Τα νέα μας
Η ΓΡΙΠΗ ΤΟ 1918 - 19 ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΜΠΡΑΛΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 24 Μάρτιος 2020 08:53

Η γρίπη το 1918-19 και το νεκροταφείο του Μπράλου.

 

     Στο Αγγλικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο μεταξύ Γραβιάς Φωκίδος και Μπράλου Φθιώτιδος έχουν ενταφιαστεί Άγγλοι, Γάλλοι και Ρώσοι αξιωματικοί …. και στρατιώτες νεαρής ηλικίας της Κοινοπολιτείας του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου κατά την περίοδο 1918-1919 οι οποίοι απεβίωσαν από την λεγόμενη Ισπανική Γρίπη, νοσηλευόμενοι στο 49ο Νοσοκομείο που είχε σταδιακά μεταφερθεί στον Μπράλο.
     Η γρίπη αυτή οφείλονταν σε στέλεχος του γνωστού μας ιού H1N1 και εμφανίστηκε εντός του έτους 1918 στην Άπω Ανατολή η στην Αμερική, μεταπήδησε από τα πτηνά στους ανθρώπους.
      Προσέβαλε το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού που τότε υπολογίζονταν σε 1,65 δισεκατομμύρια και σκότωσε από 20 έως 50 εκατομμύρια κατ’ άλλους δε υπολογισμούς έως 100 εκατομμύρια. Οι προσβληθέντες, κατά πλειοψηφία νεαρής ηλικίας, πέθαιναν συνήθως εντός 24 ωρών από πνευμονία και οξύ πνευμονικό οίδημα.
     Εξαφανίστηκε ξαφνικά όπως εμφανίστηκε μέσα σε περίπου 18 μήνες εντός του έτους 1919.
     Η μόνη χώρα που γλύτωσε από την πανδημία της Ισπανικής Γρίπης ήταν η Αυστραλία λόγω μιας αυστηρής καραντίνας που εφάρμοσε η δε χώρα με τους περισσότερους νεκρούς ήταν η Ινδία καθώς υπολογίζεται ότι 5 έως 10 εκατομμύρια Ινδοί απεβίωσαν από αυτή
     Ο σημερινός πληθυσμός του πλανήτη με στοιχεία του 2015 υπολογίζεται σε 7,6 δισεκατομμύρια, ο κορωνοιος SARS Covid 19 έχει προσβάλει από τις αρχές του 2020 που εμφανίστηκε μέχρι σήμερα 298262 άτομα και οι θάνατοι ανέρχονται σε 12755, κυρίως ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα.

 

Κείμενο: Δ. Μπελούμπασης                                                                                  
Πολύδροσος Παρνασσού
ΠΗΓΗ: fonografos.net

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 24 Μάρτιος 2020 08:54
 
ΟΙ ΔΥΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΙ ΤΗΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 24 Μάρτιος 2020 08:17

Οι δυο Ευαγγελισμοί της 25ης Μαρτίου!!!

«Χαίρε, Κεχαριτωμένη, «Μαριάμ»

«Χαίρε, ω Χαίρε, Λευτεριά!!!»

