της εξόδιας ακολουθίας.
Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη & τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Σκαμνιώτικης γης που θα την σκεπάσει.
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 02 Απρίλιος 2019 14:20
 
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΘΑΝΟΝΤΟΣ ΜΕΛΟΥΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 21 Μάρτιος 2019 18:48
      23.- ΘΕΑΝΩ ΝΤΖΟΥΒΑΡΑ σύζυγος ΝΙΚΟΛΑΟΥ (2/6/1938 - 12/3/2019)

                                     Γεννήθηκε στην Γλαύκη Λάρισας, όπου και μεγάλωσε.                                              
Κόρη των Κωνσταντίνου & Σοφίας Ξεσφιγγούλη.                                        
Αδελφή των Ευαγγελίας, Χρήστου, Ιωάννη & Αιμίλιου Ξεσφιγγούλη.
Παντρεύτηκε τον αείμνηστο συγχωριανό μας ΝΙΚΟΛΑΟ ΝΤΖΟΥΒΑΡΑ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ και μαζί απέκτησαν δυο παιδιά. Την Αικατερίνη & Κωνσταντίνο Ντζουβάρα. Με τον σύζυγό της διέμεναν μόνιμα στην πόλη της Λάρισας.       
Η Θεανώ υπήρξε ΤΑΚΤΙΚΟ μέλος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΚΑΜΝΙΩΤΩΝ « Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», με αύξοντα αριθμό μέλους 100.
Εξαιρετική σύζυγος και μητέρα. Αριστη οικογενειάρχης, δυναμική γυναίκα με ήθος & αρχές.  
Απεβίωσε στις 12/3/2019 σε ηλικία 82 ετών στην ΛΑΡΙΣΑ. Ετάφη την ίδια ημέρα στο Β΄ Κοιμητήριο Λάρισας.
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 21 Μάρτιος 2019 18:54
 
ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΘΕΑΝΩ ΝΤΖΟΥΒΑΡΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 12 Μάρτιος 2019 11:15
Απεβίωσε σήμερα 12 Μαρτίου 2019 η ΘΕΑΝΩ ΝΤΖΟΥΒΑΡΑ, σύζυγος του αείμνηστου συγχωριανού μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΕΦ. ΝΤΖΟΥΒΑΡΑ, σε ηλικία 81 ετών στην ΛΑΡΙΣΑ.
Η εξόδιος ακολουθία της θανούσης, θα ψαλεί σήμερα 12/3/2019 και Ω/15:30 μμ στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στη ΛΑΡΙΣΑ.
Η ιστοσελίδα μας εκφράζει στους οικείους της την βαθιά θλίψη & τα θερμά συλλυπητήρια όλων των συγχωριανών μας.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 12 Μάρτιος 2019 11:16
 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2019 12:31


«Ουκ ενι άρσεν και θήλυ» - Η δικαίωση της Γυναίκας – έστω και αργά!!!

Του Δημήτρη Γ. Μπράνη

Δημοσιογράφου – Νομικού

Ο Ο.Η.Ε είναι το αρμόδιο διεθνές όργανο, που ορίζει και τις Παγκόσμιες Ημέρες – όρισε την 8 Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, του ανθρώπινου όντος, που φέρει το όνομα: «ΓΥΝΑΙΚΑ». Την ημέρα αυτή γίνεται παγκοσμίως λόγος και αναφορά στη Γυναίκα!!! Γράφονται άρθρα και σχόλια. Γίνονται ομιλίες κι εκδηλώσεις με σκοπό και στόχο να εξαρθεί το έργο και η προσφορά της Γυναίκας σήμερα στο στίβο της ζωής. Στο «γίγνεσθαι» της ιστορίας, της κοινωνίας, της τέχνης, της επιστήμης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της επιχείρησης, του επαγγέλματος, του εμπορίου.

Η Γυναίκα για αιώνες έμενε στο περιθώριο. Έμενε εκτός του δημοσίου βίου, της δημόσιας δράσης, της κοινωνικής υπηρεσίας και προσφοράς. Μόνη της ασχολία ήταν: ο οίκος, ο αγρός, το ποίμνιο. Τα κάστρα και πρωτεία της κοινωνίας τα κατείχε στον απόλυτο βαθμό ο άντρας: Ήταν κοινωνία καθαρά ανδροκρατούμενη. Στο σπίτι δε ήταν ο απόλυτος μονάρχης! Ο κύριος! Ο αφέντης! Ήταν και κατά το αστικό δίκαιο: «ο αρχηγός και η κεφαλή της οικογενείας». Ήταν ο «Δεσπότης».

