Τα νέα μας
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Σάββατο, 21 Δεκέμβριος 2019 13:11

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 21 Δεκέμβριος 2019 13:11
 
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΩΣ ΘΑΝΟΝΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΗς ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 05 Νοέμβριος 2019 12:05

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΩΣ ΘΑΝΟΝΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟ

Του Δημήτρη Γ. Μπράνη

Πολιτικός Επιστήμων

Δημοσιογράφος – Αρθρογράφος

Ι. Ο ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ
            Στις 27 Ιουλίου 2019 απεβίωσε αιφνιδίως ο Μητροπολίτης της ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας Νικόλαος.
Μαντάτο θλιβερό, απροσδόκητο. Ο Αιφνίδιος θάνατός του ως αστραπή μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα και βύθισε σύμπαντα τον πιστό Φθιωτικό Λαό και όχι μόνο στο βαθύτατο πένθος και την βαθύτατη θλίψη! Στη βαθύτατη οδύνη!

ΙΙ. Ο ΤΗΝΙΟΣ ΕΚΛΙΠΩΝ ΙΕΡΑΡΧΗΣ!!!
            Ήταν ένας υπερεκλεκτός εκκλησιαστικός ηγέτης!!! Υπήρξε στο πηδάλιο της Φθιωτικής Εκκλησίας επι 2 ½ δεκαετίες και πλέον!!!
Άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη του. Υπήρξε ο αναγεννητής και ο αναμορφωτής της Φθιωτικής Εκκλησίας και η φήμη του έγινε ευρύτερα γνωστή!!! Εξήλθε των στενών φθιωτικών ορίων!!!

ΙΙΙ. ΕΙΧΕ 218 ΕΝΟΡΙΕΣ ΚΑΙ 20 ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ!!!
            Είχε εντός των ορίων του 218 εκκλησιαστικές ενορίες και 20 μοναστικά τάγματα!!! 20 μοναστικές πολιτείες!!! 20 Ιερές Μονές!!!
Έγραψε ιστορία σε όλα τα πεδία και σε όλα τα στάδια!!!
Έγραψε ιστορία στο Εκκλησιαστικό στάδιο και πεδίο!!! Στο Θεολογικό!!! Στο Ιερατικό!!! Στο ιεροκηρυγματικό!!! Στο ποιμαντορικό!!! Στο Πνευματικό!!! Στο Διοικητικό!!! Στο Κοινωνικό!!! Στο Εθνικό!!! Στο Φιλανθρωπικό!!!
Στο Πολιτιστικό και όχι μόνο!!!
Άφησαν εποχή οι ποιμαντορικές του διδαχές. Αναγιγνώσκονταν από ικανό αναγνώστη – Ιερέα ή Ιεροψάλτη – κάθε Κυριακή και Εορτή!!!
Διοργάνωσε πλείστα όσα ιερατικά και επιμορφωτικά σεμινάρια και συνέδρια!!! Επίσης και πολλά Πολυαρχιερατικά Συλλείτουργα, ιδιαιτέρως προσφιλή και αγαπητά στον πιστό Φθιωτικό Λαό!!!
Τίμησε δε, με την παρουσία του, την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας και τον υπερεκλεκτό Ποιμενάρχη της ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που ήταν και τιμή προς όλο τον πιστό Φθιωτικό Λαό!!!

ΙV. ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΟΥ !!!
            Το Λάβαρο του Μακαριστού και αειμνήστου Μητροπολίτη Νικολάου ήταν το Τρίπτυχο: «ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΠΑΤΡΙΔΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ !!!».
Η Θρησκεία, τόνιζε, δεν είναι: «το όπιον του Λαού !!! Είναι το βάλσαμο της ψυχής !!!
Το Θρησκευτικό συναίσθημα είναι έμφυτο στον άνθρωπο !!!
Η Πατρίδα, επαναλάμβανε συχνά, είναι:
RESSANCTA !!! Είναι πράγμα Ιερό !!! Θείο !!! Άγιο !!!
Ο Όμηρος μας λέει: «ΟΥΔΕΝ ΓΛΥΚΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ !!!». «ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ !!!».

