Τα νέα μας
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΘΑΝΟΝΤΟΣ ΜΕΛΟΥΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 11 Ιούλιος 2019 10:17
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 11 Ιούλιος 2019 10:14
Γεννήθηκε στην Χάλκη της Λάρισας το έτος 1934, όπου και μεγάλωσε. Γιός των Σεραφείμ & Αικατερίνης Παππά. Αδελφός των Ανδρονίκης, Ελένης, Αποστόλου και Ορθοδοξίας Παππά. Παντρεύτηκε την συγχωριανή μας ΑΘΗΝΑ ΓΚΟΛΦΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Εργάστηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα απ’ όπου αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Ανθυποπυραγού.                                                             Με την σύζυγό του Αθηνά, διέμεναν μόνιμα στα Κ. ΠΑΤΗΣΙΑ ενώ επισκέπτονταν πολλές φορές τον αγαπημένο τους Σκαμνό. Υπήρξε ΤΑΚΤΙΚΟ μέλος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΚΑΜΝΙΩΤΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» με αύξοντα αριθμό μέλους 158. Απεβίωσε στις 1/6/2019 στην ΑΘΗΝΑ, σε ηλικία  85 ετών.                                                                               Ετάφη στις 2/6/2019 στο κοιμητήριο του Σκαμνού Φθιώτιδος
 
24.- ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ (1934 - 1/6/2019) PDF Εκτύπωση E-mail Επεξεργασία
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 11 Ιούλιος 2019 10:20
 
ΤΟ ΚΗΝΥΓΙ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΚΟΥΝΟΥΠΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 04 Ιούνιος 2019 17:27


 “Το Κυνήγι του Κρυμμένου Κουνουπιού μέσω της εφαρμογής Kounoops!”

 

      Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην προσπάθεια βελτιστοποίησης των αποτελεσμάτων του έργου καταπολέμησης κουνουπιών, χρησιμοποιεί σύγχρονα εργαλεία και εφαρμόζει καινοτόμες πρακτικές όπως, η τηλεματική ψεκασμών σε πραγματικό χρόνο, η χρήση ΣμηΕΑ (drones) και η εφαρμογή μοντέλων εξάπλωσης ασθενειών που μεταδίδονται με τα κουνούπια, με σκοπό την μείωση της όχλησης και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
      Η  εταιρεία Βιοεφαρμογές ανάδοχος του έργου καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στην προσπάθεια ενεργοποίησης της συμμετοχής των πολιτών και βελτιστοποίησης της απόκρισης του συγκεκριμένου προγράμματος, ανέπτυξε μια καινοτόμο δωρεάν εφαρμογή (application) την kounoops! Με την συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί ο κάθε πολίτης να φωτογραφίσει μια πιθανή εστία αναπαραγωγής κουνουπιών, καταγράφοντας αυτόματα τις γεωγραφικές συντεταγμένες της εστίας και παράλληλα να προσδιορίσει σε ειδική φόρμα την κατηγορία της εστίας. Με τον τρόπο αυτό ενημερώνονται αυτόματα οι αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να προβούν στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες με σκοπό την μείωση της όχλησης από τα κουνούπια και την προστασία της δημόσιας υγείας. Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα διευκολύνει την αμεσότητα της ροής των πληροφοριών, θα ενεργοποιήσει τη συμμετοχή των πολιτών και θα μειώσει τον χρόνο απόκρισης, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα του έργου καταπολέμησης.
      Προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστή η εφαρμογή kounoops! η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η εταιρεία Βιοεφαρμογές, διοργανώνουν το Κυνήγι του Κρυμμένου Κουνουπιού. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που θα διεξαχθεί από την 1 Ιουνίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να αποστείλει μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής φωτογραφίες απρόσιτων εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών οι οποίες είναι δύσκολο να εντοπιστούν, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στα συνεργεία της Π.Στ.Ε να καταπολεμήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα όλες τις πιθανές εστίες.
      Στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα βραβευθούν τέσσερις φωτογραφίες από τις εστίες που θα έχουν αποσταλεί. Τα βραβεία του διαγωνισμού είναι τα ακόλουθα:
1)    Βραβείο σημαντικότερης εστίας.
2)    Βραβείο κρυμμένης εστίας.
3)    Βραβείο καλύτερης φωτογραφίας εστίας.
4)    Βραβείο παραγωγικότερης εστίας.

Κάθε βραβείο θα συνοδεύεται και από ένα 4 G Smartphone.
 
«Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιμένουμε ότι η ενημέρωση και η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος»
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 04 Ιούνιος 2019 17:28
 
ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Σάββατο, 01 Ιούνιος 2019 09:58
      Απεβίωσε σήμερα 1/6/2019 στην ΑΘΗΝΑ, ο συγχωριανός μας ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, σύζυγος της ΑΘΗΝΑΣ ΓΚΟΛΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, σε ηλικία 85 ετών.
     Η εξόδιος ακολουθία του αείμνηστου συγχωριανού, θα ψαλεί αύριο 2/6/2019, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στο Σκαμνό, στις 11:30 π.μ.
    Η ιστοσελίδα μας και οι κάτοικοι του χωριού μας, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην σύζυγο του εκλιπόντος, Αθηνά.
   Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 01 Ιούνιος 2019 10:00
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 17 Μάιος 2019 13:32
   Ανακοινώνεται η πρωτοβουλία συγχωριανών για εθελοντική εργασία (καθαρισμούς, βαψίματα),την ΚΥΡΙΑΚΗ 19/5/2019 και Ω/10:00 π.μ. σε κοινόχρηστους χώρους της ενορίας μας των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης.
   Όσοι από τους συγχωριανούς επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτό, παρακαλούνται όπως παρουσιαστούν στο συγκεκριμένο χώρο, την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα.
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 17 Μάιος 2019 13:32
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΖΑΛΑΩΡΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 02 Απρίλιος 2019 16:02
Με αυτή μας την ανάρτηση, ενημερώνουμε τους συγχωριανούς, συγγενείς και φίλους της Θανούσης συγχωριανής μας ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΖΑΛΑΩΡΑ συζύγου του αείμνηστου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΑΛΑΩΡΑ, για την ημερομηνία και την ώρα της εξόδιας ακολουθίας της.
Αυτή θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 3 Απριλίου 2019 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, στο ΣΚΑΜΝΟ.
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 02 Απρίλιος 2019 16:02
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 9 από 103