Ο Χριστιανισμός δια στόματος Απ. Παύλου διακήρυξε την ισότητα και την ισοτιμία των δυο φύλων. «Ουκ ένι άρσεν και θήλυ, ελεύθερος και δούλος», είπε «πάντες γαρ ενώπιον του Θεού εν εσμέν». Η διακήρυξη, όμως, αυτή του Χριστιανισμού έμενε ανενεργός για αιώνες! Και η γυναίκα εξακολουθούσε να μένει στο περιθώριο. Να μείνει εκτός των κάστρων. Να μην έχει δικαιώματα!

Ώσπου να εξισωθεί νομικά η Γυναίκα με τον Άνδρα, ώσπου να αποκτήσει κι αυτή πολιτικά δικαιώματα και ατομικές ελευθερίες, πέρασαν αιώνες. Χρειάστηκαν αγώνες. Γεννήθηκε και αναπτύχθηκε το φεμινιστικό κίνημα. Έκανε αγώνες!!! Πάλεψε και έγινε ίση στα δικαιώματα με τον άντρα: Να μορφώνεται κι αυτή, όπως ο άντρας. Να γίνεται επιστήμονας. Πολιτικός. Στρατιωτικός. Υπάλληλος. Επιχειρηματίας. Επαγγελματίας. Έμπορος. Καλλιτέχνης. Αθλήτρια.

Σχόλιο 1ο: Σήμερα η Γυναίκα – το έτερο φύλο – δεν ευρίσκει πλέον κανένα νομικό φραγμό ή εμπόδιο μπροστά της. Όλα τα εμπόδια, που εύρισκε πριν μπροστά της, έχουν αρθεί. Έγιναν παρελθόν. Όλοι οι δρόμοι, που ήταν πριν κλεισμένοι, τώρα είναι διάπλατα ανοιγμένοι. Είναι ελεύθεροι και για τη Γυναίκα, για να ακολουθεί ελεύθερα, όποιον θέλει. Είναι ανοιχτά όλα τα κάστρα. Όλα τα στάδια, για να εισέρχεται και να αγωνίζεται: «ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ».

Σχόλιο 2ο: Το δικαίωμα στην παιδεία, στη μόρφωση, στην επιστήμη, στην τέχνη, στο επάγγελμα, στην επιχείρηση, στο εμπόριο το έχει κάθε άνθρωπος της Γης. Κάθε φύλο και κάθε φυλή.

Σχόλιο 3ο: Το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι», το δικαίωμα της ψήφου, το δικαίωμα της έρευνας, της άθλησης, της γύμνασης, της κολύμβησης, της έκφρασης της γνώμης, της άποψης, της κίνησης, της εργασίας και το δικαίωμα του: «ΘΡΗΣΚΕΥΕΙΝ» είναι καθολικό!!!

Σχόλιο 4ο: Πρώτη γυναίκα Ευρωπαία, που απέκτησε πολιτικά δικαιώματα – το δικαίωμα του: «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» - ήταν Νορβηγίδα!!!

Σχόλιο 5ο: Οι Ελληνίδες γυναίκες απέκτησαν πολιτικά δικαιώματα – το δικαίωμα του: «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» - με το Σύνταγμα του 1952!!!

Σχόλιο 6ο: Γυναίκα έγινε Θεομήτωρ και Θεογενήτωρ!!! Η Παρθένος Μαρία!!! Η ταπεινή κόρη της Ναζαρέτ.

Σχόλιο 7ο: Έφερε στον Κόσμο τον Ιησού Χριστό, τον Υιό και λόγο του Θεού και δίδαξε την Αρετή, την Αγάπη, την Ηθική, τη Δικαιοσύνη, την Ειρήνη, την Αδελφοσύνη, την Αλληλεγγύη, την Ελεημοσύνη!!!

Σχόλιο 8ο: Γυναίκες χόρεψαν το χορό του Ζαλόγγου. Το χορό του θανάτου! Και έγιναν αιώνιο παράδειγμα ηρωισμού κι αυτοθυσίας!!! Προτίμησαν τον ένδοξο θάνατο παρά την τουρκική σκλαβιά.