V. ΗΤΑΝ ΥΜΝΗΤΗΣ !!!
              Ήταν υμνητής του Εθνικού Ήρωα και Εθνομάρτυρα Αθανασίου Διάκου !!!
Σε κάθε ευκαιρία εξυμνούσε τον ηρωισμό του, τη λεβεντιά του, την αυτοθυσία του. Ήταν λάτρης του και υμνητής του.
Συχνά αναφερόταν και σε εθνικά θέματα και ζητήματα, όπως ήταν το Μακεδονικό !!! Αναφερόταν ακόμη και σε πολιτικά θέματα και ζητήματα, διότι ο κληρικός δεν είναι μόνο κληρικός !!! Είναι ταυτοχρόνως και ενεργός πολίτης !!!
Είναι και ψηφοφόρος !!!

VI.  ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ !!!
              Ήταν αναγνώστης των άρθρων μου, που δημοσιεύονταν στον Αθηναϊκό και Περιφερειακό Τύπο !!! Όχι λίγα δε απ’ αυτά τα πέρασε και στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως !!! Και ήταν χαρά και τιμή ιδιαίτερη !!!

VΙI.  ΕΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ !!!
            Ο Μακαριστός και Αείμνηστος Μητροπολίτης Νικόλαος έγραψε στο Βιβλίο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας μια εντελώς – εντελώς ξεχωριστή σελίδα !!! Άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη του. «SCRIPTA MANEM».

VΙIΙ.  Ο ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΑΡΥΤΕΡΟΣ !!!
            Ο αιφνίδιος θάνατος είναι θάνατος βαρύτερος του φυσιολογικού θανάτου!

ΙΧ.  ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ !
            Ας είναι αιωνία η μνήμη του. Αιωνία και αθάνατη !!! Ατελεύτητη !!!

 

 

 

 
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 08 Οκτώβριος 2019 18:20
    Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα 8/10/2019 και ώρα 19:00 μ.μ., στο εστιατόριο ξύλινου συγκροτήματος (σαλέ) που βρίσκεται στο χωρίο Παλαιοχώρι Δωριέων. Πρόκειται για γνωστό ξενώνα στην περιοχή, με παραδοσιακά ξύλινα σπιτάκια .  
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το εστιατόριο του συγκροτήματος (από άγνωστη μέχρις στιγμής αιτία), το οποίο και κατέστρεψε ολοσχερώς. Τα δώματα του ξύλινου σαλέ, σώθηκαν μετά από την άμεση κινητοποίηση των Πυροσβεστικών κλιμακίων Αμφικλείας & Πολυδρόσου καθώς και της ενίσχυσης που εστάλη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας.     Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 08 Οκτώβριος 2019 18:21
 
