Τα νέα μας
Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2020 10:12

Η Σταύρωση του Χριστού!

Του Δημήτρη Γ. Μπράνη

Σ.Σ. – Δημοσιογράφου – Νομικού

Α.-   Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ – Η ΣΥΛΛΗΨΗ
            Ο Ιούδας, ο μαθητής του Χριστού, γίνεται προδότης Του. Προδίδει με ένα φιλί το Δάσκαλό του και συλλαμβάνεται από τον Ρωμαϊκό στρατό και τους υπηρέτες των Ιουδαίων. Χειροδέσμιος προσάγεται ενώπιον του αρχιερέα Άννα.
         Ο Αννας Τον στέλνει στον αρχιερέα Καϊάφα, πρόεδρο του Μεγάλου Συνεδρίου. Αυτός, στη συνέχεια, Τον παρουσιάζει στο Συνέδριο. Τον ανακρίνει ενώπιον του Συνεδρίου. Τον ερωτά: «Είπες, ότι είσαι Υιός του Θεού;» Ο Χριστός απαντά καταφατικά: «Ναι, είπα, ότι είμαι Υιός του Θεού».
         Ο Καϊάφας χαρακτηρίζει τα λόγια αυτά του Χριστού ως βλασφημία. Και ερωτά το Συνέδριο, εάν συμφωνεί ή διαφωνεί. Το Συνέδριο ομόφωνα αποφασίζει: «ΕΝΟΧΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΣΤΙ».

Β.-    Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ
            Η απόφαση του Συνεδρίου παραπέμπεται για επικύρωση στο Ρωμαίο διοικητή της Ιουδαίας, τον Πόντιο Πιλάτο. Ο Πόντιος Πιλάτος ανακρίνει τον Ιησού Χριστό και Τον βρίσκει μη: «ένοχο θανάτου». Το ανακοινώνει αυτό στον όχλο. Ο όχλος, όμως, δεν είναι όχλος, που πριν μία εβδομάδα επευφημούσε το Χριστό. Οι λαοπλάνοι της εποχής – οι αρχιερείς, οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι – τον πλάνεψαν. Τον έστρεψαν εναντίον Του. Και κραύγαζε: «Άρον, άρον, σταύρωσον αυτόν», «Άρον, άρον, σταύρωσον αυτόν».
        Ο Πόντιος Πιλάτος, σύμφωνα με το πασχαλινό έθιμο, είχε το δικαίωμα της «χάριτος». Να δώσει δηλαδή «χάρη» σε έναν κατάδικο. Στη φυλακή βρισκόταν για φόνο ο Βαραββάς. Ρωτάει , λοιπόν, τον όχλο, σε ποιον θέλει να δώσει ¨χάρη», στον Ιησού ή στο Βαραββά;  Κι αυτός κραύγαζε: «Βαραββά, Βαραββά».
         Ο Πόντιος Πιλάτος λέει τότε: Εγώ νίπτω τας χείρας μου. Αθώος ειμί από του αίματος του αθώου τούτου ανθρώπου», για να λάβει την απάντηση του όχλου. «Ας έχουμε εμείς την αμαρτία. Εμείς και τα παιδιά μας». Και παραδίδει το Χριστό στους Ρωμαίους στρατιώτες να σταυρωθεί. Σχόλιο: Στο χέρι του ήταν να μην Τον παραδώσει.
         Τα είδη εκτέλεσης της θανατικής ποινής της εποχής ήταν τρία: η σταύρωση, ο τυφεκισμός και η αγχόνη. Το πρώτο είδος ήταν το πλέον φρικτό και το πλέον οδυνηρό.

