Τα νέα μας
Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2018 11:55

                                                
                                                                                                                       
                                                                                                                                                               
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ!!!

ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ: Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ: «ΚΗΡΥΞ» ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!!

Του Δημήτρη Γ. Μπράνη

Σχολικού Συμβούλου

 


Ι.-
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!! Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ!!!
Χριστούγεννα!!! Ο Πανχριστιανισμός εορτάζει: «τη Θεία Γέννηση του Χριστού»!!! Τη Θεία Γέννηση του Θεανθρώπου!!! «ΤΟΥ ΠΡΟ ΑΙΩΝΩΝ ΘΕΟΥ»!!! Και του παγκόσμιου: «κήρυκος» της Αγάπης του Θεού!!!
ΙΙ.- «ΟΤΕ ΗΛΘΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ…»
Όταν, κατά τις Άγιες και Ιερές Γραφές, ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, «ετέχθη εν Βηθλεέμ της Ιουδαίας» ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός!!!, για να μας διδάξει την απλότητα, την ταπεινότητα και την σεμνότητα!!!
ΙΙΙ.- ΣΗΜΕΙΟ ΘΕΪΚΟ!!!
Τη στιγμή της έλευσης του Ιησού Χριστού στη Γη εμφανίστηκε στον ουρανό ένα υπέρλαμπρο και υπερφωτεινό άστρο, πρωτόγνωρο και πρωτοφανές από καταβολής κόσμου, αλλά και σύμβολο, ότι ο Ιησούς Χριστός θα γινόταν το Φως του Κόσμου, και θα άλλαζε τον ρου της παγκόσμιας Ιστορίας!!!
IV.- Η ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΑΓΩΝ!!!
Τρεις Μάγοι – Μάγος = Σοφός – της Ανατολής, ήλθαν, έχοντας ως οδηγό το υπέρλαμπρο και υπερφωτεινό άστρο, στα Ιεροσόλυμα και προσκύνησαν ευλαβικά το Θείο Βρέφος και Του πρόσφεραν βαρύτιμα, πολύτιμα και συμβολικά δώρα, «χρυσόν, λίβανον και σμύρναν»!!!
V.- Η ΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
Η Αγία Οικογένεια: το Παιδίον, η Θεοτόκος, ο Ιωσήφ – παίρνει θεϊκή εντολή να φύγει για την Αίγυπτο, για να γλιτώσει το Παιδίον από τη σφαγή των νηπίων, που διέταξε ο παράφρων βασιλιάς Ηρώδης.
VI.- Ο ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ
Όταν εξέλιπε ο κίνδυνος, η Αγία Οικογένεια επαναπατρίζεται. Επανέρχεται στην Παλαιστίνη και εγκαθίσταται μονίμως στη Ναζαρέτ, ιδιαίτερη πατρίδα της θεομήτορος!!! Εκεί, ο Υιός του Θεού και Υιός της Παρθένου Μαρίας ζει έως τα 30 Του χρόνια. Καταπλήσσει με την υποδειγματική συμπεριφορά Του και τη θεϊκή σοφία Του.
VII.- Η ΒΑΠΤΙΣΗ
Στην ηλικία των 30 ετών αποκτά πλέον, κατά τον Ιουδαϊκό Νόμο, το δικαίωμα να εμφανιστεί δημοσίως. Βαπτίζεται στον Ιορδάνη ποταμό από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, όπου εμφανίζεται ο τριαδικός Θεός και επιβεβαιώνει την Θεότητα του Θεανθρώπου!!! «ΟΥΤΟΣ ΕΣΤΙΝ Ο ΥΙΟΣ ΜΟΥ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ, ΕΝ Ω ΗΥΔΟΚΗΣΑ»!!!
VIII.- Η ΝΗΣΤΕΙΑ!!!
Ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός νηστεύει αυστηρά 40 ημέρες και 40 νύχτες στην έρημο της Ιουδαίας. Εκεί θα πει στον Πειραστή που του είπε: «ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ, ΚΑΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΨΩΜΙ ΝΑ ΦΑΣ.ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ», «ΟΥΚ ΕΠ΄ΑΡΤΩ ΜΟΝΩ ΖΗΣΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΛΛΑ – ΚΑΙ – ΕΠΙ ΠΑΝΤΙ ΡΗΜΑΤΙ ΕΚΠΟΡΕΥΟΜΕΝΩ ΠΑΡΑ ΘΕΟΥ»!!!
IX.- Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ
Ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός γίνεται πλέον δημόσιο πρόσωπο!!! Κηρύττει ενώπιον του Λαού το Λόγο του Θεού!!! Το Λόγο της Αληθείας!!! Κηρύττει την Αρετή!!! Το κάλλος!!! Το Ωραίο!!! «ΤΟ ΕΥΖΗΝ»!!! Λέει ρήματα θεία, ουράνια, πρωτάκουστα!!! Τα ακούνε τα πλήθη του λαού και εκπλήσσονται. Μεταμορφώνονται ψυχικά!!!
Χ.- ΑΚΟΥΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΠΟΤΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ!!!
Ακούνε:
Να αγαπάτε το Θεό, το Δημιουργό του Παντός και με όλες σας τις δυνάμεις και τον πλησίον σας, όπως τον εαυτό σας.   «Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ»!!! Ο Θεός είναι πολυοικτίρμων, πολυέλεος και πολυεύσπλαχνος!!! Είναι ο Ποιητής των ορατών και των αοράτων!!! Ο Θεός θέλει τον άνθρωπο, το πλάσμα Του, το δημιούργημά Του, την αχειροποίητη εικόνα Του, να είναι γεμάτος αγάπη!!! Γεμάτος αγαθότητα και καλοσύνη!!! Τον θέλει άξιο και πανάξιο τέκνο Του, εφαρμοστή των νόμων Του και των εντολών Του.
ΧΙ.- ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!!
Το κίνητρο, που κίνησε το Θεό, ώστε να στείλει στον Κόσμο τον Μονογενή Υιό του, ήταν η: ΑΓΑΠΗ !!! Η ΑΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ !!! «Ούτως ο Θεός ηγάπησε τον Κόσμον, ώστε απέστειλε τον Υιόν Του τον Μονογενή, ίνα πας ο πιστεύων εις Αυτόν μη απόλλυται, αλλ΄έχει ζωήν αιώνιον» !!! ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ !!!
ΧΙΙ.- Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ !!!
Η αποστολή και η ενσάρκωση του Ιησού Χριστού ήταν βούληση και αγάπη του Θεού !!! Ήταν Θεία χάρις και ευδοκία!!! Ο Ιησούς Χριστός ήταν: « Ο ΠΡΟ ΑΙΩΝΩΝ ΘΕΟΣ» !!! Ήταν στον Ουρανό ως Πνεύμα !!! Και όταν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, ήλθε στη Γη, μέσω της πάνσεμνης και πανάρετης γυναίκας της Ναζαρέτ, της Μαριάμ και: « ασπόρως » !!! Θαυματουργικώς !!! ‘Ηλθε: « ΘΕΙΑ ΒΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ » !!! Η ενσάρκωση του Θεού, η ενανθρώπιση του Ιησού Χριστού, του Θεανθρώπου, έλαβε χώρα μυστηριωδώς και θαυματουργικώς !!! Ήταν σχέδιο της Θείας Πρόνοιας και της Θείας Οικονομίας !!!
ΧΙΙΙ.- Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ !!!
Η διδασκαλία του Θεανθρώπου, του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, είναι διδασκαλία πρωτοφανής !!! Είναι διδασκαλία Θεία !!! Ουράνια !!! Είναι το κήρυγμα της Θείας Αγάπης !!! Της διπλής Θείας Αγάπης !!! Είναι το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ !!! Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΘΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ !!! Διδάσκει και κηρύσσει την Αγάπη στο Θεό και την Αγάπη στον πλησίον. Αγάπη Απέραντη και  Καθολική !!! Καλύπτει όλα τα ημισφαίρια της γης και όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη. Δεν έχει: « ΕΣΚΑΜΜΕΝΑ » !!! Δεν έχει γεωγραφικά όρια και σύνορα !!! Δεν κάνει διακρίσεις. Δεν είναι: « ρατσιστική ». Δεν κοιτάζει το φύλο, το χρώμα του προσώπου, την εθνότητα, το μορφωτικό, κοινωνικό ή το οικονομικό επίπεδο. Την καταγωγή. Η Αγάπη είναι η Αρετή των Αρετών. Είναι, κατά τον Αριστοτέλη, « ΤΟ ΕΥΖΗΝ » !!! Είναι Ειρήνη !!! Είναι Δικαιοσύνη !!! Είναι κατανόηση. Είναι Ήθος. Είναι ηθική και υλική συνδρομή στον πάσχοντα συνάνθρωπο !!! Είναι ευσπλαχνία. Είναι Πραότητα. Είναι Υπομονή και Καρτερικότητα. Είναι Πίστη ακράδαντη στο Θεό, το Δημιουργό του Παντός !!! Είναι ελευθερία. Είναι Ανθρωπισμός. Είναι Πολιτισμός. Είναι Χαρά. Είναι Ευτυχία. Είναι Χρηστότητα.
ΧΙV.- ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ !!!
Ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός « εποίησεν » 36 θαύματα !!! Θεράπευσε ασθενείς κι ανέστησε νεκρούς !!! Απέδειξε, έτσι, τη θεϊκή Του καταγωγή !!!
ΧV.- « ΜΑΚΑΡΙΑ Η ΚΟΙΛΙΑ » !!!
Τα πλήθη του λαού άκουγαν τη διδασκαλία του Κυρίου και έλεγαν: « ΜΑΚΑΡΙΑ Η ΚΟΙΛΙΑ Η ΒΑΣΤΑΣΑΣΑ ΣΕ » !!!
ΧVΙ.- « ΟΥΔΕΠΟΤΕ » !!!
Τα πλήθη του λαού έλεγαν για τον Ιησού Χριστό !!! «ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΛΑΛΗΣΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΩΣ ΟΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΠΡΑΞΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΩΣ ΟΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ».
ΧVΙΙ.- ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΔΕΙΝΩΝ
Η έλλειψη της Θείας Αγάπης γίνεται πρόξενος δεινών και κακών. Πρόξενος πολέμων. Πρόξενος συγκρούσεων. Πρόξενος χάους. Πρόξενος αναστατώσεων. Πρόξενος τραγωδιών και δραμάτων. Πρόξενος κλαυθμών και οδυρμών. Πρόξενος καταστροφών. Πρόξενος κακοδαιμονίας και δυστυχίας.
XIX.- Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ !!!
Τον Άνθρωπο, την Οικογένεια, την Κοινωνία, σώζει η Βασιλεία της Αγάπης !!! Η Βασιλεία της Χρηστότητας !!! Η Βασιλεία της Ειρήνης !!! Η Βασιλεία της Δικαιοσύνης !!! Σώζει το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ !!! Είναι ο Μεταμορφωτής των ψυχών !!!