ΤΙ ΕΛΠΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ; PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 16 Σεπτέμβριος 2019 10:31
     ΤΙ ΕΛΠΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ;
 Του Δημήτρη Μπράνη
Πολιτικός Επιστήμων – Δημοσιογράφος – Αρθρογράφος
 Ι. ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ: «ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ!!! (ΟΜ. ΙΛ. 208)
  Ελπίζει και περιμένει να δει τη δικαίωση του ομηρικού λόγου: «ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ!!!» (ΟΜ. ΙΛ. 208). Να δει το Εθνικό Σύμβολο – την Κυανόλευκη Ελληνική Σημαία – να φέρουν περήφανα κατά τον εορτασμό των εθνικών μας επετείων. Οι αριστούχοι μαθητές ή μαθήτριες!!! Να δει την κατάργηση του Κλήρου! Καταργήθηκε ο ομηρικός λόγος:
«ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ  !!! (ΟΜ. ΙΛ. 208) και καθιερώθηκε ως μέτρο επιλογής του Σημαιοφόρου ο Κλήρος! Μέτρο εξ ολοκλήρου άδικο!! Μέτρο «τυφλό». Μέτρο ¨αόμματο». Μέτρο αφιλοσόφητο και αψυχολόγητο!!!Αδικεί κατάφωρα το δίκαιο!!! Την επιμέλεια!!! Την προσπάθεια!!! Τη φιλομάθεια!!! Το σχέδιο!!! Το όνειρο!!! Το όραμα!!! Την ελπίδα!!! Την προσδοκία  Δεν απονέμεται το δίκαιο!!! Δεν τηρείται η αρχή, που λέει: «Έκαστος» κατά τα έργα αυτού!!!» «Έκαστος να αμείβεται, σύμφωνα με τα έργα του και τις πράξεις του». Με τον κλήρο αμείβεται: Η: «ήσσων», προσπάθεια, η: «ελάσσων». Η αμέλεια. Ακόμη δε ευνοείται και η ραστώνη, η ραθυμία και η οκνηρία! Η αδιαφορία! Και, εν τέλει, η αγραμματοσύνη!
  ΙΙ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΟ ΑΔΙΚΟ – ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΟ!
  Απογοητεύει τον υψηλόβαθμο μαθητή ή την υψηλόβαθμη μαθήτρια, όταν βλέπει να κληρώνεται ως σημαιοφόρος μαθητής ή μαθήτρια με χαμηλότερη βαθμολογία, με χαμηλότερες επιδόσεις, με «ήσσονα» προσπάθεια! Και διερωτάται.  Είναι σύστημα εξολοκλήρου άδικο; Εξολοκλήρου αψυχολόγητο και εξολοκλήρου αφιλοσόφητο; Είναι έξω από κάθε έννοια ηθικής και δικαίου!!! Βλέπει την Πολιτεία, να απορρίπτει την αριστεία και την Κοινωνία να μη διαμαρτύρεται για την απόρριψη της αριστείας από την Πολιτεία και απορεί!!!   
Σχόλιο 1ο. Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων «ουδόλως» διαμαρτυρήθηκαν για την καθιέρωση από την Πολιτεία του μέτρου της Κλήρωσης για την επιλογή σημαιοφόρου. Θα’ πρεπε να εναντιωθεί το σύνολο της Κοινωνίας, Να εναντιωθεί σύσσωμος ο πνευματικός κόσμος με πρώτη την Ακαδημία των «αθανάτων!!!».
Σχόλιο 2ο. Είναι υποβιβασμός - το μέτρο – και υποτίμηση του πνεύματος, των αξιών, της αριστείας!!! Είναι αντικίνητρο!
Σχόλιο 3ο. Ποτέ άλλοτε στο νεότερο Ελληνικό Κράτος δεν είχε οριστεί αυτό το μέτρο. Δεν έχει ιστορικό προηγούμενο!!!Ο σημαιοφόρος πάντοτε επελέγετο με τα εξής τρία αδιάσειστα κριτήρια: την αριστεία, το ήθος και την ελληνικότητα!!! Τότε δε και μόνο τότε γινόταν κλήρωση – κλήρωση δίκαια – όταν οι αριστείς ήταν ισόβαθμοι!!!Ο Γράφων θέλει εδώ ταπεινά να σημειώσει, ότι είχε την μέγιστη χαρά και τιμή να υψώσει ως Γυμνασιόπαις περήφανα την Κυανόλευκη, το Ιερό Εθνικό Σύμβολο!!!
ΙΙΙ. ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ!
