Τα νέα μας
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 23ης ΔΙΑΣΧΙΣΗΣ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΑΣΩΠΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 03 Σεπτέμβριος 2019 05:31
     Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λαμίας διοργανώνει και φέτος τη διάσχιση του φαραγγιού του Ασωπού, στις 8 Σεπτεμβρίου 2019.
     Για 23η χρονιά ο Ε.Ο.Σ. Λαμίας διασχίζει το καταπράσινο και πανέμορφο φαράγγι του Ασωπού, από το Σκαμνό μέχρι τη γέφυρα του Ασωπού επί της Π.Ε.Ο. Λαμίας- Αθηνών [γέφυρα «Ντούνου»], μέσα από τα εντυπωσιακά και στενά περάσματά του και τα πανύψηλα, επιβλητικά βράχια του, σε μια διαδρομή που μένει αξέχαστη, αλλά ταυτόχρονα διατηρεί το ενδιαφέρον της για τον κατ΄ επανάληψη επισκέπτη της, καθώς τα χειμωνιάτικα νερά αλλάζουν κάθε χρόνο τη μορφή του ποταμού.
Συγκέντρωση στο Σκαμνό, στις 8:30' το πρωί.
Α. Πρόγραμμα
Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2019
08.30: Άφιξη συμμετεχόντων – αποστολών, ενημέρωση – παροχή οδηγιών.
09.00: Αναχώρηση για την διάσχιση του φαραγγιού με κατάβαση προς γέφυρα Παπαδιάς.
13.30: Τέλος διαδρομής.
Β. Διαδικασία
  • Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το κέντρο της Τ.Κ. Σκαμνού, όπου και θα υπάρξει ενημέρωση για την διαδρομή.
  • Το τέλος της διαδρομής θα είναι στη παλιά γέφυρα του Ασωπού επί της Π.Ε.Ο. Λαμίας- Αθηνών [γέφυρα «Ντούνου»], όπου και θα υπάρξει σύντομη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση.
  •  Μετά το πέρας της διαδρομής ο σύλλογος μας θα αναλάβει με λεωφορείο να μεταφέρει ΜΟΝΟ τους οδηγούς των αυτοκινήτων στην αφετηρία της διαδρομής, στον Σκαμνό, για να πάρουν τα αυτοκίνητα τους. Οι σύλλογοι που θα κινηθούν με λεωφορεία, θα ήταν καλό να ενημερώσουν τους οδηγούς τους να βρίσκονται στο τέλος της διαδρομής, στην γέφυρα του Ασωπού επί της Π.Ε.Ο. Λαμίας - Αθηνών.
  • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με δεύτερα στεγνά ρούχα, καθότι η διάσχιση περιλαμβάνει υδάτινα περάσματα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει διαφοροποίηση σε διάφορα σημεία του φαραγγιού και απαιτείται μεγάλη προσοχή. Για το λόγο αυτό να γίνει ενημέρωση όσων προτίθενται να το διασχίσουν, από τα μέλη του Συλλόγου.
  
         Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο παρακάτω τηλέφωνα:
  •  Γραφεία Ε.Ο.Σ. Λαμίας, 22310 26786, Δευτέρα - Τετάρτη  20:00-22:00
  •  Δημόπουλος Δημήτριος 694 457 4014 και
  •  Τσόγκας Αθανάσιος 6972753977.
        Όσοι επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στον Σκαμνό από Σάββατο 07/09/2019, θα πρέπει να έλθουν σε επικοινωνία στα παραπάνω τηλέφωνα το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2019.
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 03 Σεπτέμβριος 2019 05:34
 
8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 02 Σεπτέμβριος 2019 17:28

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 02 Σεπτέμβριος 2019 17:29
 
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΘΑΝΟΝΤΟΣ ΜΕΛΟΥΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 11 Ιούλιος 2019 10:17
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 11 Ιούλιος 2019 10:14
Γεννήθηκε στην Χάλκη της Λάρισας το έτος 1934, όπου και μεγάλωσε. Γιός των Σεραφείμ & Αικατερίνης Παππά. Αδελφός των Ανδρονίκης, Ελένης, Αποστόλου και Ορθοδοξίας Παππά. Παντρεύτηκε την συγχωριανή μας ΑΘΗΝΑ ΓΚΟΛΦΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Εργάστηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα απ’ όπου αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Ανθυποπυραγού.                                                             Με την σύζυγό του Αθηνά, διέμεναν μόνιμα στα Κ. ΠΑΤΗΣΙΑ ενώ επισκέπτονταν πολλές φορές τον αγαπημένο τους Σκαμνό. Υπήρξε ΤΑΚΤΙΚΟ μέλος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΚΑΜΝΙΩΤΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» με αύξοντα αριθμό μέλους 158. Απεβίωσε στις 1/6/2019 στην ΑΘΗΝΑ, σε ηλικία  85 ετών.                                                                               Ετάφη στις 2/6/2019 στο κοιμητήριο του Σκαμνού Φθιώτιδος
 