Γ.-    Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ
            Ο Χριστός με το σταυρό στον ώμο οδεύει την οδό του μαρτυρίου. Την οδό του θανάτου. Ανεβαίνει στο Γολγοθά, τόπο εκτέλεσης των θανατοποινιτών: ληστών και κακούργων. Εθεωρήθη και ο Αθώος, «ο Αναμάρτητος», ως ληστής, ως κακούργος.
         Για να φτάσει στην κορυφή του λόγου – στο Γολγοθά – έκανε 13 στάσεις. Εκεί Τον σταύρωσαν εν μέσω δυο ληστών. Εν μέσω δυο κακούργων, ωσάν να ήταν και Αυτός κακούργος. Πριν πει «τετέλεσται», ζήτησε από τον Πατέρα Του την συγχώρηση των σταυρωτών Του. Είπε: «Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γάρ οίδασι τι ποιούσι». Δείγμα της Απείρου Αγάπης Του και του Απείρου Ελέους Του.

Δ.-   ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ
            Τα Άγια Πάθη του Χριστού ιστορούνται με απόλυτη παραστατικότητα και σαφήνεια, στο ακόλουθο εκκλησιαστικό κείμενο, κείμενο συγκλονιστικό. ΙΔΟΥ:
            «Σήμερον, κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας.
             Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται ο των αγγέλων Βασιλεύες.
             Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις.
             Ράπισμα κατεδέξατο ο εν Ιορδάνη ελευθερώσαν τον Αδάμ.
             Ήλοις προσηλώθη ο Νυμφίος της Εκκλησίας.
             Λόγχη εκεντήθη ο Υιός της Παρθένου.
                   Προσκυνούμεν σου τα πάθη, Χριστέ.
                   Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου ανάστασιν».

ΕΡΜΗΝΕΙΑ:
             «Σήμερα κρεμιέται στο σταυρό αυτός που κρέμασε τη γη στα νερά.
              Φορεί ακάνθινο στεφάνι. Εκείνος, που είναι ο Βασιλιάς των αγγέλων.
              Ντύνεται ψεύτικο βασιλικό ένδυμα αυτός, που ντύνει τον ουρανό με σύννεφα.
              Καταδέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο Εκείνος, που ελευθέρωσε με το βάπτισμα τον άνθρωπο από τις αμαρτίες.
              Καρφώθηκε με καρδιά ο Νυμφίος της Εκκλησίας.
              Τρυπήθηκε με λόγχη ο Υιός της Παρθένου.
                     Προσκυνούμεν τα πάθη Σου, Χριστέ.
                     Δείξε μας και την ένδοξη Ανάστασή Σου».

                 Είναι αντίφωνο της ακολουθίας των Αγίων Παθών. Ψάλλεται τη Μ. Πέμπτη. Ακούγεται και το εκκλησίασμα συγκλονίζεται. Συνταράσσεται. Καθηλώνεται. Ριγεί. Δακρύζει.
             Οι Ιουδαίοι σταύρωσαν τον Ενάρετο, τον Δίκαιο, τον Αθώο, «τον Αναμάρτητο». Τον μίσησαν θανάσιμα. Μίσησαν Εκείνον, που όλη η ζωή Του ήταν διαρκής προσφορά Αγάπης και Ελέους προς τον άνθρωπο. «Λαός μου, τι εποίησα σοι και τι μοι ανταπέδωκας; Αντί του μάννα χολή και αντί του ύδατος όξος. Αντί του αγαπάν, με σταυρώσατε, με προσηλώσατε».
            Γιατί οι άνθρωποι θανατώνουν τους Δικαίους; Τους Ενάρετους; Το Σωκράτη, γιατί τον θανάτωσαν με τοπ θανατηφόρο κώνειο; Γιατί θανάτωσαν και τόσους άλλους;
            Ο Ιησούς Χριστός: «Ανέστη τριήμερος!!! Καθώς προείπεν: Έδωκεν ημίν την Αιώνιον Ζωήν και το Μέγα Έλεος!!!» Την ένδοξη Ανάστασή Του εορτάζουμε: Θεοπρεπώς!!! Θεοσεβώς!!! Μεγαλοπρεπώς!!! Αξιοπρεπώς!!!