 Ορισμός. Πανεπιστημιακό Άσυλο: σημαίνει: Ελεύθερη Διακίνηση Ιδεών!!! Έχει δε την αρχή του στην αρχή της Αναγέννησης!!! Και ορίζετο, ότι κανένας εκκλησιαστικός ή πολιτικός παράγων δεν μπορεί να παρεμβαίνει!!! Να έχει ανάμειξη!!! Είναι ανεξάρτητο, αυτεξούσιο και αυτοδύναμο!!! Παραβιάστηκε από τους εξτρεμιστές κατάφωρα: «χιλιάκις» και «μυριάκις». Καταλαμβανόταν και γινόταν: α) Εργαστήριο κατασκευής βομβών μολότοφ, β) Άνδρο ακολασίας, γ) Ορμητήριο διάπραξης Εγκληματικών Πράξεων και Ενεργειών. Εδώ δεν θα’ πρεπε να γίνεται μεταξύ των Πολιτικών Κομμάτων.«ΣΗΜΕΙΟΝ ΑΝΤΙΛΕΓΟΜΕΝΟΝ». Θα’ πρεπε ομοφώνως να είχε καταργηθεί. Σχόλιο 1ο. Σε κανένα αλλοδαπό Πανεπιστήμιο δεν παραβιάζεται το Πανεπιστημιακό Άσυλο!!! Και δεν παρεμβαίνει ούτε η Εκκλησία ούτε ηΠολιτική.                                                                                                       Σχόλιο 2ο. Εδώ έγινε σύμβολο ανομίας! Σύμβολο παραβατικότητας. Σχόλιο 3ο. Εδώ γινόταν άσυλο των αναρχικών, των εξτρεμιστών.
Σχόλιο 4ο. Εδώ γινόταν και γίνεται άσυλο εκείνων, που δεν είχαν και δεν έχουν μέσα τους ούτε ιερό ούτε όσιο!!! Πανεπιστημιακό Άσυλο = Επιστήμη !!! Γνώση !!! Έρευνα !!! Ελεύθερη διακίνηση ιδεών !!!
 IV. ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ: «ΑΒΑΤΟΥ» ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ !
 Το: «ΑΒΑΤΟ» ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ είναι αισχύνη της ΕΛ.ΑΣ και του Κράτους. Έχει βίο 10ετιών!!! Είναι η αισχύνη του Κράτους και της ΕΛ.ΑΣ». 10ετίες ολόκληρες αναδείχνεται υπέρτερο της ΕΛ.ΑΣ και του Κράτους. 10ετίε; Ολόκληρες αστράφτουν οι βόμβες μολότοφ. 10ετίες ολόκληρες τα ΕΞΑΡΧΕΙΑ είναι: «ΑΒΑΤΟ». Κυρίαρχοι είναι οι εξτρεμιστές.
Οι Κουκουλοφόροι. Οι αναρχικοί. Οι ταραξίες. Οι αντεξουσιαστές. Αναστατώνουν τον Κόσμο, την Κοινωνία ολόκληρη!!! Δρουν ανενόχλητοι! Δρουν ανεμπόδιστοι!Το: «άβατο» των Εξαρχείων καλά κρατεί! Κρατεί επί μισό και πλέον αιώνα!!! Γιατί δεν διαλύθηκε; Γιατί δεν εξαφανίστηκε; Ιδού το «μέγα» ερώτημα!!! Η εύλογη απορία!!!Δεν είναι αίσχος και προβολή τόσο για το ίδιο το Επίσημο Κράτος, όσο για την ίδια την ΕΛ.ΑΣ; Γιατί, με άλλα λόγια, κυρίαρχοι να γίνονται οι εξτρεμιστές και όχι το Κράτος;
Το: «ΑΒΑΤΟ» των Εξαρχείων προσβάλει ευθέως το Ελληνικό Πολίτευμα!!! Την Ελληνική Δημοκρατία!!! Είναι πληγή διαρκείας!!!Πρέπει να κυριαρχήσει και να βασιλεύσει ο Νόμος και η Τάξη!!! Να κυριαρχήσει και να βασιλεύσει η <νομιμότητα!!! Είναι πάνδημο το αίτημα!!! Πάνδημη η αξίωση και η απαίτηση του Ελληνικού Λαού!!! Ελπίζει και περιμένει να κυριαρχήσει το Δίκαιο!!! Ο Νόμος!!! Η Τάξη!!!«Ο Νόμος είναι η ψυχή της Πολιτείας!!!».
 V. Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ !!!
Ο Πολίτης σήμερα τρέμει και φοβάται για τη ζωή του και την περιουσία του, όπου κι’ αν είναι, όπου κι’ αν ευρίσκεται είτε στο σπίτι του είναι είτε στο δρόμο είτε στην εργασία του είτε στο γραφείο του είτε στα ΜΜΜ είτε μέρα είναι είτε νύχτα, φοβάται! Τρέμει. Νιώθει ανασφαλής. Φοβάται την τρομοκρατία. Φοβάται τους ληστές. Φοβάται τους διαρρήκτες, τους κλέφτες, τους εκβιαστές. Φοβάται την απαγωγή. Οι γυναίκες φοβούνται το βιασμό.
 