24.- ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ (1934 - 1/6/2019) PDF Εκτύπωση E-mail Επεξεργασία
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 11 Ιούλιος 2019 10:20
 
ΤΟ ΚΗΝΥΓΙ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΚΟΥΝΟΥΠΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 04 Ιούνιος 2019 17:27


 “Το Κυνήγι του Κρυμμένου Κουνουπιού μέσω της εφαρμογής Kounoops!”

 

      Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην προσπάθεια βελτιστοποίησης των αποτελεσμάτων του έργου καταπολέμησης κουνουπιών, χρησιμοποιεί σύγχρονα εργαλεία και εφαρμόζει καινοτόμες πρακτικές όπως, η τηλεματική ψεκασμών σε πραγματικό χρόνο, η χρήση ΣμηΕΑ (drones) και η εφαρμογή μοντέλων εξάπλωσης ασθενειών που μεταδίδονται με τα κουνούπια, με σκοπό την μείωση της όχλησης και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
      Η  εταιρεία Βιοεφαρμογές ανάδοχος του έργου καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στην προσπάθεια ενεργοποίησης της συμμετοχής των πολιτών και βελτιστοποίησης της απόκρισης του συγκεκριμένου προγράμματος, ανέπτυξε μια καινοτόμο δωρεάν εφαρμογή (application) την kounoops! Με την συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί ο κάθε πολίτης να φωτογραφίσει μια πιθανή εστία αναπαραγωγής κουνουπιών, καταγράφοντας αυτόματα τις γεωγραφικές συντεταγμένες της εστίας και παράλληλα να προσδιορίσει σε ειδική φόρμα την κατηγορία της εστίας. Με τον τρόπο αυτό ενημερώνονται αυτόματα οι αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να προβούν στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες με σκοπό την μείωση της όχλησης από τα κουνούπια και την προστασία της δημόσιας υγείας. Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα διευκολύνει την αμεσότητα της ροής των πληροφοριών, θα ενεργοποιήσει τη συμμετοχή των πολιτών και θα μειώσει τον χρόνο απόκρισης, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα του έργου καταπολέμησης.
      Προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστή η εφαρμογή kounoops! η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η εταιρεία Βιοεφαρμογές, διοργανώνουν το Κυνήγι του Κρυμμένου Κουνουπιού. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που θα διεξαχθεί από την 1 Ιουνίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να αποστείλει μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής φωτογραφίες απρόσιτων εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών οι οποίες είναι δύσκολο να εντοπιστούν, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στα συνεργεία της Π.Στ.Ε να καταπολεμήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα όλες τις πιθανές εστίες.
      Στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα βραβευθούν τέσσερις φωτογραφίες από τις εστίες που θα έχουν αποσταλεί. Τα βραβεία του διαγωνισμού είναι τα ακόλουθα:
1)    Βραβείο σημαντικότερης εστίας.
2)    Βραβείο κρυμμένης εστίας.
3)    Βραβείο καλύτερης φωτογραφίας εστίας.
4)    Βραβείο παραγωγικότερης εστίας.

Κάθε βραβείο θα συνοδεύεται και από ένα 4 G Smartphone.
 
«Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιμένουμε ότι η ενημέρωση και η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος»
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 04 Ιούνιος 2019 17:28
 
ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Σάββατο, 01 Ιούνιος 2019 09:58
      Απεβίωσε σήμερα 1/6/2019 στην ΑΘΗΝΑ, ο συγχωριανός μας ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, σύζυγος της ΑΘΗΝΑΣ ΓΚΟΛΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, σε ηλικία 85 ετών.
     Η εξόδιος ακολουθία του αείμνηστου συγχωριανού, θα ψαλεί αύριο 2/6/2019, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στο Σκαμνό, στις 11:30 π.μ.
    Η ιστοσελίδα μας και οι κάτοικοι του χωριού μας, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην σύζυγο του εκλιπόντος, Αθηνά.
   Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 01 Ιούνιος 2019 10:00
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 10 από 104