Του Δημήτρη Γ. Μπράνη

Σχολικού Συμβούλου – Νομικού

     Οι δυο Ευαγγελισμοί της 25ης Μαρτίου είναι: Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου κι ο Ευαγγελισμός της Ελευθερίας!!! Άγγελος Κυρίου ευαγγελίζεται στην ταπεινή κόρη της Ναζαρέτ, τη Μαριάμ, τη Γέννηση του Θεανθρώπου, του Ελευθερωτή του ανθρώπου απ’ τη δουλεία της αμαρτίας. Η Ελλάδα ευαγγελίζεται της Ελευθερία της. Αναγγέλλει την Επανάστασή της, για να ελευθερωθεί απ’ τη δουλεία.
     Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου!!! Η Μαριάμ ακούει την αναγγελία του Αγγέλου και δέχεται να γίνει η Θεοτόκος!!! Να φέρει στον Κόσμο τον Υιόν και Λόγον του Θεού, για να γίνει ο Ελευθερωτής του ανθρώπου. Να ελευθερώσει την ψυχή του ανθρώπου απ’ τη δουλεία της αμαρτίας. Η αμαρτία είναι δουλεία εσωτερική, δουλεία της ψυχής και του πνεύματος.
     Ο Ευαγγελισμός της Ελευθερίας!!! Η Ελλάδα αναγγέλλει την Επανάστασή της, για να ελευθερωθεί απ’  τη δουλεία του σώματος, τη δουλεία την εξωτερική, τη δουλεία του δυνάστη, του κατακτητή. Και η μεν και η δε δουλεία είναι τυραννία! Η πρώτη είναι δεσμά της ψυχής και του πνεύματος. Δεσμά, που κατατρύχουν και βασανίζουν τον άνθρωπο. Ταράσσουν τον έσω κόσμο του. Τον κάνουν δούλο της αμαρτίας. Τον κάνουν ανελεύθερο εσωτερικά. Η δεύτερη είναι δεσμά του σώματος!
     Η Θεοτόκος γέννησε τον Ιησού Χριστό, τον Ελευθερωτή της ψυχής και του πνεύματος!!! Ο Ιησούς Χριστός έγινε ο Θεϊκός Κήρυκας και ο Θεϊκός Διδάσκαλος της Αρετής!!! Ο Θεϊκός Κήρυκας και ο Θεϊκός Διδάσκαλος της Αλήθειας!!! Χάριν της Αρετής, χάριν της Αλήθειας έγινε ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!
Η Αρετή, η Αλήθεια είναι: Η Χρηστότητα. Το Ήθος. Η Ωραιότητα. Το Κάλλος. Η Θεότητα. Η Δικαιότητα. Η Μεγαλειότητα. Η Τελειότητα. Είναι η Θεοφιλία. Η Φιλανθρωπία. Είναι η Αγάπη του Θεού με όλη την καρδιά, με όλη την ψυχή, με όλη τη διάνοια, με όλη την ισχύ, με όλο το ΕΙΝΑΙ. Είναι η προς τον πλησίον Αγάπη. Αγάπη απέραντη κι ανυπόκριτη. Η Αγάπη είναι η Λύση όλων προβλημάτων τόσο των ατομικών, όσο και των κοινωνικών. Είναι ο Λύτης ο Θεϊκός και ο Καθολικός!!! Ο Λύτης ο Αιώνιος και ο Παγκόσμιος!!!
     Όλα τα προβλήματα, τόσο τα ατομικά, όσο και τα κοινωνικά, γεννιούνται από την έλλειψη της Αρετής, της Αλήθειας. Από την έλλειψη της διπλής αγάπης. Η Αγάπη γεννά την Ειρήνη. Τη Δικαιοσύνη. Την Τιμιότητα. Την Ευθύτητα. Την Εργατικότητα. Την Υπομονή. Τη Συναντίληψη. Την Κατανόηση. Την Επιμονή. Την Παρρησία. Την Τόλμη!!! Την Πρόοδο!!! Την Ευημερία!!! Τη Χαρά!!! Την Ευτυχία!!! Γεννά τα Υλικά και Πνευματικά Αγαθά!!!
Αρετή – Αλήθεια =Αγάπη = Θεοφιλία +Φιλανθρωπία + Ειρήνη + Δικαιοσύνη + Δημιουργία + Ευημερία + Χαρά + Ευτυχία!!!
