Τα νέα μας
ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ .... ΜΕ ΟΛΙΓΟ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 22 Μάιος 2020 11:12
     Σε άρθρο μας τις προηγούμενες ημέρες, γράψαμε για τον όγκο των άγριων χόρτων που κατακλύζουν το χωριό μας καλώντας τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την άμεση κοπή των χόρτων σε ιδιοκτησίες και κοινόχρηστους χώρους.
     Σε ότι αφορά το κομμάτι των ιδιοκτητών, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, ώστε να προστατεύσουμε το χωριό μας καθαρίζοντας ο καθένας τις ιδιοκτησίες του περιορίζοντας έτσι της συνέπειες μια πιθανής πυρκαγιάς.
     Για τον λόγο αυτό και επειδή η αδιαφορία συνεχίζεται εδώ και πολλά χρόνια από αρκετούς, θα πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό, προστατεύοντας το περιβάλλον και τις ιδιοκτησίες των συνεπών κατοίκων. Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι κάποιων οι κόποι μιας ζωής βρίσκονται ΜΟΝΟ στο χωριό και είναι κρίμα απο μια αναπάντεχη πυρκαγιά αυτοί να χαθούν.
     Η απομένουσα λύση, όσο σκληρή κι αν ακούγεται, είναι η παρέμβαση του εκλεγμένου Προέδρου της Τοπικής μας Κοινότητας, ο οποίος θα πρέπει να λειτουργήσει και να εφαρμόσει το Άρθρο 94 του Ν.3852/10 και της ισχύουσας Πυροσβεστικής Διάταξης 4/2012 - ΦΕΚ 1346/25.04.2012 Τεύχος Β, όπου αναγράφεται ότι:
     Οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων και οικισμών και σε απόσταση 100 μέτρων από τα όριά τους έχουν υποχρέωση για την
     α) Αποψίλωση από ξερά χόρτα και την απομάκρυνσή τους.
     β) Απομάκρυνση όλων των τυχόν εγκαταλελλειμένων καυστών ή εύφλεκτων υλικών.
     Σε περίπτωση μή συμμόρφωσης των υπόχρεων θα επιβάλλεται πρόστιμο (0,50 Ευρώ) ανά τετραγωνικό μέτρο και θα υποβάλεται μήνυση για το αδίκημα του Άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

     Σε ότι αφορά τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων ήτοι, δρόμους, πλατείες, αλσύλια κα, είναι αλήθεια, ότι υπήρξαν αντανακλαστικά από τον Πρόεδρο της Κοινότητας με άμεση εντολή για τον καθαρισμό τους.
    Δυστυχώς όμως ο καθαρισμός σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε ημιτελής, "πασάλειμα" το λέμε στο χωριό μας, και σε κάποιους χώρους δεν υπήρξε καθαρισμός! Και εξηγούμαστε:
     ο καθαρισμός της Τρανής Βρύσης είναι πραγματικά για γέλια, κάτι που φαίνεται και από τις φωτογραφίες που παραθέτουμε. Το ντροπιαστικό περιβάλλον δε της βρύσης "ομόρφυνε" για μια ακόμη φορά ο ιδιοκτήτης που μόνιμα αρέσκεται να πετά τα κλαδέματά του στον χώρο της Βρύσης, δείχνοντας τον Πολιτισμό του! "Μπράβο του" για μια φορά ακόμη!
     Δεν καθαρίστηκαν καθόλου επίσης, η είσοδος του χωριού από την Ε.Ο Θεσ/νίκης - Πατρών, το παρακείμενο αλσύλιο, ο προαύλιος χώρος του Αγίου Αθανασίου, το μικρό αλσύλιο έναντι του ιδίου Ναού, ο κοινοτικός δρόμος από τον Άγιο Αθανάσιο έως την οικία Αθανασίου Τζιβάρα και ο προαύλιος χώρος με το αλσύλιο του εορτάζοντος Ιερού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης (καθαρίστηκε από συγχωριανούς).
     Οι λίγες φιλότιμες προσπάθειες κάποιων κατοίκων σε συνεχή βάση καταγράφονται ως θετικές, αλλά δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις απουσίες ή τις παραλείψεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δη του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας.
     Σε κάθε περίπτωση, η καταστροφή
κάποιας οικίας απο πυρκαγιά, η οποία θα μεταδοθεί από ακαθάριστη ιδιοκτησία ή κοινόχρηστο χώρο, θα επιφέρει ευθύνες στους υπεύθυνους!