 


 
ΜΕ ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΗ ΜΑΣ! ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Σάββατο, 04 Απρίλιος 2020 16:48


      Με την δεύτερη δική της ταινία, μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη ταινία της  Burning from the inside, επανέρχεται στον χώρο του κινηματογράφου η συγχωριανή μας Μάρσια Τζιβάρα.
     Επανέρχεται με την ταινία της DANIA, η οποία συμμετέχει σήμερα 4/4/2020 και ώρα 21:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος (Ώρα προβολής της ταινίας) στο Berlin revolution film festival.
     Πρόκειται για μια ταινία μικρού μήκους, διάρκειας περίπου 15 λεπτών, η οποία είναι μια ιστορία της σκηνοθέτιδος σχετικά με το περιβάλλον και το μέλλον του πλανήτη, κάνοντας ταυτόχρονα ένα εικαστικό πείραμα.
    Όσοι επιθυμούν να την δουν, μπορούν να κάνουν κλικ στον υπολογιστή τους στον παρακάτω σύνδεσμο https://berlinrevolution.com/ .
    Υπενθυμίζεται ότι η ώρα προβολής της είναι στις 21:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος.
    Επειδή η ταινία, διαγωνίζεται με άλλες ταινίες στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, καλό είναι να δώσουμε την ψήφο μας ακολουθώντας τις οδηγίες του site. Η ταινία έχει αύξοντα αριθμό το 10 και τον τίτλο DANIA.
    Στη συγχωριανή μας ευχόμαστε καλή τύχη με την νέα της δουλειά!
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 04 Απρίλιος 2020 16:49
 
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΘΑΝΟΝΤΟΣ ΜΕΛΟΥΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 26 Μάρτιος 2020 10:46
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 26 Μάρτιος 2020 10:42
    Γεννήθηκε στο Μοσχοχώρι Φθιώτιδας, όπου και μεγάλωσε.
   Κόρη των αείμνηστων Νικολάου Σούλια και της Αννας Παπαδημητρίου.
   Αδελφή των Ηλία, Μαρίας και  Πέτρου Σούλια.                                            Παντρεύτηκε τον Δημήτριο Τζουβάρα του Αχιλλέα, Αγρότη από το Μοσχοχώρι Φθιώτιδας. Από τον γάμο τους, απέκτησαν δυο παιδιά. Τον Στυλιανό και τον Νικόλαο Τζουβάρα.
   Υπήρξε ΤΑΚΤΙΚΟ μέλος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΚΑΜΝΙΩΤΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», με αύξοντα αριθμό μέλους 108.
   Απεβίωσε στις 23/2/2020 σε ηλικία 91 ετών.
   Ετάφη στις 24/2/2020 στο κοιμητήριο του Μοσχοχωρίου Φθιώτιδας.
  PDF Εκτύπωση E-mail Επεξεργασία
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 26 Μάρτιος 2020 10:47
 
Η ΓΡΙΠΗ ΤΟ 1918 - 19 ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΜΠΡΑΛΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 24 Μάρτιος 2020 08:53

Η γρίπη το 1918-19 και το νεκροταφείο του Μπράλου.

 