     Ο Ευαγγελισμός της Ελευθερίας!!! Η Ελλάδα την 25η Μαρτίου 1821 αναγγέλλει την Επανάστασή της, την Εξέγερσή της, για την αποτίναξη του βδελυρού ζυγού των 4 αιώνων. Αναγγέλλει την οριστική κι αμετάκλητη απόφασή της να λύσει «το γόρδιο δεσμό» και να παύσει να είναι δεσμώτρια!
     Οι σκλαβωμένοι Έλληνες εξεγείρονται εναντίον των Οθωμανών κατακτητών, για να θέσουν τέρμα στη δουλεία, τη δουλεία την εξωτερική, του σώματος! Δίνουν όρκο ιερό να αγωνιστούν, για να διαλύσουν τα νέφη της δουλείας, της σκλαβιάς και της τυραννίας. Να αγωνιστούν και να μην μείνουν άλλο δεσμώτες. 400 χρόνια ήταν σκλάβοι, δεσμώτες, δούλοι!
     Ρίχνονται στον πόλεμο και πολεμούν ως Έλληνες Επαναστάτες!!! Ως Έλληνες Ήρωες!!! Δίνουν μάχες ηχηρές, βροντερές, τιτάνιες. Δίνουν και μάχες: «εκ του συστάδην», σώμα με σώμα, στήθος με στήθος. Μάχες Ομηρικές. Γίνονται θυσίες και ολοκαυτώματα. Ρέει αίμα. Αίμα πολύ. Κορυφαίο ολοκαύτωμα το ολοκαύτωμα του Μεσολογγίου, μοναδικό στην Παγκόσμια Ιστορία. Έγινε φάρος της αυγής και φώτισε την Οικουμένη όλη. Αύξησε κατακόρυφα το ρεύμα του φιλελληνισμού και συνέβαλε αποφασιστικά στην τελική έκβαση της Επανάστασης. Δίδαμε την αξία των αξιών, την αξία του αγαθού της Ελευθερίας!!!
     Μάχονται και αγωνίζονται υπερηρωϊκά, υπεράνθρωπα. Μέσα στα στήθια τους καίει ακατάπαυστα η φλόγα της Πίστεως και του Πατριωτισμού. Μάχονται και αγωνίζονται με αρετή και τόλμη!!! Η Ελευθερία κερδίζεται, δε χαρίζεται. Κερδίζεται με αγώνες υπεράνθρωπους και υπερηρωϊκούς.
     Μάχονται και αγωνίζονται για: «τα Ιερά και τα όσια της φυλής».     Μάχονται κι αγωνίζονται για την Ηθική και το Δίκαιο, την Τιμή και την Αξιοπρέπεια, την Ιστορία και τον Πολιτισμό!!!
     Νίκησαν τον προαιώνιο εχθρό τους, τους Οθωμανούς κατακτητές. Νίκησαν με τον υπεράνθρωπο και υπερηρωϊκό αγώνα τους, με την υπερανδρεία τους και την υπεργενναιότητά τους, μια ολόκληρη Αυτοκρατορία. Νίκησαν τον προαιώνιο εχθρό τους και έγιναν και πάλι ελεύθεροι, σαν πρώτα.
     Η Ελλάδα, με της καρδιάς της το πύρωμα και τι αίμα, ανέκτησε το υπέρτατο και πολυπόθητο αγαθό της Ελευθερίας!!! Έγινε Κράτος!!! Απέκτησε πολιτική οντότητα!!! Την περιέλαβε ο Παγκόσμιος Πολιτικός Χάρτης. Εισήλθε στη χορεία των Κρατών της Γης. Έχει λόγο πολιτικό. Δίνει πολιτική παρουσία στην διεθνή πολιτική Σκηνή. Πορεύεται μέσα στο χρόνο και την Ιστορία!!! Πορεύεται Εθνικά και Πολιτικά!!!
     Η Γενιά του 21!!!. Γενιά υπερηρωϊκή και υπερθρυλική, απελευθέρωσε τη δεσμώτρια Ελλάδα!!! Πραγματοποίησε άθλο, άθλο ιστορικό, ύψιστο!!! Άθλο με παγκόσμια ακτινοβολία!!! Της οφείλεται αιώνια τιμή και δόξα, αιώνια τιμή κι ευγνωμοσύνη!!! Αιώνιο σέβας!!!
     Απ’  τα ουράνια δώματα παρακολουθεί τα εθνικά και πολιτικά δρώμενα. Παρακολουθεί τα πάντα!!! Κι αν μεν τα βρίσκει σωστά, ορθά, χαίρει κι αγαλλιά!!! Αν δε τα βρίσκει μη σωστά, μη ορθά, τότε γίνεται περίλυπη! Θέλει να βλέπει πάντα έργα άξια, θαυμαστά, αληθή, τίμια, δίκαια, εύφημα, ευκλεή!!!