 

 

 


Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2018 12:00
 
ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΖΙΒΑΡΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Κυριακή, 25 Νοέμβριος 2018 21:04
    Απεβίωσε σήμερα (25/11/2018) η συγχωριανή μας ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΖΙΒΑΡΑ σύζυγος ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, στην Λαμία. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί αύριο 26/11/2018, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στο Σκαμνό στις 13:00 μμ.                                                               Η ιστοσελίδα μας εκφράζει την θλίψη της και συλληπείται τα μέλη της οικογενείας της.                                                                                        Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 25 Νοέμβριος 2018 21:05
 
ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΖΙΒΑΡΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Σάββατο, 22 Σεπτέμβριος 2018 07:14
 
       Απεβίωσε σε ηλικία 95 ετών η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΖΙΒΑΡΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, μητέρα της συγχωριανής μας Κούλας Τζιβάρα, σε ηλικία 95 ετών. 
       Η εξόδιος ακολουθία της θα ψαλεί, αύριο 22 Σεπτεμβρίου 2018, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, στον Σκαμνό.
                                                  Στην αγαπητή μας Κούλα, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για την απώλεια της αγαπημένης της μητέρας
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 22 Σεπτέμβριος 2018 07:17
 
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΦΑΡΑΓΓΙ! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 10 Σεπτέμβριος 2018 11:26      
Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη στις 9 Σεπτεμβρίου 2018 ημέρα Κυριακή, η 22η ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΑΣΩΠΟΥ, που φιλοξενεί από τον πρώτο χρόνο καθιέρωσής του το όμορφο χωριό Σκαμνός. Βέβαια μέχρι και πριν δυο χρόνια υπήρχε και η όμορφη φιλοξενία του Σαββάτου προς τους ορειβάτες, με φαγητό, χορό και τραγούδι αλλά για διαφόρους λόγους η όμορφη εκδήλωση σταμάτησε να διοργανώνεται.Έτσι απέμεινε μόνο η ημέρα της διάσχισης, όπου από το πρωί δεκάδες ορειβάτες κατέφθασαν στο όμορφο χωριό, ενημερώθηκαν από τους ανθρώπους του Ε.Ο.Σ Λαμίας (που είχε και το γενικό πρόσταγμα) για την κατάσταση του φαραγγιού, τις απαιτήσεις καθώς και χρήσιμες πληροφορίες. Επόμενο βήμα ήταν η διάσχιση του αρκετά απαιτητικού φέτος φαραγγιού, μιας και ο όγκος και η ορμή του νερού ανέβασε τον δείκτη δυσκολίας της διάσχισης αλλά χαροποίησε και τους δεκάδες ορειβάτες.  
        Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων του Ε.Ο.Σ Λαμίας που το διασχίζουν κάθε χρόνο,  ήταν ίσως το καλύτερο πέρασμα φέτος. Πλην του Ε.Ο.Σ Λαμίας, συμμετείχαν ο Ε.Ο.Σ Λάρισας, ο σύλλογος Προβομάστορες, ενώ φίλοι της περιπέτειας κατέφθασαν από αρκετές περιοχές της χώρας όπως από την Αθήνα, την Λαμία, το Ναύπλιο, την Άνδρο!!! κα. Οι εικόνες του φαραγγιού εντυπωσίασαν και μάγεψαν τους ορειβάτες για άλλη μια χρονιά.         
     Σε λίγες ημέρες η ιστοσελίδα μας, θα ανεβάσει και σχετικό
video καθώς και φωτογραφίες της 22ης διάσχισης.
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 10 Σεπτέμβριος 2018 11:29
 
