Τα νέα μας
ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΚΑΜΝΙΩΤΩΝ Νο 1 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Σάββατο, 05 Δεκέμβριος 2020 20:26


     Μετά από αίτημα πολλών συγχωριανών οι οποίοι δεν διαθέτουν facebook και θέλουν να βλέπουν κι αυτοί την σειρά σπάνιων φωτογραφιών με θέμα το χωριό μας και τους ανθρώπους του, που πρόσφατα ξεκινήσαμε να ανεβάζουμε στη σελίδα του χωριού στο facebook, ήρθε η στιγμή να ικανοποιήσουμε το δίκαιο αίτημά τους.
   Ταυτόχρονα ενημερώνουμε όλους ότι για να μην χάσουμε τον έλεγχο του ποιά φωτογραφία ανεβάζουμε, ξεκινάμε αρχής γενομένης απο σήμερα, με τον τίτλο ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΚΑΜΝΙΩΤΩΝ Νο 1, κατά τις οποίες θα παραμένει ο ίδιος τίτλος, αλλά θα αλλάζει η αρίθμηση.
     Στην σημερινή ανάρτηση, φιλοξενούμε φωτογραφία μάλλον της δεκαετίας του 1960, με λήψη στην αυλή του μαγαζιού του Μπάρμπα - Τόλια (Αποστολόπουλος).
     Διακρίνονται από αριστερά πρός τα δεξιά:
     Λουκία Αστρακά, Χρυσούλα Αποστολοπούλου (νυν Δουμανά), Αποστόλης Αποστολόπουλος, Παναγιού Αποστολοπούλου), μπροστά με τραγιάσκα & γυαλιά ηλίου, ο Ιωάννης Αποστολόπουλος, Ανδριάνα Αστρακά, Σπύρος Αστρακάς, όρθιος πίσω του ο Περικλής Αστρακάς, δίπλα του ο Δημήτρης Τζιβάρας (Σπυρδολομήτσος), δίπλα του ο Γεώργιος Αστρακάς, μπροστά του η Παναγιώτα Αστρακά (Ντουμουπαναιού), Χρήστος Αποστολόπουλος, Βασίλης Αποστολόπουλος (Βέργος), Δρόσω Αποστολοπούλου. Δεν αναγνωρίζουμε τα τρία παιδιά της φωτογραφίας.
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 05 Δεκέμβριος 2020 20:41
 
ΕΠ΄ΑΥΤΟΦΟΡΩ! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 04 Νοέμβριος 2020 11:10


      Ημέρα Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020, ώρα 16:40 μ.μ., τοποθεσία Βαθύρεμα. Διερχόμενοι συγχωριανοί, 2 τον αριθμό, γίνονται μάρτυρες της αυθεραισίας που γίνεται στο Βαθύρεμα. Φορτηγάκι που δεν ανήκει σε κάτοικο του χωριού, με φανερά τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του (Αλβανικής καταγωγής) καταγεγραμμένα στο πλάϊ της καρότσας του, αδειάζει σακκούλες και μπάζα στο ρέμα.  
     Δεν μιλάμε για κλαριά και χόρτα τα οποία η ίδια η φύση φροντίζει για την αφομοίωσή τους, αλλά για κάθε είδους σκουπίδια, πέτρες, μπάζα κα.
     Παρ΄ότι πέρασαν δίπλα του οι συγχωριανοί, συνέχισε την "δουλειά" του, εντελώς αδιάφορος! Αυτοί τον φωτογράφισαν και μας ενημέρωσαν για το γεγονός μόλις χθές. Έτσι και μείς δημοσιεύουμε την συγκεκριμένη αυθαιρεσία.
     Πάντως είναι κάτι που γίνεται συχνά από αγνώστους ανθρώπους προς το χωριό και οι περισσότεροι μεταξύ μας νομίζουμε ότι πρόκειται για κατοίκους του χωριού. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο στο Βαθύρεμα, αλλά και σε άλλα σημεία κατά μήκος της Π.Ε.Ο που ανήκουν στο χωριό μας, βρωμίζοντας με κάθε λογής απορίμματα. Σαλόνια, σκουπίδια, κρεβάτια, στρώματα και ότι βάλει στο μυαλό του ο ανθρώπινος νούς.
     Δράστες,συνήθως,κάτοικοι γειτονικών χωριών, που ελαφρά την καρδία και χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε αστυνόμευση, χρησιμοποιούν χώρους του χωριού μας ως σκουπιδότοπους, χωρίς την παραμικρή αντίδραση από την πλευρά μας!
    Ζητείται αντίδραση και λύση!Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 04 Νοέμβριος 2020 11:15
 
ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΪ ΘΑΝΑΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 03 Νοέμβριος 2020 13:11


      Μόλις προχθές έγινε αντιληπτό από τον συγχωριανό μας κ. Γεώργιο Αθ. Βασιλόπουλο, η κλοπή δυο εικόνων από το τέμπλο του εξωκλησίου του Αϊ - Θανάση.
     Ο συγχωριανός επισκέφθηκε τον Ναό προκειμένου να ανάψει τα καντήλια και με έκπληξη διαπίστωσε την κλοπή δυο εικόνων από το τέμπλο του Ναού.
     Οι ιερόσυλοι, άγνωστο πότε, εισήλθαν στο εξωκλήσι και έκλεψαν την εικόνα της Παναγίας (όπως διακρίνεται δεξιά της Ωραίας Πύλης) και την εικόνα του Ιωάννη του Προδρόμου (όπως διακρίνεται αριστερά της Ωραίας Πύλης). Πρόκειται για παλαιές εικόνες οι οποίες τοποθετήθηκαν με την ανέγερση του ναού, άγνωστης χρηματικής αξίας, αλλά μεγάλης συναισθηματικής και θρησκευτικής αξίας για τους κατοίκους του χωριού.
     Ενημερώθηκε ο Πατήρ - Ευστάθιος και το τμήμα Ασφαλείας Λαμίας. Επειδή το εξωκλήσι οι πιστοί το επισκέπτονται σπάνια, η άποψη της Ασφάλειας Λαμίας που επιλήφθηκε της υπόθεσης, είναι ότι η κλοπή σημειώθηκε στο χρονικό διάστημα των τελευταίων δυο μηνών.
     Το βέβαιο είναι ότι πολλοί περαστικοί σταματούν να ξεκουραστούν και να φάνε στο μικρό ξέφωτο πίσω από το εξωκλήσι όπου υπάρχει και παγκάκι και είναι δύσκολο στον καθένα μας να υποπτευθεί τον οποιονδήποτε για κάτι τέτοιο.
     Το σίγουρο είναι ότι μας λυπεί το γεγονός και ελπίζουμε οι προσπάθειες του τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, να έχουν αποτέλεσμα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 03 Νοέμβριος 2020 13:14
 
ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2020 - 21 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 09 Οκτώβριος 2020 20:41
Σύμφωνα με άνθρωπο ο οποίος γνωρίζει και κρατά σημειώσεις γιά τα μερομήνια, υποστηρίζει ότι ο φετινός Χειμώνας θα είναι βαρύς. Ενώ μας προειδοποιεί για Λευκά Χριστούγεννα!

Νοέμβριος 2020: Ξεκινά με ήπιο καιρό κατά την πρώτη εβδομάδα. Από 7 – 11 αναμένονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες κατά διαστήματα. Μικρή βελτίωση στο μέσο του μηνός και άνοδος θερμοκρασίας. Πολύ σημαντική αλλαγή στο τρίτο δεκαήμερο Νοεμβρίου και μέχρι το τέλος με συνεχείς ισχυρές κακοκαιρίες από τις 18/11 και μετά, χωρίς να αποκλείονται και πλημμυρικά φαινόμενα. Πτώση θερμοκρασίας και χιόνια ακόμη και σε σχετικά χαμηλά από 25-27.

Δεκέμβριος 2020: Ξεκίνημα με βελτιωμένο καιρό την πρώτη εβδομάδα, ίδιο μοτίβο με λίγα φαινόμενα και τη δεύτερη. Από τα μέσα του μήνα, αναμένεται βαρυχειμωνιά διαρκείας με συνεχόμενες κακοκαιρίες, πολλές βροχές και χιόνια όχι μόνο στα ορεινά. Φτάνοντας, μάλιστα, προς τα Χριστούγεννα χιονοπτώσεις αναμένονται και στα πεδινά και παραθαλάσσια. Πιο έντονα και παρατεταμένα φαινόμενα στο διάστημα 24-29 Δεκεμβρίου.

Ιανουάριος 2021: Κρύος αλλά και βελτιωμένος καιρός στο πρώτο πενθήμερο. Άστατος έως τα μέσα του μήνα με βροχές και διαστήματα με χιόνια στα ορεινά. Πτώση και έντονη κακοκαιρία με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα ή ακόμη και στα πεδινά από 18-23/1. Βελτίωση μετά και νέα κακοκαιρία 27 με 29 Γενάρη.