                                            ΖΗΤΩ ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΚΑΙ ΘΡΥΛΙΚΟ 21!!!

                                         ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ!!! ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!!!

 

 

 


Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 24 Μάρτιος 2020 08:20
 
ΤΙ ΤΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΡΔΑ? ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟΝ ΤΩΡΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Σάββατο, 21 Μάρτιος 2020 17:31
Τι τον θέλετε τον Σωτήρη Τσιόδρα; Εξαφανίστε τον τώρα


                                 Του Βασίλη Σ. Κανέλλη                                    Δημοσιογράφου

 

 
    Μάθαμε να είμαστε μη κανονικός λαός με μη κανονικούς πολιτικούς, αξιωματούχους, επιστήμονες, επαγγελματίες. Κι έρχεται ο κάθε Τσιόδρας να μας χαλάσει αυτό που χτίσαμε τόσα χρόνια.                             Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αποθεώνεται με τέτοιο τρόπο ο Σωτήρης Τσιόδρας. Τέτοιες αγιογραφίες δεν έχουμε ξαναδεί τα τελευταία 50 χρόνια στην Ελλάδα.
      Αν αύριο αποφάσιζε να βάλει για πρωθυπουργός, μέχρι και 80% ποσοστό θα έπαιρνε.  
      Όχι ότι θα έκανε κάτι τέτοιο, είναι σοβαρός άνθρωπος για να μπλέξει.
Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας κανονικός πολίτης, ένας κανονικός επιστήμονας, με γνώση του αντικειμένου του, με σοβαρότητα, με χρήση των λέξεων με λακωνικό τρόπο, συνεσταλμένος και απόλυτα σταθερός στο τρόπο που μας ηρεμεί ή ανάλογα μας κινητοποιεί, να γίνεται ήρωας. 
      Και το λέω αυτό γιατί μια χώρα που έχει μάθει να είναι χύμα, ένας λαός που έχει εκπαιδευτεί να είναι «ό,τι να ’ναι», μια κοινωνία εθισμένη στον ωχαδερφισμό, την ψευτομαγκιά και τη λαμογιά ξαφνικά ανακαλύπτει ότι υπάρχουν και κανονικοί άνθρωποι ανάμεσά μας.
      Βέβαια, ακόμη και για επιστήμονες σαν τον Τσιόδρα πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που τους «χαλάει τη μανέστρα». Είναι κάποιοι από αυτούς που ακούνε για «άξιους» και βγάζουν σπυράκια.
     Είναι κάποιοι που τους λες «Χάρβαρντ» και σου λένε… Εξάρχεια. Είναι κάποιοι που έχουν αποθεώσει το τίποτε και πιστεύουν ακόμη ότι η καριέρα είναι κακό πράγμα, ότι η αριστεία είναι ρετσινιά.
     Η αλήθεια είναι ότι δεν μας αξίζει ο Τσιόδρας και όλοι οι άγνωστοι «Τσιόδρες» αυτής της χώρας. Θέλουμε να έσονται πρώτοι οι τελευταίοι, θεωρούμε ότι η αμορφωσιά ή ημιμάθεια είναι προσόν που πρέπει να επιβραβεύεται γιατί… τους το χρωστάει η κοινωνία.
     Ο ελληνικός λαός δεν έπρεπε να αποθεώνει τέτοιους ανθρώπους γιατί απλά θα έπρεπε να είναι έτσι οι περισσότεροι. Όταν, όμως, έχεις μάθει να στηρίζεις και να επιβραβεύεις τους ακριβώς αντίθετους από τον Τσιόδρα πολίτες, ξαφνικά σου έρχεται αυτός ο σοβαρός τυπάκος με τα γυαλιά και την ντροπαλοσύνη και σε ξαφνιάζει.
    Θα ήθελες έναν βαρύμαγκα να κάνει ενημέρωση κρατώντας το τσιγάρο του στο χέρι, ρίχνοντας τον καπνό στα μούτρα σου και μιλώντας σου για τον καρκίνο στον πνεύμονα λες και είναι μια απλή γρίπη.
    Θα επιθυμούσες να σε καθησυχάζει ένας τυπάρας, Ελληνάρας που θα στρίβει το μουστάκι του, θα ρίχνει τις χριστοπαναγίες του κατά του κοροναιού ή της… παγκόσμιας τάξης πραγμάτων που τον γέννησε γιατί θέλει να αφανίσει τους αντιπαραγωγικούς γέρους.
   Θα ήθελες έναν «επιστήμονα» των τηλεπαραθύρων που θα πούλαγε «γνώσεις» και αυτάρεσκα θα σήκωνε το γιακά του σακακιού του λέγοντας μ’ εκείνο το λάγνο, μάγκικο και σνομπ βλέμμα «ουάου, σε έχω κοροναϊέ, γιατί εγώ μόνο ξέρω πώς θα σε νικήσω».
   Έχεις συνηθίσει τόσα χρόνια το λαμόγιο επιστήμονα, τον ξεπουλημένο, πολιτευτάκο που σου τάζει θέση στο Δημόσιο κι εξουσία. Κι έρχεται ο κάθε Τσιόδρας να σε ταρακουνήσει και να αναρωτηθείς: «Βρε μπας και είναι εξωγήινος;»
 
