Τα νέα μας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ STAR CHANELL (VIDEO & FOTO) ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΣΥΜΕΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 25 Μάιος 2020 19:04
Πατώντας πάνω στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να μεταβείτε στην σελίδα του STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, όπου μπορείτε να διαβάσετε το ρεπορτάζ της Δημοσιογράφου Ρούλας Τυλιγάδα να δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό και το video της επίσκεψης καθώς και το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Συμεών.

https://tvstar.gr/deltia-typou-articles/116356-symeon-osoi-amfisvitoyn-tin-theia-efxaristia-tyfloi-ta-t-ota-ton-te-noun-ta-t-ommata-foto-video
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 25 Μάιος 2020 19:09
 
ΗΜΕΡΑ ΧΑΡΑΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΜΝΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Κυριακή, 24 Μάιος 2020 19:39
   Όπως γράψαμε και στον τίτλο αυτού του άρθρου, σήμερα 24 Μαϊου 2020, ήταν μια σημαντική ημέρα για το χωριό μας. Ήταν μια ημέρα χαράς, μια ημέρα γιορτής για τους πιστούς του μικρού μας χωριού αλλά και κατοίκων της γύρω περιοχής.
   Ο λόγος ήταν η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος Συμεών, ο οποίος χοροστάτησε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στο Σκαμνό. Παρουσία πολλών κυριολεκτικά πιστών, λειτούργησε,τέλεσε στην Αρτοκλασία, κοινώνησε και μοίρασε αντίδωρα στους πιστούς, ενώ με κήρυγμά του ανέλυσε το Ιερό Ευαγγέλιο της ημέρας.
   Η Θεία Λειτουργία καλύφθηκε τηλεοπτικά από το Κανάλι Star Κεντρικής Ελλάδος και μεταδόθηκε δορυφορικά σε ζωντανή μετάδοση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε πολλές χώρες του κόσμου όπως σε Αυστραλία, Αμερική, Γερμανία κα.
   Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πιστοί και Ιεράρχης κάθησαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, όπου απόλαυσαν τον καφέ τους συνοδεία βουτημάτων και άρτου, ενώ από τις φιλόξενες γυναίκες του χωριού μας, προσφέρθηκαν γίδινο γάλα, σπανακόπιτα, τυρόπιτα και φανουρόπιτα, τα οποία τιμήθηκαν δεόντως από όλους.
   Ο Σεβασμιώτατος χαμογελαστός, ευχάριστος, καταδεκτικός, συνομίλησε με όλους τους κατοίκους έχοντας ένα καλό λόγο για τον καθένα, δείχνοντας την ξεχωριστή του απλότητα, κάτι που τον χαρακτηρίζει.
   Αποχωρώντας εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ομορφιά του χωριού μας, κάτι που γέμισε με ικανοποίηση τους συγχωριανούς μας που έτσι κι αλλιώς δήλωσαν γοητευμένοι από την γνωριμία τους με τον Σεβασμιώτατο. Ολοι δε εξέφρασαν την ελπίδα και νέας παρουσίας του Μητροπολίτη Συμεών στο χωριό μας στο άμεσο μέλλον. Εμείς απλά το προσυπογράφουμε και το ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά.
   Στο κλείσιμο του άρθρου, θα θέλαμε να σημειώσουμε την στενοχώρια κατοίκων του χωριού μας, οι οποίοι εξέφραξαν τα παράπονά τους ότι άν και συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στις 21/5/2020, δεν ανακοινώθηκε από κανένα η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής, με συνέπεια να μην παρευρεθούν σε αυτή!
   Εμείς μέσα απ΄ αυτή την ιστοσελίδα, έγκαιρα είχαμε γράψει για την παρουσία του Σεβασμιωτάτου στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής, αλλά άνθρωποι κάποιας ηλικίας, δεν δύνανται να παρακολουθούν τον ηλεκτρονικό τύπο.
   Κρίνεται δίκαιη λοιπόν η αγανάκτηση κάποιων συγχωριανών για την μη ενημέρωσή τους !