     Στο Αγγλικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο μεταξύ Γραβιάς Φωκίδος και Μπράλου Φθιώτιδος έχουν ενταφιαστεί Άγγλοι, Γάλλοι και Ρώσοι αξιωματικοί …. και στρατιώτες νεαρής ηλικίας της Κοινοπολιτείας του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου κατά την περίοδο 1918-1919 οι οποίοι απεβίωσαν από την λεγόμενη Ισπανική Γρίπη, νοσηλευόμενοι στο 49ο Νοσοκομείο που είχε σταδιακά μεταφερθεί στον Μπράλο.
     Η γρίπη αυτή οφείλονταν σε στέλεχος του γνωστού μας ιού H1N1 και εμφανίστηκε εντός του έτους 1918 στην Άπω Ανατολή η στην Αμερική, μεταπήδησε από τα πτηνά στους ανθρώπους.
      Προσέβαλε το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού που τότε υπολογίζονταν σε 1,65 δισεκατομμύρια και σκότωσε από 20 έως 50 εκατομμύρια κατ’ άλλους δε υπολογισμούς έως 100 εκατομμύρια. Οι προσβληθέντες, κατά πλειοψηφία νεαρής ηλικίας, πέθαιναν συνήθως εντός 24 ωρών από πνευμονία και οξύ πνευμονικό οίδημα.
     Εξαφανίστηκε ξαφνικά όπως εμφανίστηκε μέσα σε περίπου 18 μήνες εντός του έτους 1919.
     Η μόνη χώρα που γλύτωσε από την πανδημία της Ισπανικής Γρίπης ήταν η Αυστραλία λόγω μιας αυστηρής καραντίνας που εφάρμοσε η δε χώρα με τους περισσότερους νεκρούς ήταν η Ινδία καθώς υπολογίζεται ότι 5 έως 10 εκατομμύρια Ινδοί απεβίωσαν από αυτή
     Ο σημερινός πληθυσμός του πλανήτη με στοιχεία του 2015 υπολογίζεται σε 7,6 δισεκατομμύρια, ο κορωνοιος SARS Covid 19 έχει προσβάλει από τις αρχές του 2020 που εμφανίστηκε μέχρι σήμερα 298262 άτομα και οι θάνατοι ανέρχονται σε 12755, κυρίως ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα.

 

Κείμενο: Δ. Μπελούμπασης                                                                                  
Πολύδροσος Παρνασσού
ΠΗΓΗ: fonografos.net

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 24 Μάρτιος 2020 08:54
 
ΟΙ ΔΥΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΙ ΤΗΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 24 Μάρτιος 2020 08:17

Οι δυο Ευαγγελισμοί της 25ης Μαρτίου!!!

«Χαίρε, Κεχαριτωμένη, «Μαριάμ»

«Χαίρε, ω Χαίρε, Λευτεριά!!!»