Αμόρφωτοι και μορφωμένοι
    Έχεις μάθει να σε κυβερνούν αμόρφωτα παιδαρέλια που γεννήθηκαν στους δρόμους της φωτιάς και ξέχασαν να μάθουν τα βασικά για τη ζωή. Ή να σε διοικούν «μορφωμένοι» με πτυχία και περγαμηνές αλλά χωρίς καμιά αίσθηση της κοινωνίας, των πολιτών, των αναγκών των ανθρώπων.
   Βγαλμένοι από γυάλες, αποστειρωμένοι πολιτικοί ταγοί που δεν έχουν περπατήσει ποτέ χωρίς προστασία. Που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο και σου κουνάνε το δάκτυλο για την εργασία.
 
  
Έχεις μάθει ότι θα πας σχολείο, θα παπαγαλίσεις, θα πάρεις… κουτσά – στραβά ένα πτυχίο από το πανεπιστήμιο των καταλήψεων, θα πας στον «μπάρμπα στην Κορώνη» και θα σε κάνει δημόσιο υπάλληλο. Ή… κομματικό στέλεχος και νταραβεριτζή στις πλατείες πέριξ της Βουλής.
   Εχεις μάθει ότι εκείνοι που θέλουν να προοδεύσουν, να γίνουν Τσιόδρες ή κάτι άλλο καλύτερο, θα πρέπει να σηκωθούν και να φύγουν από τη χώρα. Και να προσφέρουν το μυαλό τους και το ταλέντο τους σε κάποιο άλλο κράτος. Κι αυτό έχεις μάθει να το θεωρείς κανονικό.
   Εσύ που τώρα αποθεώνεις τους «στρατηγούς» της μάχης, είσαι ο ίδιος που την κοπανάει από τα διόδια. Ο ίδιος που οδηγεί στη ΛΕΑ γιατί έτσι γουστάρει.
   Ο ίδιος είσαι που ανέχεσαι τους απατεώνες, που δεν κόβεις απόδειξη ή δεν ζητάς γιατί σου κάνουν έκπτωση. Αλλά ζητάς από το κράτος να σου προσφέρει υγεία και παιδεία τζάμπα.
   Είσαι ο ίδιος που άμα χιονίζει απαιτείς από τον δήμο να έρθει να σου καθαρίσει το πεζοδρόμιο για να περάσεις και αυτός που θα πατήσεις επί πτωμάτων και θα χαρείς με την τραγωδία του άλλου, μόνο και μόνο γιατί εσύ την έβγαλες καθαρή.
   Ακούμε τις τελευταίες ώρες κάποιους να λένε: «Μη διχάζετε τον κόσμο, χρειάζεται ομοψυχία στον πόλεμο, μην κάνετε κριτική στον ελληνικό λαό, έχει και τα καλά του», και άλλα τέτοια.
                                                                                                             Πληρώνουμε όλους αυτούς
    Όχι, σε τέτοιες εθνικές κρίσεις πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί πληρώνουμε όλους αυτούς που εμποδίζουν την Ελλάδα να πάει μπροστά.
   Όλους
εκείνους που κάνουν τα παιδιά τους σαν τα μούτρα τους. «Μαγκάκια» στην πλάτη του άλλου, «ωχαδερφιστές» με την ανοχή της κοινωνίας, εξυπνάκες που καταστρέφουν τη χώρα. 
  
Απ’ όλους αυτούς, λοιπόν, περιμένουμε τώρα να γίνουν κανονικοί άνθρωποι; Περιμένουμε να αποθεώσουν τον Τσιόδρα; Περιμένουμε να πάρουν το μάθημά τους από μια κρίση που θα αφήσει για χρόνια αγιάτρευτες πληγές;
   
Όχι, όλους αυτούς θα συνεχίσουμε να τους πληρώνουμε. Θα τους ξαναψηφίσουμε να πάνε στη Βουλή, θα δώσουμε βήμα στους απατεώνες που πουλάνε μαντζούνια για τις αρρώστιες και ψευτοοικονομικές θεωρίες για το πώς θα ορθοποδήσει η Ελλάδα.
  
Θα τους χειροκροτήσουμε ξανά ή θα επικροτήσουμε όσα λένε στα τηλεπαράθυρα της αποχαύνωσης. 
  
