5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 04 Ιούνιος 2020 19:26


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ

Του Δημήτρη Γ. Μπράνη
Πολιτικός Επιστήμων
Δημοσιογράφος - Αρθρογράφος

Ι. ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
1. Φυσικό Περιβάλλον                  
19. Ηπειρωτικό Περιβάλλον                  2. Οικογενειακό Περιβάλλον          20. Νησιωτικό Περιβάλλον       
3. Σχολικό Περιβάλλον                 
21. Αγροτικό Περιβάλλον   
4. Κοινωνικό Περιβάλλον             
22. Ποιμενικό Περιβάλλον
5. Επιστημονικό Περιβάλλον         23.
Εργατικό Περιβάλλον           
6. Νομικό Περιβάλλον                  
24. Υπαλληλικό Περιβάλλον        
7. Δικαστικό Περιβάλλον              
25. Αστικό Περιβάλλον    
8. Τεχνικό Περιβάλλον                 
26. Φοιτητικό Περιβάλλον    
9. Εκπαιδευτικό Περιβάλλον        
27. Ιερατικό Περιβάλλον       
10. Παιδικό Περιβάλλον               
28. Αρχιερατικό Περιβάλλον        
11. Εφηβικό Περιβάλλον              
29. Στρατιωτικό Περιβάλλον      
12. Ανδρικό Περιβάλλον              
30. Αστυνομικό Περιβάλλον
13. Γυναικείο Περιβάλλον             31. Ορεινό Περιβάλλον
14. Γεροντικό Περιβάλλον            32. Πεδινό Περιβάλλον
15. Θρησκευτικό Περιβάλλον       33. Δασικό Περιβάλλον
16. Εκκλησιαστικό Περιβάλλον    34. Θαλάσσιο Περιβάλλον
17. Μουσικό Περιβάλλον             35. Τουριστικό Περιβάλλον
18. Αθλητικό Περιβάλλον             36. Μοναστικό Περιβάλλον         

 
ΙΙ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ !!!
1. Φιλικό Περιβάλλον. 2. Ήπιο Περιβάλλον. 3.Ελκυστικό Περιβάλλον.               4. Θαυμάσιο Περιβάλλον. 5. Έκτακτο Περιβάλλον. 6. Διδακτικό Περιβάλλον. 7. Κόσμιο Περιβάλλον. 8. Φωτεινό Περιβάλλον. 9. Ανώτερο Περιβάλλον. 10. Ευμενές Περιβάλλον. 11. Εχθρικό Περιβάλλον. 12. Δυσμενές Περιβάλλον. 13. Ακατάλληλο Περιβάλλον. 14. Κατώτερο Περιβάλλον. 15. Μισητό Περιβάλλον. 16. Ανθυγιεινό Περιβάλλον.              17. Υγιεινό Περιβάλλον.

ΙΙΙ. ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ορισμός. Φυσικό Περιβάλλον είναι, ό,τι περιβάλλει τον άνθρωπο, εκτός από τον ίδιο τον άνθρωπο !!!                                                                 Σχόλιο !!! Μέσα στο:"ό,τι περιβάλλει τον άνθρωπο", δεν περιλαμβάνεται ο άνθρωπος !!!

IV. "ΓΕΝΕΣΙΣ !!!"
Η: "ΓΕΝΗΣΙΣ !!!", το πρώτο βιβλίο της Βίβλου, εμπεριέχει τον όρο: "ΦΥΛΑΣΣΕΙΝ !!!". Είναι η εντολή του Θεού προς τον άνθρωπο να: "φυλάσσει !!!" το φυσικό περιβάλλον !!!   Να το σέβεται !!! Να το προστατεύει !!! Να το φυλάσσει "ως κόρην οφθαλμού!!!".                                                                                                         Να μην το ρυπαίνει. Να μην το μολύνει. Να μην το καταστρέφει. Να μην το καίει. Να μην το αχρηστεύει. Να μην το ερημώνει. Να μην το καθιστά αγνώριστο.

V. ΑΣΕΒΗΣ !
Ο άνθρωπος δεν τήρησε και δεν σεβάστηκε την εντολή του Θεού !!! Το: "ΦΥΛΑΣΣΕΙΝ !!!". Αποδείχτηκε ασεβής, αχάριστος και αγνώμων ! Το ρύπανε και το πυπαίνει. Το μόλυνε και το μολύνει. Το κατέστρεψε και το καταστρέφει. Το έκαψε και το καίει. Έγινε εχθρός του και πολέμιός του. Έγινε ρυπαντής του και μολυντής του. Εξαπολύει εναντίον του εκπομπές του άνθρακα και εκπομπές αερίων! Και όχι μόνο!

