ΗΜΕΡΑ ΧΑΡΑΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΜΝΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Κυριακή, 24 Μάιος 2020 19:39
   Όπως γράψαμε και στον τίτλο αυτού του άρθρου, σήμερα 24 Μαϊου 2020, ήταν μια σημαντική ημέρα για το χωριό μας. Ήταν μια ημέρα χαράς, μια ημέρα γιορτής για τους πιστούς του μικρού μας χωριού αλλά και κατοίκων της γύρω περιοχής.
   Ο λόγος ήταν η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος Συμεών, ο οποίος χοροστάτησε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στο Σκαμνό. Παρουσία πολλών κυριολεκτικά πιστών, λειτούργησε,τέλεσε στην Αρτοκλασία, κοινώνησε και μοίρασε αντίδωρα στους πιστούς, ενώ με κήρυγμά του ανέλυσε το Ιερό Ευαγγέλιο της ημέρας.
   Η Θεία Λειτουργία καλύφθηκε τηλεοπτικά από το Κανάλι Star Κεντρικής Ελλάδος και μεταδόθηκε δορυφορικά σε ζωντανή μετάδοση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε πολλές χώρες του κόσμου όπως σε Αυστραλία, Αμερική, Γερμανία κα.
   Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πιστοί και Ιεράρχης κάθησαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, όπου απόλαυσαν τον καφέ τους συνοδεία βουτημάτων και άρτου, ενώ από τις φιλόξενες γυναίκες του χωριού μας, προσφέρθηκαν γίδινο γάλα, σπανακόπιτα, τυρόπιτα και φανουρόπιτα, τα οποία τιμήθηκαν δεόντως από όλους.
   Ο Σεβασμιώτατος χαμογελαστός, ευχάριστος, καταδεκτικός, συνομίλησε με όλους τους κατοίκους έχοντας ένα καλό λόγο για τον καθένα, δείχνοντας την ξεχωριστή του απλότητα, κάτι που τον χαρακτηρίζει.
   Αποχωρώντας εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ομορφιά του χωριού μας, κάτι που γέμισε με ικανοποίηση τους συγχωριανούς μας που έτσι κι αλλιώς δήλωσαν γοητευμένοι από την γνωριμία τους με τον Σεβασμιώτατο. Ολοι δε εξέφρασαν την ελπίδα και νέας παρουσίας του Μητροπολίτη Συμεών στο χωριό μας στο άμεσο μέλλον. Εμείς απλά το προσυπογράφουμε και το ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά.
   Στο κλείσιμο του άρθρου, θα θέλαμε να σημειώσουμε την στενοχώρια κατοίκων του χωριού μας, οι οποίοι εξέφραξαν τα παράπονά τους ότι άν και συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στις 21/5/2020, δεν ανακοινώθηκε από κανένα η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής, με συνέπεια να μην παρευρεθούν σε αυτή!
   Εμείς μέσα απ΄ αυτή την ιστοσελίδα, έγκαιρα είχαμε γράψει για την παρουσία του Σεβασμιωτάτου στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής, αλλά άνθρωποι κάποιας ηλικίας, δεν δύνανται να παρακολουθούν τον ηλεκτρονικό τύπο.
   Κρίνεται δίκαιη λοιπόν η αγανάκτηση κάποιων συγχωριανών για την μη ενημέρωσή τους !

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 24 Μάιος 2020 19:40