22η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΑΣΩΠΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2018 12:33
22η  ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ¨ΑΣΩΠΟΥ¨
ΧΩΡΙΟ ΣΚΑΜΝΟΣ
                                                                                                                     
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο χωριό μας (Σκαμνός Νομού Φθιώτιδος), θα πραγματοποιηθεί η 22η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΑΣΩΠΟΥ, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων και του Ε.Ο.Σ. ΛΑΜΙΑΣ. 
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1.    Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην διάσχισή του, μπορούν να διανυκτερεύσουν σε σκηνές στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης (κάτω από τα έλατα) ή στην θέση «Αλώνια», στο γήπεδο μπάσκετ του χωριού. Επίσης στο μέτρο του δυνατού, μπορούν κάποιοι να διανυκτερεύσουν στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού (Παλιό Σχολείο). Τα ανωτέρω προτείνονται σε όσους επιλέξουν την διαμονή και διανυκτέρευσή τους, το βράδυ του Σαββάτου 8 Σεπτέμβρη.
2.    Όσοι αφιχθούν την Κυριακή το πρωί, 9 Σεπτέμβρη, μαζί με τους αφιχθέντες της προηγούμενης ημέρας θα ενημερωθούν για την διαδρομή από τον Ε.Ο.Σ Λαμίας.
3.    Κάνοντάς σας μια μικρή ενημέρωση, σας πληροφορούμε ότι οι συμμετέχοντες θα μαζευτούν στο κέντρο του χωριού Σκαμνός (Αγροτικό Ιατρείο), την Κυριακή 9 Σεπτέμβρη και ώρα 09:00 πμ, που είναι και η ώρα έναρξης της διαδρομής.
4.    Πριν την αναχώρηση για την διάσχιση του φαραγγιού, οι οδηγοί και μόνο των αυτοκινήτων, θα πρέπει να απευθυνθούν στον Ε.Ο.Σ. Λαμίας, ώστε να προμηθευτούν ειδικό χαρτάκι, το οποίο θα τους χρειαστεί για την επιβίβασή τους στο λεωφορείο μετά το τέλος της διαδρομής και την μεταφορά τους στο χωριό Σκαμνός.
5.    Τέλος της διαδρομής έχει ορισθεί η γέφυρα του Ασωπού, που βρίσκεται επί της Π.Ε.Ο Λαμίας – Αθηνών (Γέφυρα Ντούνου). Εκτιμώμενος χρόνος άφιξης 13:30 μμ όπου και θα υπάρξει σύντομη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση (παρακείμενος μικρός Ιερός Ναός).
6.    Μετά το πέρας της διαδρομής, ο Ε.Ο.Σ. Λαμίας θα διαθέσει λεωφορείο που θα μεταφέρει μόνο τους οδηγούς των αυτοκινήτων (με την επίδειξη του ειδικού χαρτιού)στην αφετηρία της διαδρομής στο χωριό Σκαμνός, προκειμένου να παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους.
7.    Όσοι συμμετάσχουν στην διάσχιση του φαραγγιού, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με μαγιό, δεύτερα στεγνά ρούχα, αθλητικά ή ελαφρά ορειβατικά παπούτσια ή αθλητικά πέδιλα και πλαστική σακούλα απορριμμάτων για το σακίδιο, καθώς η διάσχιση περιλαμβάνει υδάτινα περάσματα.
8.    Θα πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες ότι κάθε χρόνο υπάρχει διαφοροποίηση σε διάφορα σημεία του φαραγγιού και ως εκ τούτου απαιτείται μεγάλη προσοχή.
9.    ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ: Η διάσχιση είναι επικίνδυνη για παιδιά κάτω των 12 ετών.
10.    Συνολικές ώρες πορείας: 6 ώρες
11.    Βαθμός δυσκολίας: 1
12.    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όγκος του νερού είναι αυξημένος.
                                                                           ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΔΙΑΣΧΙΣΗ
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2018 12:39
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 90