VΙ. ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ !!!
 Να μην ξαναδεί την πυρπόληση Εθνικών Συμβόλων!!! Να μην ξαναδεί την πυρπόληση της Ελληνικής Σημαίας, Ιερό Σύμβολο του Έθνους και Ιερό Σύμβολο των Εθνικών Αγώνων για την υπεράσπιση της Εθνικής Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας!!!Να μην ξανακούσει τη φράση δυο Ελλήνων ηθοποιών, ότι «Η Σημαία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα κομμάτι ‘ύφασμα, που το έραψαν στο ράφτη». Ήταν προσβολή Ιερού Συμβόλου!!! Υπέστησαν τις συνέπειες του Νόμου!!!  Να μην ξαναδεί τη Βεβήλωση Ιερών Μνημείων, όπως αυτό:  «ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ!!!».                       
 VΙΙ. ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΕΙ ……….
 Να μην ξαναδεί τράπεζες και εμπορικά καταστήματα φλεγόμενα! Στην Τράπεζα MARFIN – οδός Σταδίου – κάηκαν ζωντανοί 2 άντρες και μια γυναίκα έγκυος! Άρα. Κάηκαν ζωντανοί, ως λαμπάδες, 4 άνθρωποι!!!Το 2008 Κέντρο της Αθήνας είχε υποστεί τις περισσότερες από ποτέ πυρπολήσεις κτηρίων και καταστημάτων, φθορές και καταστροφές πρωτοφανείς. Αλλά και πρότερον και μετά δεν έλειψαν οι φθορές και οι καταστροφές κτηρίων και καταστημάτων, δημοσίων και ιδιωτικών.Να μην ξαναδεί εξτρεμιστές. Να μην ξαναδεί χαλαστές και γκρεμιστές, πυρπολητές, φθοροποιούς και καταστροφείς! Να μην ξαναδεί: «ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ!!!» Να μην ξαναδεί καταστροφές σε Ανώτατα Εκπ/κά Ιδρύματα!!! Να μην ξαναδεί ποδοσφαιρική βία, θανάτους φιλάθλων και έκτροπα!
 VΙΙΙ. ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΕΙ ……….
 Να μην ξαναδεί και να μην ξαναζήσει τα φαινόμενα της τρομοκρατίας, που είχε τόσα θύματα, τόσα άτομα, τόσους πολίτες, πολίτες υπέρ τους 50, - 20 είχε η: «17Ν» - Και αστυνομικούς υπέρ τους 250!Γιατί ξεφύτρωσαν στον Τόπο μας, στον Τόπο τον Ιερό και τον Ένδοξο, που φέρει το όνομα: «ΕΛΛΑΔΑ !!!», όνομα αιώνιο!!!, τόσες τρομοκρατικές οργανώσεις, με διάφορα ονόματα και τίτλους, όπως – η μεγαλύτερη – η: «17Ν», «οι πυρήνες της φωτιάς», «Λαϊκοί Αγώνες» και τόσες άλλες;Γιατί έρρευσε αδίκως τόσο αίμα;Γιατί η Ελληνική Κοινωνία να τρανταχθεί ολόκληρη; Γιατί άτομα του Ελληνικού Λαού, άτομα της εργασίας, του μόχθου και άτομα του καθήκοντος, όπως οι αστυνομικοί, άτομα οικογενειάρχες να θανατωθούν και εκτελεστούν εν ψυχρώ;Ο BARAC OBAMA διερωτήθηκε: «Οι τρομοκράτες, οι φονιάδες, οι μακελάρηδες, οι εγκληματίες από τι οικογένειες προέρχονται;
Σχόλιο1ο. Τρομοκράτες, φονιάδες, εκτελεστές, κακοποιοί μακελάρηδες γίνονται άτομα προερχόμενα από οικογένειες μη συγκροτημένες!!! Προέρχονται από οικογένειες, που δεν ανατρέφουν και δεν διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους. Δεν τα καλλιεργούν ψυχικά!!! Ηθικά και Πνευματικά!!! Δεν σφυρηλατούν το χαρακτήρα τους. Δεν διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους.
Σχόλιο 2ο. Από το ποιόν της Οικογένειας εξαρτάται και το ποιόν της Κοινωνίας!!! Αυτό είναι: «Ηλίου φαεινότερον!!!».Σχόλιο 3ο. Η Κοινωνία υποφέρει από μέλη μη χρηστά και μη ενάρετα!!! Τα μέλη τα χρηστά και τα ενάρετα τα δίνει η χρηστή και η ενάρετη!!! Οικογένεια!!! Η Οικογένεια, που έχει μέσα της τα Ιερά και τα Όσια!!!