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 24 Μάιος 2020 19:40
 
ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ .... ΜΕ ΟΛΙΓΟ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 22 Μάιος 2020 11:12
     Σε άρθρο μας τις προηγούμενες ημέρες, γράψαμε για τον όγκο των άγριων χόρτων που κατακλύζουν το χωριό μας καλώντας τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την άμεση κοπή των χόρτων σε ιδιοκτησίες και κοινόχρηστους χώρους.
     Σε ότι αφορά το κομμάτι των ιδιοκτητών, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, ώστε να προστατεύσουμε το χωριό μας καθαρίζοντας ο καθένας τις ιδιοκτησίες του περιορίζοντας έτσι της συνέπειες μια πιθανής πυρκαγιάς.
     Για τον λόγο αυτό και επειδή η αδιαφορία συνεχίζεται εδώ και πολλά χρόνια από αρκετούς, θα πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό, προστατεύοντας το περιβάλλον και τις ιδιοκτησίες των συνεπών κατοίκων. Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι κάποιων οι κόποι μιας ζωής βρίσκονται ΜΟΝΟ στο χωριό και είναι κρίμα απο μια αναπάντεχη πυρκαγιά αυτοί να χαθούν.
     Η απομένουσα λύση, όσο σκληρή κι αν ακούγεται, είναι η παρέμβαση του εκλεγμένου Προέδρου της Τοπικής μας Κοινότητας, ο οποίος θα πρέπει να λειτουργήσει και να εφαρμόσει το Άρθρο 94 του Ν.3852/10 και της ισχύουσας Πυροσβεστικής Διάταξης 4/2012 - ΦΕΚ 1346/25.04.2012 Τεύχος Β, όπου αναγράφεται ότι:
     Οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων και οικισμών και σε απόσταση 100 μέτρων από τα όριά τους έχουν υποχρέωση για την
     α) Αποψίλωση από ξερά χόρτα και την απομάκρυνσή τους.
     β) Απομάκρυνση όλων των τυχόν εγκαταλελλειμένων καυστών ή εύφλεκτων υλικών.
     Σε περίπτωση μή συμμόρφωσης των υπόχρεων θα επιβάλλεται πρόστιμο (0,50 Ευρώ) ανά τετραγωνικό μέτρο και θα υποβάλεται μήνυση για το αδίκημα του Άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

     Σε ότι αφορά τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων ήτοι, δρόμους, πλατείες, αλσύλια κα, είναι αλήθεια, ότι υπήρξαν αντανακλαστικά από τον Πρόεδρο της Κοινότητας με άμεση εντολή για τον καθαρισμό τους.
    Δυστυχώς όμως ο καθαρισμός σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε ημιτελής, "πασάλειμα" το λέμε στο χωριό μας, και σε κάποιους χώρους δεν υπήρξε καθαρισμός! Και εξηγούμαστε:
     ο καθαρισμός της Τρανής Βρύσης είναι πραγματικά για γέλια, κάτι που φαίνεται και από τις φωτογραφίες που παραθέτουμε. Το ντροπιαστικό περιβάλλον δε της βρύσης "ομόρφυνε" για μια ακόμη φορά ο ιδιοκτήτης που μόνιμα αρέσκεται να πετά τα κλαδέματά του στον χώρο της Βρύσης, δείχνοντας τον Πολιτισμό του! "Μπράβο του" για μια φορά ακόμη!
     Δεν καθαρίστηκαν καθόλου επίσης, η είσοδος του χωριού από την Ε.Ο Θεσ/νίκης - Πατρών, το παρακείμενο αλσύλιο, ο προαύλιος χώρος του Αγίου Αθανασίου, το μικρό αλσύλιο έναντι του ιδίου Ναού, ο κοινοτικός δρόμος από τον Άγιο Αθανάσιο έως την οικία Αθανασίου Τζιβάρα και ο προαύλιος χώρος με το αλσύλιο του εορτάζοντος Ιερού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης (καθαρίστηκε από συγχωριανούς).
     Οι λίγες φιλότιμες προσπάθειες κάποιων κατοίκων σε συνεχή βάση καταγράφονται ως θετικές, αλλά δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις απουσίες ή τις παραλείψεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δη του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας.
     Σε κάθε περίπτωση, η καταστροφή
κάποιας οικίας απο πυρκαγιά, η οποία θα μεταδοθεί από ακαθάριστη ιδιοκτησία ή κοινόχρηστο χώρο, θα επιφέρει ευθύνες στους υπεύθυνους!