Του Δημήτρη Γ. Μπράνη

Σχολικού Συμβούλου – Νομικού

     Οι δυο Ευαγγελισμοί της 25ης Μαρτίου είναι: Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου κι ο Ευαγγελισμός της Ελευθερίας!!! Άγγελος Κυρίου ευαγγελίζεται στην ταπεινή κόρη της Ναζαρέτ, τη Μαριάμ, τη Γέννηση του Θεανθρώπου, του Ελευθερωτή του ανθρώπου απ’ τη δουλεία της αμαρτίας. Η Ελλάδα ευαγγελίζεται της Ελευθερία της. Αναγγέλλει την Επανάστασή της, για να ελευθερωθεί απ’ τη δουλεία.
     Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου!!! Η Μαριάμ ακούει την αναγγελία του Αγγέλου και δέχεται να γίνει η Θεοτόκος!!! Να φέρει στον Κόσμο τον Υιόν και Λόγον του Θεού, για να γίνει ο Ελευθερωτής του ανθρώπου. Να ελευθερώσει την ψυχή του ανθρώπου απ’ τη δουλεία της αμαρτίας. Η αμαρτία είναι δουλεία εσωτερική, δουλεία της ψυχής και του πνεύματος.
     Ο Ευαγγελισμός της Ελευθερίας!!! Η Ελλάδα αναγγέλλει την Επανάστασή της, για να ελευθερωθεί απ’  τη δουλεία του σώματος, τη δουλεία την εξωτερική, τη δουλεία του δυνάστη, του κατακτητή. Και η μεν και η δε δουλεία είναι τυραννία! Η πρώτη είναι δεσμά της ψυχής και του πνεύματος. Δεσμά, που κατατρύχουν και βασανίζουν τον άνθρωπο. Ταράσσουν τον έσω κόσμο του. Τον κάνουν δούλο της αμαρτίας. Τον κάνουν ανελεύθερο εσωτερικά. Η δεύτερη είναι δεσμά του σώματος!
     Η Θεοτόκος γέννησε τον Ιησού Χριστό, τον Ελευθερωτή της ψυχής και του πνεύματος!!! Ο Ιησούς Χριστός έγινε ο Θεϊκός Κήρυκας και ο Θεϊκός Διδάσκαλος της Αρετής!!! Ο Θεϊκός Κήρυκας και ο Θεϊκός Διδάσκαλος της Αλήθειας!!! Χάριν της Αρετής, χάριν της Αλήθειας έγινε ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!
Η Αρετή, η Αλήθεια είναι: Η Χρηστότητα. Το Ήθος. Η Ωραιότητα. Το Κάλλος. Η Θεότητα. Η Δικαιότητα. Η Μεγαλειότητα. Η Τελειότητα. Είναι η Θεοφιλία. Η Φιλανθρωπία. Είναι η Αγάπη του Θεού με όλη την καρδιά, με όλη την ψυχή, με όλη τη διάνοια, με όλη την ισχύ, με όλο το ΕΙΝΑΙ. Είναι η προς τον πλησίον Αγάπη. Αγάπη απέραντη κι ανυπόκριτη. Η Αγάπη είναι η Λύση όλων προβλημάτων τόσο των ατομικών, όσο και των κοινωνικών. Είναι ο Λύτης ο Θεϊκός και ο Καθολικός!!! Ο Λύτης ο Αιώνιος και ο Παγκόσμιος!!!
     Όλα τα προβλήματα, τόσο τα ατομικά, όσο και τα κοινωνικά, γεννιούνται από την έλλειψη της Αρετής, της Αλήθειας. Από την έλλειψη της διπλής αγάπης. Η Αγάπη γεννά την Ειρήνη. Τη Δικαιοσύνη. Την Τιμιότητα. Την Ευθύτητα. Την Εργατικότητα. Την Υπομονή. Τη Συναντίληψη. Την Κατανόηση. Την Επιμονή. Την Παρρησία. Την Τόλμη!!! Την Πρόοδο!!! Την Ευημερία!!! Τη Χαρά!!! Την Ευτυχία!!! Γεννά τα Υλικά και Πνευματικά Αγαθά!!!
Αρετή – Αλήθεια =Αγάπη = Θεοφιλία +Φιλανθρωπία + Ειρήνη + Δικαιοσύνη + Δημιουργία + Ευημερία + Χαρά + Ευτυχία!!!
     Ο Ευαγγελισμός της Ελευθερίας!!! Η Ελλάδα την 25η Μαρτίου 1821 αναγγέλλει την Επανάστασή της, την Εξέγερσή της, για την αποτίναξη του βδελυρού ζυγού των 4 αιώνων. Αναγγέλλει την οριστική κι αμετάκλητη απόφασή της να λύσει «το γόρδιο δεσμό» και να παύσει να είναι δεσμώτρια!