 ΙΧ. ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΕΙ ……….
Να μην ξαναδεί δραπέτες των φυλακών. Να μην ξαναδεί ελικόπτερα να προσγειώνονται στις ταράτσες των σωφρονιστικών καταστημάτων και να παραλαμβάνουν φυλακισμένους.Να μην ξαναδεί βαρυποινίτες, ισοβίτες και πολυισοβίτες να παίρνουν άδεια εξόδου. Αυτό η Κοινή Γνώμη το αποδοκιμάζει πλήρως!!! Ποτέ και κανένας κρατούμενος των Φυλακών δεν θα πρέπει να παίρνει άδεια εξόδου.Θίγει και προσβάλλει βάναυσα το κοινό περί Δικαίου αίσθημα!!! Το δε χείριστον όλων είναι ότι κάποιοι δεν επιστρέφουν στις Φυλακές. Και αυτοί είναι έξω και τελούν και νέες εγκληματικές πράξεις. Είναι πρόκληση να βλέπουν, αχώρητο το στο νου, οι οικείοι και οι συγγενείς των θυμάτων αυτούς, που τους βύθισαν στην ατέλειωτη θλίψη και το ατέλειωτο πένθος!Ο διαβόητος ανθρωποκτόνος με τα αρχικά: «Κ.Π» - εκτέλεσε εν ψυχρώ στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ δυο αστυνομικούς, διέπραξε και στη Ρουμανία ανθρωποκτονίες, και εκεί συνελήφθη, και εκεί δικάστηκε και καταδικάστηκε σε ισόβια – εγκλείστηκε στη φυλακή και κτίει την ποινή του σε χώρο πολλά μέτρα κάτω από τη γη.Σχόλιο. Οι Φυλακές θα πρέπει να είναι Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας και οι φυλακισμένοι να μην παίρνουν ποτέ άδεια εξόδου. Έτσι και μόνο έτσι θα περιοριστεί η εγκληματικότητα. Έτσι και μόνο έτσι θα ικανοποιείται το κοινό περί Δικαίου αίσθημα!!!
Χ. ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΕΙ ……….
 Να μην ξαναδεί να καίγεται και να καταστρέφεται ο φυσικός πλούτος!!! Να μην χάνονται: «Εν ριπή οφθαλμού!!!» τα δάση μας. Είναι εθνικός πλούτος!!! Είναι θησαυρός ανεκτίμητος!!! Μας παρέχουν αναρίθμητα αγαθά!!! Είναι φυσικά δώρα του Πλάστη Θεού!!! Δώρα ανεκτίμητης αξίας!!!                                                                                    
 ΧΙ. ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΕΙ ……….
 Να μην ξαναδεί πύρινες τραγωδίες, όπως είδε το 2007 στην Ηλεία και όπως είδε το 2018 στην Ανατολική Αττική – ΜΑΤ!Να μην ξαναδεί άτομα να καίγονται και να φλέγονται όρθια σαν λαμπάδες!!! Υπέρ τα 70 άτομα ήταν τα θύματα της πύρινης λαίλαπας στην Ηλεία και μέσα σ΄αυτά και μια μητέρα αγκαλιά με τα 3 παιδιά της. Και υπέρ τα 100 ήταν τα θύματα της πύρινης λαίλαπας στο ΜΑΤΙ!Θύματα του πύρινου κλοιού είχε και η Ικαρία -15 – ο Υμμητός – 5 – πυροσβέστες – η Εύβοια, η Μεσσηνία, η Φυλή – πρόσφατα.
 ΧΙΙ. ΕΠΙΛΟΓΟΣ
 Το Ελληνικό Κράτος θα πρέπει να καταστεί Κράτος ισχυρό, κραταιό και δυνατό!!! Να έχει τη θέληση, την ισχύ και τη δύναμη να επιβάλλει το Νόμο και την Τάξη!!! Να πατάσσει αμείλικτα κάθε εκτροπή του Νόμου!!! Κάθε εγκληματική πράξη και ενέργεια!«Ο Νόμος είναι η ψυχή της Πολιτείας!!!». Και πρέπει να είναι σκληρός και δίκαιος!!!
«DURA LEX, SED LEX». «Σκληρός ο Νόμος, αλλά Νόμος!!!». Ρωμαϊκό Δίκαιο!!! Όπου ανθούν και ευδοκιμούν οι Θεσμοί οι Αιώνιοι: Η Θρησκεία, η Παιδεία και η Δικαιοσύνη, εκεί το Κράτος είναι ισχυρό, δυνατό και κραταιό!!!
 
