ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ .... ΜΕ ΟΛΙΓΟ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 22 Μάιος 2020 11:12
     Σε άρθρο μας τις προηγούμενες ημέρες, γράψαμε για τον όγκο των άγριων χόρτων που κατακλύζουν το χωριό μας καλώντας τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την άμεση κοπή των χόρτων σε ιδιοκτησίες και κοινόχρηστους χώρους.
     Σε ότι αφορά το κομμάτι των ιδιοκτητών, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, ώστε να προστατεύσουμε το χωριό μας καθαρίζοντας ο καθένας τις ιδιοκτησίες του περιορίζοντας έτσι της συνέπειες μια πιθανής πυρκαγιάς.
     Για τον λόγο αυτό και επειδή η αδιαφορία συνεχίζεται εδώ και πολλά χρόνια από αρκετούς, θα πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό, προστατεύοντας το περιβάλλον και τις ιδιοκτησίες των συνεπών κατοίκων. Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι κάποιων οι κόποι μιας ζωής βρίσκονται ΜΟΝΟ στο χωριό και είναι κρίμα απο μια αναπάντεχη πυρκαγιά αυτοί να χαθούν.
     Η απομένουσα λύση, όσο σκληρή κι αν ακούγεται, είναι η παρέμβαση του εκλεγμένου Προέδρου της Τοπικής μας Κοινότητας, ο οποίος θα πρέπει να λειτουργήσει και να εφαρμόσει το Άρθρο 94 του Ν.3852/10 και της ισχύουσας Πυροσβεστικής Διάταξης 4/2012 - ΦΕΚ 1346/25.04.2012 Τεύχος Β, όπου αναγράφεται ότι:
     Οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων και οικισμών και σε απόσταση 100 μέτρων από τα όριά τους έχουν υποχρέωση για την
     α) Αποψίλωση από ξερά χόρτα και την απομάκρυνσή τους.
     β) Απομάκρυνση όλων των τυχόν εγκαταλελλειμένων καυστών ή εύφλεκτων υλικών.
     Σε περίπτωση μή συμμόρφωσης των υπόχρεων θα επιβάλλεται πρόστιμο (0,50 Ευρώ) ανά τετραγωνικό μέτρο και θα υποβάλεται μήνυση για το αδίκημα του Άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

     Σε ότι αφορά τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων ήτοι, δρόμους, πλατείες, αλσύλια κα, είναι αλήθεια, ότι υπήρξαν αντανακλαστικά από τον Πρόεδρο της Κοινότητας με άμεση εντολή για τον καθαρισμό τους.
    Δυστυχώς όμως ο καθαρισμός σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε ημιτελής, "πασάλειμα" το λέμε στο χωριό μας, και σε κάποιους χώρους δεν υπήρξε καθαρισμός! Και εξηγούμαστε:
     ο καθαρισμός της Τρανής Βρύσης είναι πραγματικά για γέλια, κάτι που φαίνεται και από τις φωτογραφίες που παραθέτουμε. Το ντροπιαστικό περιβάλλον δε της βρύσης "ομόρφυνε" για μια ακόμη φορά ο ιδιοκτήτης που μόνιμα αρέσκεται να πετά τα κλαδέματά του στον χώρο της Βρύσης, δείχνοντας τον Πολιτισμό του! "Μπράβο του" για μια φορά ακόμη!
     Δεν καθαρίστηκαν καθόλου επίσης, η είσοδος του χωριού από την Ε.Ο Θεσ/νίκης - Πατρών, το παρακείμενο αλσύλιο, ο προαύλιος χώρος του Αγίου Αθανασίου, το μικρό αλσύλιο έναντι του ιδίου Ναού, ο κοινοτικός δρόμος από τον Άγιο Αθανάσιο έως την οικία Αθανασίου Τζιβάρα και ο προαύλιος χώρος με το αλσύλιο του εορτάζοντος Ιερού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης (καθαρίστηκε από συγχωριανούς).
     Οι λίγες φιλότιμες προσπάθειες κάποιων κατοίκων σε συνεχή βάση καταγράφονται ως θετικές, αλλά δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις απουσίες ή τις παραλείψεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δη του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας.
     Σε κάθε περίπτωση, η καταστροφή
κάποιας οικίας απο πυρκαγιά, η οποία θα μεταδοθεί από ακαθάριστη ιδιοκτησία ή κοινόχρηστο χώρο, θα επιφέρει ευθύνες στους υπεύθυνους!

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 22 Μάιος 2020 11:45