ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ ΠΑΝΤΟΥ! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2020 11:28
   Καθημερινά διαβάζουμε στα Μ.Μ.Ε για την παρουσία αγριογούρουνων σε πολλές περιοχές της χώρας μας και για την συχνότερη και άκρως ανησυχητική εμφάνισή τους σε επαρχιακούς δρόμους ως επί το πλείστον και τα συνεχή ατυχήματα που έχουν αγριογούρουνα και αυτοκινητιστές.
   Στο δικό μας χωριό, τον τελευταίο μήνα ειδικώτερα, η εμφάνιση κοπαδιού αγριογούρουνων είναι καθημερινό φαινόμενο!    Εμφανίζονται σε κήπους, περιβόλια, χωράφια, αυλόγυρους, ακόμη και σε δρόμους με άσφαλτο!
   Το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανιστεί, στην αυλή της οικίας Γεωργίου Βασιλόπουλου (3 μεγάλα και 15 μικρά), στο οικόπεδο των απογόνων του Αθανασίου Αστρακά, στην τοπική οδό του Αγίου Αθανασίου, στον αυλόγυρο της Μαρίας Γκόλφη, σε οικόπεδο δίπλα από την οικία της Κούλας Τζιβάρα, στον κήπο του Ιωάννη Τζανακάκη, ενώ η παρουσία τους είναι πολύ έντονη και σε χωράφια με καρποφόρα δέντρα εκτός της κατοικημένης περιοχής.
   Η πολυπληθής εμφάνισή τους έχει θορυβήσει κάποιους χωριανούς, των οποίων υπέστησαν ζημιές κυρίως τα περιβόλια τους, ενώ κάποιοι φοβούνται πιθανό ατύχημα μαζί τους κατά την διάρκεια της νύκτας.
   Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες, κατά την πρόσφατη πυρκαγιά στην θέση "Πουργιά", ομάδα ανδρών της Πυροσβεστικής, επιστρέφοντας το βράδυ για την Λαμία, συνάντησε μεγάλη ομάδα αγριογούρουνων να διασχίζει την Ε.Ο Θεσαλλονίκης - Πατρών, ακριβώς στο ύψος της στάσης των Μ.Μ.Μ του χωριού και να αποφύγει το τροχαίο ατύχημα τελευταία στιγμή ύστερα απο παρατεταμένο φρενάρισμα!

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2020 11:31