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 22 Μάιος 2020 11:45
 
Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΥΜΕΩΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΟ - ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΕ Ο ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 21 Μάιος 2020 09:12
 

   
Με σημαντική προσέλευση πιστών, πραγαματοποιήθηκε σήμερα η Θεία Λειτουργία και η Αρτοκλασία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στο Σκαμνό.
    Σε κλίμα ευλάβειας και συγκίνησης οι πιστοί προσευχήθηκαν, ευχήθηκαν τα χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες και απόλαυσαν τον καφέ τους στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, συνοδεύοντάς τον, με άρτο, βουτήματα και γλυκίσματα που προσέφεραν οι εορτάζοντες.
    Σημαντική ήταν και η είδηση που ανακοινώθηκε, για την έλευση του Σεβασμιωτάτατου Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών στην λειτουργία της Κυριακής 24 Μαϊου 2020, στον Ιερό Ναό του χωριού μας, όπου θα χοροστατήσει της Θείας Λειτουργίας. Η χαρά των κατοίκων του μικρού χωριού μας υπήρξε μεγάλη όπως και η προσμονή τους για την ημέρα της Κυριακής.
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 21 Μάιος 2020 09:16
 
ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ & ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ 21/5 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Κυριακή, 17 Μάιος 2020 19:28
      Επίσημη πρώτη σήμερα για τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στο Σκαμνό, παρουσία λιγοστών πιστών, οι οποίοι προσήλθαν στον ναό και παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία, ύστερα απο δυο μήνες απαγόρευσης περίπου όλων των συναθροίσεων, λόγω του COVID - 19.
      Οι πιστοί με την δέουσα ευλάβεια και τηρώντας
τα μέτρα που καθόρισε η Πολιτεία, παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία μετά της Αρτοκλασίας υπέρ υγείας που τελέστηκαν και κατόπιν προσήλθαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, όπου απόλαυσαν το καφεδάκι τους και ομολόγησαν το πόσο τους έλειψε αυτή η "συνηθισμένη" Κυριακή του χωριού. Μια Κυριακή που περιλαμβάνει την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, την συνεύρεση των κατοίκων μετά το πέρας αυτής στο Πολιτιστικό Κέντρο, η κατανάλωση καφέ και βουτημάτων, διανθισμένη με συζητήσεις επί παντός επιστητού, μιας και το Πολιτιστικό Κέντρο είναι το μοναδικό κτίσμα στο χωριό όπου μπορούν να βρεθούν οι κάτοικοι, να πιούν τον καφέ τους και να συνομιλήσουν.
      Ταυτόχρονα τους γνωστοποιήθηκε ότι την Πέμπτη 21/5/2020, θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία & Αρτοκλασία στον ομώνυμο Ναό, μιας και πρόκειται για τους Πολιούχους - Προστάτες Αγίους της μικρής μας κοινότητας, με την παράκληση της πρέπουσας προσοχής κατά την προσέλευση τους αλλά και κατά την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας, λόγω του
COVID - 19.
 Αμέσως παρακάτω, μπορείτε να δείτε φωτογραφικά στυγμιότυπα από την σημερινή Θεία Λειτουργία:


 
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 17 Μάιος 2020 19:33
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 104