Φεβρουάριος 2021: Ξεκινά με κακοκαιρία με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, ίσως και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Βελτίωση στη συνέχεια και σχετικά ήπιος καιρός έως το τέλος του μήνα. Αρκετές βροχές τις τελευταίες μέρες του Φλεβάρη.

Μάρτιος 2021: Καθαρά χειμερινός με πολλές βροχές και χιόνια έως και σε χαμηλά υψόμετρα την πρώτη εβδομάδα. Μικρή βελτίωση μετά και νέες κακοκαιρίες από 17-26 με πολλά φαινόμενα και χιόνια ξανά σε χαμηλά υψόμετρα. Βελτίωση σημαντική τις τελευταίες μέρες του μήνα.

Απρίλιος 2021: Ξεκινά με καλό καιρό και έτσι θα συνεχίσει μέχρι και το τλεευταία δεκαήμερο όταν και αναμένονται αρκετές βροχές και καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας κατά περιόδους

Μάιος 2021: Ξεκινά με άστατο καιρό, βροχές και μπόρες την πρώτη εβδομάδα καλοκαίρι σχεδόν στη συνέχεια. Μπόρες και πτώση θερμοκρασίας από 21 έως 24.

Ιούνιος 2021: Καλοκαίρι από το ξεκίνημα του με ζέστη για το μεγαλύτερο διάστημα με εξαίρεση την περίοδο 21-25/6 όταν και αναμένονται μπόρες και καταιγίδες.

Ιούλιος 2021: Πολύ ζεστός αρχικά με καύσωνα στο πρώτο δεκαήμερο ακολουθούν τα μελτέμια μέχρι και το τέλος του μήνα. Δεν θα λείψουν φαινόμενα αστάθειας και μπόρες κατά το τρίτο δεκαήμερο.

Αύγουστος 2021: Κυρίαρχα τα μελτέμια στο πρώτο δεκαήμερο, αρκετή ζέστη στο υπόλοιπο του μήνα και με αστάθεια και μπόρες σε ενδιάμεσα διαστήματα.
   Απομένει να δούμε κατά πόσο θα πέσει μέσα στις προβλέψεις του.
 
ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ ΠΑΝΤΟΥ! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2020 11:28
   Καθημερινά διαβάζουμε στα Μ.Μ.Ε για την παρουσία αγριογούρουνων σε πολλές περιοχές της χώρας μας και για την συχνότερη και άκρως ανησυχητική εμφάνισή τους σε επαρχιακούς δρόμους ως επί το πλείστον και τα συνεχή ατυχήματα που έχουν αγριογούρουνα και αυτοκινητιστές.
   Στο δικό μας χωριό, τον τελευταίο μήνα ειδικώτερα, η εμφάνιση κοπαδιού αγριογούρουνων είναι καθημερινό φαινόμενο!    Εμφανίζονται σε κήπους, περιβόλια, χωράφια, αυλόγυρους, ακόμη και σε δρόμους με άσφαλτο!
   Το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανιστεί, στην αυλή της οικίας Γεωργίου Βασιλόπουλου (3 μεγάλα και 15 μικρά), στο οικόπεδο των απογόνων του Αθανασίου Αστρακά, στην τοπική οδό του Αγίου Αθανασίου, στον αυλόγυρο της Μαρίας Γκόλφη, σε οικόπεδο δίπλα από την οικία της Κούλας Τζιβάρα, στον κήπο του Ιωάννη Τζανακάκη, ενώ η παρουσία τους είναι πολύ έντονη και σε χωράφια με καρποφόρα δέντρα εκτός της κατοικημένης περιοχής.
   Η πολυπληθής εμφάνισή τους έχει θορυβήσει κάποιους χωριανούς, των οποίων υπέστησαν ζημιές κυρίως τα περιβόλια τους, ενώ κάποιοι φοβούνται πιθανό ατύχημα μαζί τους κατά την διάρκεια της νύκτας.
   Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες, κατά την πρόσφατη πυρκαγιά στην θέση "Πουργιά", ομάδα ανδρών της Πυροσβεστικής, επιστρέφοντας το βράδυ για την Λαμία, συνάντησε μεγάλη ομάδα αγριογούρουνων να διασχίζει την Ε.Ο Θεσαλλονίκης - Πατρών, ακριβώς στο ύψος της στάσης των Μ.Μ.Μ του χωριού και να αποφύγει το τροχαίο ατύχημα τελευταία στιγμή ύστερα απο παρατεταμένο φρενάρισμα!

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2020 11:31
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 105