Τα νέα μας
ΤΡΑΓΙΚΟ! ΔΕΝ ΠΑΡΕΙΧΑΝ ΝΕΡΟ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΙ ΚΡΟΥΝΟΙ! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2020 09:03
    Τέλος καλό μετά την χθεσινή φωτιά, την οποία οι Πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν άμεσα κινητοποιώντας 12 Πυροσβεστικά οχήματα τελικά, 2 αεροσκάφη, δύναμη πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τμήμα της 7ης ΕΜΑΚ, ενώ υπήρξε συνδρομή και υδροφόρου οχήματος του Δήμου Λαμιέων για την παροχή νερού στα Πυροσβεστικά οχήματα.
    Εδώ όμως προκύπτει ζήτημα! Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, τα Πυροσβεστικά οχήματα μετέβησαν σε κοντινούς Πυροσβεστικούς κρουνούς τόσο στο χωριό Οίτη, όσο και στο χωριό Σκαμνός, όπου διαπίστωσαν την έλλειψη νερού !!!
    Το παραπάνω γεγονός έγινε αντιληπτό από τον συγχωριανό μας κ. Δημήτρη Αλ. Πολυζωϊδη, όταν ο ίδιος βρέθηκε στην θέση "Γούπατο", μπροστά σε τρια Πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους απεγνωσμένα από την έλλειψη νερού!!! Σύμφωνα με τους άντρες της Π.Υ, τα οχήματα έσπευσαν στο χωριό Οίτη για πλήρωση των βυτίων, όπου διαπίστωσαν την έλλειψη νερού!!! Κατεπειγόντως κατευθήνθηκαν στον Πυροσβεστικό κρουνό Σκαμνού, όπου και σε αυτόν υπήρχε έλλειψη νερού!!!
   
Φανταστείτε λοιπόν την εικόνα μιας φωτιάς εντός κατοικημένης περιοχής, στην οποία να κινδυνεύουν οικίες και άνθρωποι και τα Πυροσβεστικά οχήματα να μην μπορούν να προμηθευτούν νερό για την συνέχεια της κατάσβεσης!!! Ελπίζουμε βέβαια να μην ζήσουμε ποτέ κάτι τέτοιο !!!
    Αμεση υπήρξε η αντίδραση του συγχωριανού, ο οποίος κατήγγειλε επώνυμα το γεγονός στον ραδιοφωνικό σταθμό FM1 στις ειδήσεις των 13:00 μμ και στον δημοσιογράφο κ. Έλληνα, αναλύωντας του τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις, λόγω και της ιδιότητάς του ως Πυροσβέστης.
    Για να γνωρίζουν λοιπόν όλοι σχετικά με τους Πυροσβεστικούς κρουνούς, η αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία ορίζει επιτροπή υπαλλήλων του Σώματος κατά τους χειμερινούς μήνες, οι οποίοι επισκέπτονται ΚΑΘΕ Πυροσβεστικό κρουνό της περιοχής τους, προβαίνουν σε έλεγχό τους διάρκειας ενός μηνός περίπου, και υποβάλλουν ενυπογράφως έγγραφο στην Διοίκησή τους σημειώνοντας τις τοποθεσίες των δυσλειτουργούντων κρουνών. Η Διοίκηση, άμεσα με έγγραφό της πρός τον αρμόδιο Δήμο, ενημερώνει για την δυσλειτουργία των συγκεκριμένων κρουνών ζητώντας την ταχύτατη επισκευή τους.
    Η ευθύνη μετά από αυτή την διαδικασία, ανήκει στον εκάστοτε Δήμο και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας στην προκειμένη περίπτωση!
 
ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ... PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 15 Σεπτέμβριος 2020 09:04
     Φωτιά ξέσπασε πρίν μιάμιση ώρα περίπου στο 4ο χλμ της επαρχιακής οδού ΣΚΑΜΝΟΥ - ΠΑΥΛΙΑΝΗΣ, στην θέση Πουργια. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε από τρία διαφορετικά σημεία καίγοντας χορτολιβαδική έκταση και δάσος με βελανιδιές σε έκταση περίπου πέντε στρεμμάτων. Γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις, αλλά η άμεση επέμβαση τών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λαμίας και Αμφίκλειας, απέτρεψε τα χειρότερα.
      Αυτή την στιγμή, στο σημείο επιχειρούν επτά Πυροσβεστικά αυτοκίνητα, δύο αεροσκάφη Πετζετελ, ενώ την επιχείρηση συντονίζει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας κ. Παπασταμουλης. Πλήρωμα της ΕΛ.ΑΣ, συντονίζει επίσης την κυκλοφορία του δρόμου λόγω της πυρκαγιάς.
      Η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2020 08:23
 
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΘΑΝΟΝΤΟΣ ΜΕΛΟΥΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 08 Σεπτέμβριος 2020 09:51
27.- ΜΑΡΙΑ - ΡΟΔΟΘΕΑ ΤΖΙΒΑΡΑ Σύζυγος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (8/5/1927 - 17/7/2020)