Σχόλιο 9ο: Οι γυναίκες οι μορφωμένες δίνουν στην Κοινωνία ήρωες πολιτικούς!!! Α. ΑΝΤΑΜΣ

Σχόλιο 10ο: Η ζωή της γυναίκας είναι: αγάπη, πόνος και αφοσίωση!!! ΜΠΑΛΖΑΚ

Σχόλιο 11ο: Στην αρχή κάθε μεγαλουργήματος υπάρχει μια γυναίκα!!! ΜΠΑΛΖΑΚ

Σχόλιο 12ο: Πολεμική ορμή υπάρχει και μέσα στις γυναίκες!!! ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Σχόλιο 13ο: Το κάλλος του προσώπου χάνει της αξία του, εάν λείπει το κάλλος της ψυχής. ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Σχόλιο 14ο: Η σιγή και η μετριοφροσύνη είναι στολίδια της γυναίκας!!! ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Σχόλιο 15ο: Η σοβαρότητα των γυναικών είναι κάτι, που τους ταιριάζει και τους μεγαλώνει την ομορφιά. ΛΑ ΡΟΣΦΟΥΚΩ

Σχόλιο 16ο: Ο άντρας είναι απ’ τη φύση του καλύτερος απ’ τη γυναίκα. Ο άντρας διευθύνει και η γυναίκα υπακούει σ ΄αυτόν. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ. ΣΗΜ. «Οι άντρες είναι καλύτεροι απ’ τις γυναίκες». Λόγος γυναικός επιβάτιδας μέσα σε αστικό λεωφορείο. Είπε το λόγο αυτό σε συνεπιβάτιδά της εξ αφορμής κάποιας συζήτησης.

Σχόλιο 17ο: Κόρη της παντρειάς κι αν καθόλου δεν μιλάει, πολλά λέει με την σιγή της. ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ

Σχόλιο 18ο: Η λεπτότητα στη γυναίκα είναι δύναμη!!! ΣΟΠΕΝΧΑΟΥΕΡ

Σχόλιο 19ο: Η όμορφη γυναίκα είναι στολίδι και η καλή θησαυρός!!! ΣΟΠΕΝΧΑΟΥΕΡ

Σχόλιο 20ο: Μια ωραία γυναίκα αρέσει στα μάτια. Μια καλή γυναίκα αρέσει στην καρδιά!!! Η μια είναι ένα στολίδι!!! Η άλλη είναι θησαυρός!!! ΝΑΠΟΛΕΩΝ Α΄

Σχόλιο 21ο: Η γυναίκα πρέπει να έχει αρετή στην καρδιά, αγνότητα στο μέτωπο, γλυκύτητα στα χείλη κι εργατικότητα στα χέρια της. ΜΑΣΣΕΝΖΕ.

Ιστορία. Στον αρχαίο κόσμο, τον Ελληνικό, το ρωμαϊκό …. Η θέση της γυναίκας ήταν τραγική! Δεν είχε καμία αξία, τιμή και υπόληψη. Ήταν δούλη! Ήταν RES! Μπορούσε να γίνει και εμπορικό αντικείμενο. Αντικείμενο διαπραγμάτευσης και πώλησης στα σκλαβοπάζαρα!

Άρθρο ακροτελεύτιο!!! Η γυναίκα σήμερα έχει αξία!!! Έχει τιμή!!! Έχει υπόληψη!!! Έχει δόξα!!! Έχει όλα τα δικαιώματα!!! Έχει νομικό πολιτισμό!!! Νομικό οπλοστάσιο!!! Νομική προστασία!!!

Συμμετέχει: «ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ» σ  όλα τα: «γίγνεσθαι» της ζωής: το ιστορικό, το κοινωνικό, το πολιτικό, το επιστημονικό, το νομικό, το εκπαιδευτικό, το πολιτιστικό, το στρατιωτικό, το ερευνητικό, το αθλητικό, το επιχειρηματικό, το εμπορικό, το τεχνικό, το επαγγελματικό, το καλλιτεχνικό, το δημοσιογραφικό, το ενημερωτικό, το οικονομικό!!!

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2019 12:32
 
ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Κυριακή, 03 Μάρτιος 2019 11:44

 

 

Γιορτάζουμε την “Παγκόσμια Ημέρα Της Γυναίκας”

με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τις γυναίκες του Δήμου μας!


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Της Γυναίκας και στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η Ομάδα Υγείας του Κέντρου Υγείας Λαμίας σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων, από 6 έως 8 Μαρτίου 2019 θα πραγματοποιούν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε γυναίκες του Δήμου μας.
 Στόχος του προγράμματος, είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας από 25 ετών και άνω με test Παπανικολάου και των γυναικών από 40 έως 65 ετών με Μαστογραφία, Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας και Σπιρομέτρηση.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Κέντρου Υγείας Λαμίας που βρίσκεται στην οδό Θερμοπυλών 77, πρωινές και απογευματινές ώρες, από την Κινητή Μονάδα Υγείας της 5ης ΥΠΕ.
Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες καλούνται να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 22310-44660 από 09:00 έως 13:00 προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή και να εξεταστούν.

 

 


 

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 03 Μάρτιος 2019 11:47
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 10 από 103