     Οι σκλαβωμένοι Έλληνες εξεγείρονται εναντίον των Οθωμανών κατακτητών, για να θέσουν τέρμα στη δουλεία, τη δουλεία την εξωτερική, του σώματος! Δίνουν όρκο ιερό να αγωνιστούν, για να διαλύσουν τα νέφη της δουλείας, της σκλαβιάς και της τυραννίας. Να αγωνιστούν και να μην μείνουν άλλο δεσμώτες. 400 χρόνια ήταν σκλάβοι, δεσμώτες, δούλοι!
     Ρίχνονται στον πόλεμο και πολεμούν ως Έλληνες Επαναστάτες!!! Ως Έλληνες Ήρωες!!! Δίνουν μάχες ηχηρές, βροντερές, τιτάνιες. Δίνουν και μάχες: «εκ του συστάδην», σώμα με σώμα, στήθος με στήθος. Μάχες Ομηρικές. Γίνονται θυσίες και ολοκαυτώματα. Ρέει αίμα. Αίμα πολύ. Κορυφαίο ολοκαύτωμα το ολοκαύτωμα του Μεσολογγίου, μοναδικό στην Παγκόσμια Ιστορία. Έγινε φάρος της αυγής και φώτισε την Οικουμένη όλη. Αύξησε κατακόρυφα το ρεύμα του φιλελληνισμού και συνέβαλε αποφασιστικά στην τελική έκβαση της Επανάστασης. Δίδαμε την αξία των αξιών, την αξία του αγαθού της Ελευθερίας!!!
     Μάχονται και αγωνίζονται υπερηρωϊκά, υπεράνθρωπα. Μέσα στα στήθια τους καίει ακατάπαυστα η φλόγα της Πίστεως και του Πατριωτισμού. Μάχονται και αγωνίζονται με αρετή και τόλμη!!! Η Ελευθερία κερδίζεται, δε χαρίζεται. Κερδίζεται με αγώνες υπεράνθρωπους και υπερηρωϊκούς.
     Μάχονται και αγωνίζονται για: «τα Ιερά και τα όσια της φυλής».     Μάχονται κι αγωνίζονται για την Ηθική και το Δίκαιο, την Τιμή και την Αξιοπρέπεια, την Ιστορία και τον Πολιτισμό!!!
     Νίκησαν τον προαιώνιο εχθρό τους, τους Οθωμανούς κατακτητές. Νίκησαν με τον υπεράνθρωπο και υπερηρωϊκό αγώνα τους, με την υπερανδρεία τους και την υπεργενναιότητά τους, μια ολόκληρη Αυτοκρατορία. Νίκησαν τον προαιώνιο εχθρό τους και έγιναν και πάλι ελεύθεροι, σαν πρώτα.
     Η Ελλάδα, με της καρδιάς της το πύρωμα και τι αίμα, ανέκτησε το υπέρτατο και πολυπόθητο αγαθό της Ελευθερίας!!! Έγινε Κράτος!!! Απέκτησε πολιτική οντότητα!!! Την περιέλαβε ο Παγκόσμιος Πολιτικός Χάρτης. Εισήλθε στη χορεία των Κρατών της Γης. Έχει λόγο πολιτικό. Δίνει πολιτική παρουσία στην διεθνή πολιτική Σκηνή. Πορεύεται μέσα στο χρόνο και την Ιστορία!!! Πορεύεται Εθνικά και Πολιτικά!!!
     Η Γενιά του 21!!!. Γενιά υπερηρωϊκή και υπερθρυλική, απελευθέρωσε τη δεσμώτρια Ελλάδα!!! Πραγματοποίησε άθλο, άθλο ιστορικό, ύψιστο!!! Άθλο με παγκόσμια ακτινοβολία!!! Της οφείλεται αιώνια τιμή και δόξα, αιώνια τιμή κι ευγνωμοσύνη!!! Αιώνιο σέβας!!!
     Απ’  τα ουράνια δώματα παρακολουθεί τα εθνικά και πολιτικά δρώμενα. Παρακολουθεί τα πάντα!!! Κι αν μεν τα βρίσκει σωστά, ορθά, χαίρει κι αγαλλιά!!! Αν δε τα βρίσκει μη σωστά, μη ορθά, τότε γίνεται περίλυπη! Θέλει να βλέπει πάντα έργα άξια, θαυμαστά, αληθή, τίμια, δίκαια, εύφημα, ευκλεή!!!

                                            ΖΗΤΩ ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΚΑΙ ΘΡΥΛΙΚΟ 21!!!

                                         ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ!!! ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!!!

 

 

 


Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 24 Μάρτιος 2020 08:20
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 103