 
 
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 16 Σεπτέμβριος 2019 11:07
 
ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 12 Σεπτέμβριος 2019 06:20
     Ομάδα από δέκα περίπου αγριογούρουνα έκαναν την εμφάνισή τους στο χωριό μας, στην περιοχή της Τρανής Βρύσης. Έγιναν αντιληπτά από κατοίκους του χωριού, που μένουν κοντά σε αυτή την περιοχή. Τα γρυλίσματα και ο θόρυβος που προξενούσαν για την εξεύρεση της τροφής τους ευρισκόμενα στην αυλή της οικίας του αείμνηστου Γιωργάκη Ευθ. Ζαλαώρα, έγιναν αντιληπτά από τους περίοικους, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν για το διώξιμό τους με φωνές και θορύβους. 
     Τα αγριογούρουνα πανικοβλήθηκαν, με συνέπεια να μπουν στην αυλή της αμέσως πιο κάτω οικίας του αείμνηστου Γεωργίου Μιχ. Αστρακά, όπου και εγκλωβίστηκαν.  Προσπαθώντας να βρουν έξοδο διαφυγής, άρχισαν να χτυπούν μανιασμένα την σιδερένια εξώπορτα της οικίας, βρίσκοντας τελικά τρόπο να διαφύγουν προς την οικία της της Χρυσούλας Μιχαλοπούλου, κάνοντας φιλοξενούμενούς της, να αναρωτηθούν αν η Χρυσούλα εκτρέφει και γουρούνια, λαμβάνοντας την απάντησή της ότι πρόκειται για αγριογούρουνα.
     Μαρτυρίες των κατοίκων κάνουν λόγο για πληθώρα αγριογούρουνων στο χωριό, τα οποία κατά την διάρκεια της νύχτας εκδράμουν για εξεύρεση τροφής σε περιβόλια, καρυδιές, μηλιές, συκιές κα, ενώ χρειάζεται προσοχή κατά την νυχτερινή οδήγηση προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 9 από 104