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 22 Μάιος 2020 11:45
 
Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΥΜΕΩΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΟ - ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΕ Ο ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 21 Μάιος 2020 09:12
 

   
Με σημαντική προσέλευση πιστών, πραγαματοποιήθηκε σήμερα η Θεία Λειτουργία και η Αρτοκλασία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στο Σκαμνό.
    Σε κλίμα ευλάβειας και συγκίνησης οι πιστοί προσευχήθηκαν, ευχήθηκαν τα χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες και απόλαυσαν τον καφέ τους στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, συνοδεύοντάς τον, με άρτο, βουτήματα και γλυκίσματα που προσέφεραν οι εορτάζοντες.
    Σημαντική ήταν και η είδηση που ανακοινώθηκε, για την έλευση του Σεβασμιωτάτατου Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών στην λειτουργία της Κυριακής 24 Μαϊου 2020, στον Ιερό Ναό του χωριού μας, όπου θα χοροστατήσει της Θείας Λειτουργίας. Η χαρά των κατοίκων του μικρού χωριού μας υπήρξε μεγάλη όπως και η προσμονή τους για την ημέρα της Κυριακής.
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 21 Μάιος 2020 09:16
 
ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ & ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ 21/5 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Κυριακή, 17 Μάιος 2020 19:28
      Επίσημη πρώτη σήμερα για τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στο Σκαμνό, παρουσία λιγοστών πιστών, οι οποίοι προσήλθαν στον ναό και παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία, ύστερα απο δυο μήνες απαγόρευσης περίπου όλων των συναθροίσεων, λόγω του COVID - 19.
      Οι πιστοί με την δέουσα ευλάβεια και τηρώντας
τα μέτρα που καθόρισε η Πολιτεία, παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία μετά της Αρτοκλασίας υπέρ υγείας που τελέστηκαν και κατόπιν προσήλθαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, όπου απόλαυσαν το καφεδάκι τους και ομολόγησαν το πόσο τους έλειψε αυτή η "συνηθισμένη" Κυριακή του χωριού. Μια Κυριακή που περιλαμβάνει την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, την συνεύρεση των κατοίκων μετά το πέρας αυτής στο Πολιτιστικό Κέντρο, η κατανάλωση καφέ και βουτημάτων, διανθισμένη με συζητήσεις επί παντός επιστητού, μιας και το Πολιτιστικό Κέντρο είναι το μοναδικό κτίσμα στο χωριό όπου μπορούν να βρεθούν οι κάτοικοι, να πιούν τον καφέ τους και να συνομιλήσουν.
      Ταυτόχρονα τους γνωστοποιήθηκε ότι την Πέμπτη 21/5/2020, θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία & Αρτοκλασία στον ομώνυμο Ναό, μιας και πρόκειται για τους Πολιούχους - Προστάτες Αγίους της μικρής μας κοινότητας, με την παράκληση της πρέπουσας προσοχής κατά την προσέλευση τους αλλά και κατά την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας, λόγω του
COVID - 19.
 Αμέσως παρακάτω, μπορείτε να δείτε φωτογραφικά στυγμιότυπα από την σημερινή Θεία Λειτουργία:


 
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 17 Μάιος 2020 19:33
 
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 15 Μάιος 2020 15:31

 
Παράκληση στους ιδιοκτήτες οικιών & οικοπέδων του χωριού – Οδηγίες Πυροπροστασίας                        Ενέργειές μας σε περίπτωση πυρκαγιάς
Όπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια, από 1ης Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου εκάστου έτους, τίθεται σε ισχύ η 4η Πυροσβεστική διάταξη. Για τον λόγο και παρά την ισχύουσα διάταξη, το Πυροσβεστικό Σώμα με ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει τους πολίτες για την λήψη μέτρων, προκειμένου να αποφύγουμε συνέπειες τύπου Μάτι Αττικής, όπου έφταιγε ο Κρατικός μηχανισμός ……. αλλά δεν έφταιγαν οι πολίτες!!!
Οδηγίες της Πυροσβεστικής προς τους Πολίτες
«Επειδή το δάσος μπορεί να υπάρχει χωρίς τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος χωρίς το δάσος δεν μπορεί να ζήσει, είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο αυτήν τη φυσική κληρονομιά», τονίζει το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, σε ανακοίνωσή του για τη νέα αντιπυρική περίοδο και ταυτόχρονα παραθέτει μία σειρά οδηγίες προς τους πολίτες για να μην προκαλέσουν πυρκαγιά:
 • Αποφεύγουμε τις υπαίθριες θερμές εργασίες, που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου, που εκτοξεύει σπινθήρες).
 • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές (barbeque) κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ούτε σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα και κλαδιά.
 • Αποφεύγουμε το κάπνισμα των μελισσών και δεν εγκαταλείπουμε τα αναμμένα υπολείμματα καύσης στην ύπαιθρο διότι ενδέχεται να αναζωπυρωθούν και να προκαλέσουν πυρκαγιά.
 • Σε καμία περίπτωση, δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και σκουπίδια στην ύπαιθρο.
 • Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα από το παράθυρο του αυτοκινήτου ούτε όταν βρισκόμαστε στο δάσος.
 • Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος διότι υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξής τους ούτε γυάλινα μπουκάλια διότι ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά σε ξερά χόρτα μέσω της ηλιακής ακτινοβολίας.
 • Δεν προβαίνουμε σε χρήση βεγγαλικών-πυροτεχνημάτων σε περιοχές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από δασικές εκτάσεις.
 • Δεν σταθμεύουμε ποτέ το όχημά μας σε σημεία που υπάρχουν ξερά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό χρονικό διάστημα μετά το σβήσιμο της μηχανής, καθιστώντας ορατό τον κίνδυνο έναρξης πυρκαγιάς.
 • Έχουμε υπόψη μας ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από τις εξατμίσεις όλων των τύπων οχημάτων μπορούν να δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για πυρκαγιά.
 • Πάντα συμμορφωνόμαστε με τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης στο δάσος σε περιόδους υψηλού κινδύνου.
Ενέργειές μας σε περίπτωση πυρκαγιάς
 • Τηλεφωνούμε ΑΜΕΣΩΣ στους αριθμούς κλήσης 199 ή 112 και δίνουμε σαφείς πληροφορίες, τόσο για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρισκόμαστε όσο και για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπουμε την πυρκαγιά και:
 • Περιγράφουμε το είδος της βλάστησης που καίγεται.
 • Προσδιορίζουμε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
 • Ενημερώνουμε για την ένταση και τη διεύθυνση του ανέμου στην περιοχή.                                                                                                      Τέλος, επισημαίνεται ότι, για τη δική μας ασφάλεια, σε περίπτωση πυρκαγιάς ακολουθούμε τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.
Παράκληση στους ιδιοκτήτες οικιών & οικοπέδων του χωριού μας
Η ιστοσελίδα του αγαπημένου μας χωριού, συνιστά την άμεση κοπή των χόρτων από οικίες, αυλές και οικοπέδων άμεσα, λόγω του μεγάλου όγκου χόρτων που έχουν κατακλύσει την περιοχή έπειτα από τις τελευταίες βροχοπτώσεις.
Ο όγκος των χόρτων είναι από τους μεγαλύτερους που έχουμε δει και λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, μιας και γίνεται λόγος για πολύ θερμό καλοκαίρι, υπάρχει εξαιρετικός κίνδυνος πυρκαγιάς, με συνέπειες απρόβλεπτες!
Παρακαλούνται λοιπόν ΟΛΟΙ οι ιδιοκτήτες, να σπεύσουν για την κοπή των χόρτων στις ιδιοκτησίες τους.
Τέλος η ίδια εικόνα παρατηρείται στους δρόμους και τα κοινόχρηστα σημεία του χωριού, ευθύνης βεβαίως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά ………. Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα….

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 15 Μάιος 2020 15:42
 
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2020 11:15

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2020 11:16
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 103