ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΪ ΘΑΝΑΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 03 Νοέμβριος 2020 13:11


      Μόλις προχθές έγινε αντιληπτό από τον συγχωριανό μας κ. Γεώργιο Αθ. Βασιλόπουλο, η κλοπή δυο εικόνων από το τέμπλο του εξωκλησίου του Αϊ - Θανάση.
     Ο συγχωριανός επισκέφθηκε τον Ναό προκειμένου να ανάψει τα καντήλια και με έκπληξη διαπίστωσε την κλοπή δυο εικόνων από το τέμπλο του Ναού.
     Οι ιερόσυλοι, άγνωστο πότε, εισήλθαν στο εξωκλήσι και έκλεψαν την εικόνα της Παναγίας (όπως διακρίνεται δεξιά της Ωραίας Πύλης) και την εικόνα του Ιωάννη του Προδρόμου (όπως διακρίνεται αριστερά της Ωραίας Πύλης). Πρόκειται για παλαιές εικόνες οι οποίες τοποθετήθηκαν με την ανέγερση του ναού, άγνωστης χρηματικής αξίας, αλλά μεγάλης συναισθηματικής και θρησκευτικής αξίας για τους κατοίκους του χωριού.
     Ενημερώθηκε ο Πατήρ - Ευστάθιος και το τμήμα Ασφαλείας Λαμίας. Επειδή το εξωκλήσι οι πιστοί το επισκέπτονται σπάνια, η άποψη της Ασφάλειας Λαμίας που επιλήφθηκε της υπόθεσης, είναι ότι η κλοπή σημειώθηκε στο χρονικό διάστημα των τελευταίων δυο μηνών.
     Το βέβαιο είναι ότι πολλοί περαστικοί σταματούν να ξεκουραστούν και να φάνε στο μικρό ξέφωτο πίσω από το εξωκλήσι όπου υπάρχει και παγκάκι και είναι δύσκολο στον καθένα μας να υποπτευθεί τον οποιονδήποτε για κάτι τέτοιο.
     Το σίγουρο είναι ότι μας λυπεί το γεγονός και ελπίζουμε οι προσπάθειες του τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, να έχουν αποτέλεσμα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 03 Νοέμβριος 2020 13:14