Γιατί έτσι έχουμε μάθει. Ποιος είναι ο Τσιόδρας που ήρθε να χαλάσει τη ραστώνη μας; Τη συνήθειά μας; Το ελληνικό… ταπεραμέντο μας;
   Ποιος είναι αυτός ο τυπάκος με τα πατομπούκαλα, τα 7 παιδιά, την ευγένεια και τη συστολή που ήρθε να ταράξει τη μαγκιά μας και τον «έτσι μ’ αρέσει» χαρακτήρας μας; 
   Γι’ αυτό, λοιπόν, δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιοι τύποι. Δεν τους αντέχουμε γιατί είναι από άλλο πλανήτη.                                                                                                              Πηγή:
in.gr

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 21 Μάρτιος 2020 17:38
 
ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΖΩΗ ΤΖΟΥΒΑΡΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 24 Φεβρουάριος 2020 11:28
      Απεβίωσε χθες (23/2/2020) η ΖΩΗ ΤΖΟΥΒΑΡΑ, σύζυγος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ σε ηλικία 90 ετών, στο ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ.
     Η εκλιπούσα υπήρξε ΤΑΚΤΙΚΟ μέλος του Συλλόγου του χωριού μας Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , με αύξοντα αριθμό μέλους 108.
     Η εξόδιος ακολουθία, θα τελεστεί σήμερα 24/2/2020 και ώρα 16:00 μ.μ., στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο Μοσχοχώρι.
     Η ιστοσελίδα μας www.skamnosvillage.gr εκφράζει την λύπη της για την απώλεια της Αθανασίας και συλλυπείται θερμά τους οικείους της.
     Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.  
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 24 Φεβρουάριος 2020 11:28
 
ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ...... PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 18 Φεβρουάριος 2020 18:02
   

  


     Με κάποια έκπληξη, η αλήθεια είναι, αντιληφθήκαμε να γίνονται κάποιες εργασίες γύρω από το χωριό μας και συγκεκριμένα πάνω στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Πατρών.
    Και γράφουμε για έκπληξη, διότι Δήμος Λαμιέων & Πρόεδρος Κοινότητας δεν υπάρχουν για το χωριό μας εδώ και αρκετό καιρό, οπότε αναρωτηθήκαμε δικαιολογημένα για τις εργασίες που γίνονταν!  Ποιες ήταν οι εργασίες;
    Καθαρισμός από κάθε είδους βάτα, σπάρτα, ακακίες, αγκάθια, απορρίμματα κ.α από το ύψος της στροφής του βαθυρέματος, έως την είσοδο του χωριού μας (κόμβος – διασταύρωση προς Οίτη, Παύλιανη).  
    Καθώς και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων επί της μεγάλης ευθείας του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Πατρών από την στροφή λίγο παραπάνω από το Χάνι του Καρανάσιου, έως πριν την στροφή βαθυρέματος. Ενα άκρως επικίνδυνο σημείο πιθανής εκτροπής αυτοκινήτων προς τον γκρεμό. Κάτι το οποίο έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια για την ασφάλεια των οδηγών, που τελικά τοποθετήθηκε εν έτη 2020.
    Για τις συγκεκριμένες εργασίες «ευθύνεται» η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.Καλούμε επί τη ευκαιρία τους αρμόδιους φορείς, να καταγράψουν και να υλοποιήσουν κάποιες τρανταχτές παραλείψεις που θα έχουν σαν στόχο της ασφάλεια των οδηγών,όπως η τοποθέτηση σκεπασμάτων σε ανοιχτά φρεάτια που παραμένουν ανοιχτά εδώ και χρόνια επί αμαξιτής οδού (Σκαμνός - Οίτη - Παύλιανη), λόγω κλοπής των καπακιών τους  από Αθίγγανους κ.α.
   Μάλιστα τώρα που πλήθη επισκεπτών συρρέουν στην Παύλιανη, είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ να γίνει η τοποθέτηση των καπακιών στα ανοιχτά φρεάτια και να υπάρξει μελέτη και άμεση ανάθεση έργου για  συγκεκριμένο κομμάτι επί της οδού, όπου ο δρόμος υποχώρησε ύστερα απο κατακρίμνηση πετρόχτιστης υποδομής στήριξης του δρόμου, αποκαλύπτοντας βάθος τουλάχιστον 2 μέτρων, το οποίο καλύφθηκε με χώμα, λίγο πρίν την θέση Πουρναράκι!!!
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 18 Φεβρουάριος 2020 18:37
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 7 από 104