ΤΡΑΓΙΚΟ! ΔΕΝ ΠΑΡΕΙΧΑΝ ΝΕΡΟ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΙ ΚΡΟΥΝΟΙ! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2020 09:03
    Τέλος καλό μετά την χθεσινή φωτιά, την οποία οι Πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν άμεσα κινητοποιώντας 12 Πυροσβεστικά οχήματα τελικά, 2 αεροσκάφη, δύναμη πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τμήμα της 7ης ΕΜΑΚ, ενώ υπήρξε συνδρομή και υδροφόρου οχήματος του Δήμου Λαμιέων για την παροχή νερού στα Πυροσβεστικά οχήματα.
    Εδώ όμως προκύπτει ζήτημα! Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, τα Πυροσβεστικά οχήματα μετέβησαν σε κοντινούς Πυροσβεστικούς κρουνούς τόσο στο χωριό Οίτη, όσο και στο χωριό Σκαμνός, όπου διαπίστωσαν την έλλειψη νερού !!!
    Το παραπάνω γεγονός έγινε αντιληπτό από τον συγχωριανό μας κ. Δημήτρη Αλ. Πολυζωϊδη, όταν ο ίδιος βρέθηκε στην θέση "Γούπατο", μπροστά σε τρια Πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους απεγνωσμένα από την έλλειψη νερού!!! Σύμφωνα με τους άντρες της Π.Υ, τα οχήματα έσπευσαν στο χωριό Οίτη για πλήρωση των βυτίων, όπου διαπίστωσαν την έλλειψη νερού!!! Κατεπειγόντως κατευθήνθηκαν στον Πυροσβεστικό κρουνό Σκαμνού, όπου και σε αυτόν υπήρχε έλλειψη νερού!!!
   
Φανταστείτε λοιπόν την εικόνα μιας φωτιάς εντός κατοικημένης περιοχής, στην οποία να κινδυνεύουν οικίες και άνθρωποι και τα Πυροσβεστικά οχήματα να μην μπορούν να προμηθευτούν νερό για την συνέχεια της κατάσβεσης!!! Ελπίζουμε βέβαια να μην ζήσουμε ποτέ κάτι τέτοιο !!!
    Αμεση υπήρξε η αντίδραση του συγχωριανού, ο οποίος κατήγγειλε επώνυμα το γεγονός στον ραδιοφωνικό σταθμό FM1 στις ειδήσεις των 13:00 μμ και στον δημοσιογράφο κ. Έλληνα, αναλύωντας του τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις, λόγω και της ιδιότητάς του ως Πυροσβέστης.
    Για να γνωρίζουν λοιπόν όλοι σχετικά με τους Πυροσβεστικούς κρουνούς, η αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία ορίζει επιτροπή υπαλλήλων του Σώματος κατά τους χειμερινούς μήνες, οι οποίοι επισκέπτονται ΚΑΘΕ Πυροσβεστικό κρουνό της περιοχής τους, προβαίνουν σε έλεγχό τους διάρκειας ενός μηνός περίπου, και υποβάλλουν ενυπογράφως έγγραφο στην Διοίκησή τους σημειώνοντας τις τοποθεσίες των δυσλειτουργούντων κρουνών. Η Διοίκηση, άμεσα με έγγραφό της πρός τον αρμόδιο Δήμο, ενημερώνει για την δυσλειτουργία των συγκεκριμένων κρουνών ζητώντας την ταχύτατη επισκευή τους.
    Η ευθύνη μετά από αυτή την διαδικασία, ανήκει στον εκάστοτε Δήμο και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας στην προκειμένη περίπτωση!