Γεννήθηκε στις 8/5/1927 στην Αθήνα.
Παντρεύτηκε τον συγχωριανό μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΖΙΒΑΡΑ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ. Από τον γάμο τους δεν απέκτη
σαν ποτέ παιδιά.
Υπήρξε ΕΠΙΤΙΜΟ μέλος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΚΑΜΝΙΩΤΩΝ "Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ", με αύξοντα αριθμό μέλου
ς 266.
Εν ζωή με τον σύζυγό της διέμεναν για αρκετό χρονικό διάστημα τόσο στην ΑΘΗΝΑ όσο και στο ΣΚΑΜΝΟ, όπου διατηρούσαν εξοχική κατοικία και ιδιόκτητο Ιερό Ναϊσκο της Κοίμησης της Θεοτόκου.
Μεγάλη υπήρξε η συνεισφορά του ζεύγους κατά την διάρκεια της ζωής του στην Εκκλησία, όπου κυριολεκτικά είχαν αφιερώσει την ζωή τους.
Απεβίωσε στις 17/7/2020 σε ηλικία 92 ετών, στην ΑΘΗΝΑ.
  Ετάφη στο κοιμητήριο του Σκαμνού στις 20/7/2020.
 
 
 
  PDF Εκτύπωση E-mail Επεξεργασία
 
ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ...... ΨΑΡΙ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Σάββατο, 08 Αύγουστος 2020 06:23
      Όπως θα θυμούνται οι αναγνώστες τούτης της σελίδας, στις 14/6/2020 έκανε την επίσκεψή του στο χωριό μας ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μπεσλεμές ύστερα από αίτημα των κατοίκων για την άμεση παρέμβασή του σε ζητήματα που είχαν να κάνουν με το χωριό μας.
      Ω Του θαύματος! Σε διάστημα περίπου 15 ημερών, έγιναν πραγματικότητα κάποια από τα αιτήματα των συγχωριανών, παρουσία μάλιστα του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Βασίλη Σταϊκούρα ο οποίος έως εκέινη την στιγμή "κώφευε"!
      Ένα από τα αιτήματα λοιπόν των συγχωριανών, ήταν και η κοπή των χόρτων στον κόμβο - είσοδο του χωριού όπου κατά τον κ. Πρόεδρο, η κοπή τους ήταν θέμα της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας. Στην παρούσα συνάντηση με τον κ. Αντιδήμαρχο, αποσαφηνίστηκε ότι το συγκεκριμένο κομμάτι είναι ευθύνης του Δήμου Λαμιέων άρα της Τοπικής μας Κοινότητας!
      Ο κ. Σταϊκούρας, για δικούς του λόγους βεβαίως, εξακολουθεί να επιμένει ότι το σημείο είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας και συνεπώς δεν το καθαρίζει!
      Δοθείσης της ευκαιρίας, μας έρχεται στο νού ένα αρκετά γνωστό ανέκδοτο με τον "Μπόμπο", τον οποίο ο πατέρας του στέλνει για την αγορά ψαριών, ο Μπόμπος περνά απο ένα οίκο ανοχής και η κυρία του οίκου, προκειμένου να του αποσπάσει τα χρήματα ...... κάνει τα δικά της. Επιστρέφοντας ο Μπόμπος στον πατέρα του χωρίς τα ψάρια και τα λεφτά. του λέει: "Πατέρα αν δεν σταθεροποιηθεί το ....... ψάρι δεν τρώμε! ".
      Παραφράζοντας αυτό το ανέκδοτο λοιπόν, λέμε με την σειρά μας χαριτολογώντας ..... "Αν δεν σταθεροποιηθεί ο κόμβος καθάρισμα από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας δεν θα δούμε!".
      Έτσι λοιπόν για πολλοστή φορά, κάτοικοι του χωριού με δικά τους έξοδα και προσωπική εργασία έκοψαν τα χόρτα του κόμβου, αφού η Τοπική μας αρχή αδυνατεί!
      Ευχαριστούμε λοιπόν τους φιλότιμους Θανάση Ακρίβο, Θύμιο Τζιβάρα & Δημήτρη Αλ. Πολυζωϊδη και περιμένουμε την φιλοτιμία και άλλων για την απομάκρυνση των απορριμάτων που αποκαλύφθηκαν μετά την κοπή! Θα βρεθεί κάποιος? Ας το ελπίσουμε!
      Κλείνοντας θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι αναμένουμε την πραγματοποίηση των υποσχέσεων όλων των παραπάνω αρμοδίων για την κατασκευή του τοιχίου αντιστήριξης στην οικία Ντάου (Τρανή Βρύση) και την επαναφορά των κάδων απορριμάτων στις αρχικές τους θέσεις.
      Σε αντίθετη περίπτωση ........ το θέμα θα φτάσει ψηλά!
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 08 Αύγουστος 2020 06:30
 
ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΛ. ΖΑΛΑΩΡΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2020 08:17
      Στις 2 Αυγούστου 2020, ημέρα Κυριακή, απεβίωσε ο συγχωριανός μας ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΑΛΑΩΡΑΣ υιός των αείμνηστων ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ & της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΖΑΛΑΩΡΑ, Δημοσιογράφος, κάτοικος εν ζωή στον Περισσό Αττικής.
      Η ιστοσελίδα μας εκφράζει προς την οικογένειά του τα θερμά της συλληπητηρια και εύχεται ο Θεός να απαλύνει τον πόνο τους.
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2020 08:17
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 104