VI. ΤΟ ΜΗ: "ΦΥΛΑΣΣΕΙΝ !!!"

Το μη: "ΦΥΛΑΣΣΕΙΝ !!!" έφερε την κλιματική αλλαγή! Έδφερε τη διατάραξη των φυσικών νόμων! Την απότομη αλλαγή των καιρικών φαινομένων! Έφερε φαινόμενα και καταστάσεις ασυνήθεις. Πρωτόγνωρες και πρωτοφανείς.

VII. ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ !
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι αυτό, που φέρνει την ασυνήθιστη και την απότομη αλλαγή των καιρικών φαινομένων. Λέγεται, ότι το θέρος το φετινό, λόγω της κλιματικής αλλαγής θα ενσκήψουν και στην Ελλάδα καιρικά φαινόμενα απότομα και ασυνήθη. Καταιγίδες, ισχυρές βροχοπτώσεις, χαλάζι. Φαινόμενα ακραία. Έντονα. Ασυνήθιστα.

VIII. ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ !
Το φαινόμενο του Θερμοκηπίου είναι το φαινόμενο, κατά το οποίο διέρευσε ικανή ποσότητα, θερμότητας από τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, με αποτέλεσμα να ανατραπεί η θερμοκρασιακή ισορροπία του Πλανήτη. Αποτέλεσμα. Η αύξηση της θερμοκρασίας της Γης κατά 3 με 4 βαθμούς Κελσίου. Αποτέλεσμα. Η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα. CO2. Αποτέλεσμα. Η συχνή και απότομη αλλαγή των καιρικών φαινομένων! Αποτέλεσμα. Η ανατροπή των φυσιολογικών ορίων των 4 εποχών. Αποτέλεσμα. Η τήξη των αιώνιων πάγων, των δυο πόλων, Βορείου και Νοτίου. Αποτέλεσμα. Η αύξηση της στάθμης της θάλασσας και η αύξηση αυτή συνεχίζεται. Αποτέλεσμα. Η εμφάνιση φονικών και καταστρεπτικών καιρικών φαινομένων.

ΙΧ. ΤΟ ΟΖΟΝ !!!
Το όζον είναι μορφή οξυγόνου, που απαντάται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και ενεργεί ως φίλτρο και δεν αφήνει τις σκληρές υπεριώδεις ακτινοβολίες να περνούν προς τη Γη και να ασκούν αρνητική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία!

Χ. Η ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ !
Είναι η τρύπα - το άνοιγμα - υπεράνω της Ανταρκτικής - προήλθε από την καταστροφή του όζοντος - και περνούν από εκεί προς τη Γη αφιλτράριστες οι σκληρές υπεριώδεις ακτινοβολίες - το όζον ενεργεί ως φίλτρο - και θέτουν σε κίνδυνο τις θερμικές ισορροπίες της Γης !!! Έχει έκταση ίση με την έκταση της Ευρώπης: 10.500.000 τ. χλμ.

ΧΙ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ !
Γίνονται διαμαρτυρίες και συλλαλητήρια για το σταμάτημα της κλιματικής αλλαγής. Γυναίκα φώναξε στον BARAC OBAMA, ενώ εκφωνούσε πολιτικό λόγο: "ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ !".

ΧΙΙ. ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Η κλιματική αλλαγή, που εμφανίστηκε, κυρίως, μετά το 1970, πρέπει να σταματήσει !!! Να σταματήσουν οι εκπομπές αερίων και του άνθρακα. Προήλθε από τις αλόγιστες πράξεις και ενέργειες του ανθρώπου! Προήλθε από τον άφρονα άνθρωπο. Από την ασέβειά του και την πλεονεξία του. Προήλθε από την παράβαση της εντολής του Θεού, που τουθ είπε: "ΦΥΛΑΣΣΕΙΝ !!!". Του είπε:@ να φυλάσσει το φυσικό περιβάλλον !!! Να το προστατεύει. Και όχι να το ρυπαίνει! Να το μολύνει! Να το καίει! Να το καταστρέφει! Να ρυπαίνει και να μολύνει στεριές, θάλασσες, πατάμια!!! Η φύση, όταν ο άνθρωποις παραβαίνει τους Φυσικούς Νόμους, τους αιώνιους, τιμωρεί. Στρέφεται εναντίον του. Όταν, τα βάζει με τη Φυσική Νομοτέλεια, τιμωρείται! Πληρώνει τίμημα βαρύ! Θα πρέπει, λοιπόν, να ανακρούσει πρύμνα. να πραγματοποιήσει στροφή 1800 !¨
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 04 Ιούνιος 2020 20:29