Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2018 11:55

                                                
                                                                                                                       
                                                                                                                                                               
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ!!!

ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ: Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ: «ΚΗΡΥΞ» ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!!

Του Δημήτρη Γ. Μπράνη

Σχολικού Συμβούλου

 


Ι.-
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!! Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ!!!
Χριστούγεννα!!! Ο Πανχριστιανισμός εορτάζει: «τη Θεία Γέννηση του Χριστού»!!! Τη Θεία Γέννηση του Θεανθρώπου!!! «ΤΟΥ ΠΡΟ ΑΙΩΝΩΝ ΘΕΟΥ»!!! Και του παγκόσμιου: «κήρυκος» της Αγάπης του Θεού!!!
ΙΙ.- «ΟΤΕ ΗΛΘΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ…»
Όταν, κατά τις Άγιες και Ιερές Γραφές, ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, «ετέχθη εν Βηθλεέμ της Ιουδαίας» ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός!!!, για να μας διδάξει την απλότητα, την ταπεινότητα και την σεμνότητα!!!
ΙΙΙ.- ΣΗΜΕΙΟ ΘΕΪΚΟ!!!
Τη στιγμή της έλευσης του Ιησού Χριστού στη Γη εμφανίστηκε στον ουρανό ένα υπέρλαμπρο και υπερφωτεινό άστρο, πρωτόγνωρο και πρωτοφανές από καταβολής κόσμου, αλλά και σύμβολο, ότι ο Ιησούς Χριστός θα γινόταν το Φως του Κόσμου, και θα άλλαζε τον ρου της παγκόσμιας Ιστορίας!!!
IV.- Η ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΑΓΩΝ!!!
Τρεις Μάγοι – Μάγος = Σοφός – της Ανατολής, ήλθαν, έχοντας ως οδηγό το υπέρλαμπρο και υπερφωτεινό άστρο, στα Ιεροσόλυμα και προσκύνησαν ευλαβικά το Θείο Βρέφος και Του πρόσφεραν βαρύτιμα, πολύτιμα και συμβολικά δώρα, «χρυσόν, λίβανον και σμύρναν»!!!
V.- Η ΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
Η Αγία Οικογένεια: το Παιδίον, η Θεοτόκος, ο Ιωσήφ – παίρνει θεϊκή εντολή να φύγει για την Αίγυπτο, για να γλιτώσει το Παιδίον από τη σφαγή των νηπίων, που διέταξε ο παράφρων βασιλιάς Ηρώδης.
VI.- Ο ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ
Όταν εξέλιπε ο κίνδυνος, η Αγία Οικογένεια επαναπατρίζεται. Επανέρχεται στην Παλαιστίνη και εγκαθίσταται μονίμως στη Ναζαρέτ, ιδιαίτερη πατρίδα της θεομήτορος!!! Εκεί, ο Υιός του Θεού και Υιός της Παρθένου Μαρίας ζει έως τα 30 Του χρόνια. Καταπλήσσει με την υποδειγματική συμπεριφορά Του και τη θεϊκή σοφία Του.
VII.- Η ΒΑΠΤΙΣΗ
Στην ηλικία των 30 ετών αποκτά πλέον, κατά τον Ιουδαϊκό Νόμο, το δικαίωμα να εμφανιστεί δημοσίως. Βαπτίζεται στον Ιορδάνη ποταμό από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, όπου εμφανίζεται ο τριαδικός Θεός και επιβεβαιώνει την Θεότητα του Θεανθρώπου!!! «ΟΥΤΟΣ ΕΣΤΙΝ Ο ΥΙΟΣ ΜΟΥ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ, ΕΝ Ω ΗΥΔΟΚΗΣΑ»!!!
VIII.- Η ΝΗΣΤΕΙΑ!!!
Ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός νηστεύει αυστηρά 40 ημέρες και 40 νύχτες στην έρημο της Ιουδαίας. Εκεί θα πει στον Πειραστή που του είπε: «ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ, ΚΑΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΨΩΜΙ ΝΑ ΦΑΣ.ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ», «ΟΥΚ ΕΠ΄ΑΡΤΩ ΜΟΝΩ ΖΗΣΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΛΛΑ – ΚΑΙ – ΕΠΙ ΠΑΝΤΙ ΡΗΜΑΤΙ ΕΚΠΟΡΕΥΟΜΕΝΩ ΠΑΡΑ ΘΕΟΥ»!!!
IX.- Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ
Ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός γίνεται πλέον δημόσιο πρόσωπο!!! Κηρύττει ενώπιον του Λαού το Λόγο του Θεού!!! Το Λόγο της Αληθείας!!! Κηρύττει την Αρετή!!! Το κάλλος!!! Το Ωραίο!!! «ΤΟ ΕΥΖΗΝ»!!! Λέει ρήματα θεία, ουράνια, πρωτάκουστα!!! Τα ακούνε τα πλήθη του λαού και εκπλήσσονται. Μεταμορφώνονται ψυχικά!!!
Χ.- ΑΚΟΥΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΠΟΤΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ!!!
Ακούνε:
Να αγαπάτε το Θεό, το Δημιουργό του Παντός και με όλες σας τις δυνάμεις και τον πλησίον σας, όπως τον εαυτό σας.   «Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ»!!! Ο Θεός είναι πολυοικτίρμων, πολυέλεος και πολυεύσπλαχνος!!! Είναι ο Ποιητής των ορατών και των αοράτων!!! Ο Θεός θέλει τον άνθρωπο, το πλάσμα Του, το δημιούργημά Του, την αχειροποίητη εικόνα Του, να είναι γεμάτος αγάπη!!! Γεμάτος αγαθότητα και καλοσύνη!!! Τον θέλει άξιο και πανάξιο τέκνο Του, εφαρμοστή των νόμων Του και των εντολών Του.
ΧΙ.- ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!!
Το κίνητρο, που κίνησε το Θεό, ώστε να στείλει στον Κόσμο τον Μονογενή Υιό του, ήταν η: ΑΓΑΠΗ !!! Η ΑΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ !!! «Ούτως ο Θεός ηγάπησε τον Κόσμον, ώστε απέστειλε τον Υιόν Του τον Μονογενή, ίνα πας ο πιστεύων εις Αυτόν μη απόλλυται, αλλ΄έχει ζωήν αιώνιον» !!! ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ !!!
ΧΙΙ.- Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ !!!
Η αποστολή και η ενσάρκωση του Ιησού Χριστού ήταν βούληση και αγάπη του Θεού !!! Ήταν Θεία χάρις και ευδοκία!!! Ο Ιησούς Χριστός ήταν: « Ο ΠΡΟ ΑΙΩΝΩΝ ΘΕΟΣ» !!! Ήταν στον Ουρανό ως Πνεύμα !!! Και όταν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, ήλθε στη Γη, μέσω της πάνσεμνης και πανάρετης γυναίκας της Ναζαρέτ, της Μαριάμ και: « ασπόρως » !!! Θαυματουργικώς !!! ‘Ηλθε: « ΘΕΙΑ ΒΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ » !!! Η ενσάρκωση του Θεού, η ενανθρώπιση του Ιησού Χριστού, του Θεανθρώπου, έλαβε χώρα μυστηριωδώς και θαυματουργικώς !!! Ήταν σχέδιο της Θείας Πρόνοιας και της Θείας Οικονομίας !!!
ΧΙΙΙ.- Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ !!!
Η διδασκαλία του Θεανθρώπου, του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, είναι διδασκαλία πρωτοφανής !!! Είναι διδασκαλία Θεία !!! Ουράνια !!! Είναι το κήρυγμα της Θείας Αγάπης !!! Της διπλής Θείας Αγάπης !!! Είναι το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ !!! Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΘΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ !!! Διδάσκει και κηρύσσει την Αγάπη στο Θεό και την Αγάπη στον πλησίον. Αγάπη Απέραντη και  Καθολική !!! Καλύπτει όλα τα ημισφαίρια της γης και όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη. Δεν έχει: « ΕΣΚΑΜΜΕΝΑ » !!! Δεν έχει γεωγραφικά όρια και σύνορα !!! Δεν κάνει διακρίσεις. Δεν είναι: « ρατσιστική ». Δεν κοιτάζει το φύλο, το χρώμα του προσώπου, την εθνότητα, το μορφωτικό, κοινωνικό ή το οικονομικό επίπεδο. Την καταγωγή. Η Αγάπη είναι η Αρετή των Αρετών. Είναι, κατά τον Αριστοτέλη, « ΤΟ ΕΥΖΗΝ » !!! Είναι Ειρήνη !!! Είναι Δικαιοσύνη !!! Είναι κατανόηση. Είναι Ήθος. Είναι ηθική και υλική συνδρομή στον πάσχοντα συνάνθρωπο !!! Είναι ευσπλαχνία. Είναι Πραότητα. Είναι Υπομονή και Καρτερικότητα. Είναι Πίστη ακράδαντη στο Θεό, το Δημιουργό του Παντός !!! Είναι ελευθερία. Είναι Ανθρωπισμός. Είναι Πολιτισμός. Είναι Χαρά. Είναι Ευτυχία. Είναι Χρηστότητα.
ΧΙV.- ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ !!!
Ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός « εποίησεν » 36 θαύματα !!! Θεράπευσε ασθενείς κι ανέστησε νεκρούς !!! Απέδειξε, έτσι, τη θεϊκή Του καταγωγή !!!
ΧV.- « ΜΑΚΑΡΙΑ Η ΚΟΙΛΙΑ » !!!
Τα πλήθη του λαού άκουγαν τη διδασκαλία του Κυρίου και έλεγαν: « ΜΑΚΑΡΙΑ Η ΚΟΙΛΙΑ Η ΒΑΣΤΑΣΑΣΑ ΣΕ » !!!
ΧVΙ.- « ΟΥΔΕΠΟΤΕ » !!!
Τα πλήθη του λαού έλεγαν για τον Ιησού Χριστό !!! «ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΛΑΛΗΣΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΩΣ ΟΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΠΡΑΞΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΩΣ ΟΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ».
ΧVΙΙ.- ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΔΕΙΝΩΝ
Η έλλειψη της Θείας Αγάπης γίνεται πρόξενος δεινών και κακών. Πρόξενος πολέμων. Πρόξενος συγκρούσεων. Πρόξενος χάους. Πρόξενος αναστατώσεων. Πρόξενος τραγωδιών και δραμάτων. Πρόξενος κλαυθμών και οδυρμών. Πρόξενος καταστροφών. Πρόξενος κακοδαιμονίας και δυστυχίας.
XIX.- Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ !!!
Τον Άνθρωπο, την Οικογένεια, την Κοινωνία, σώζει η Βασιλεία της Αγάπης !!! Η Βασιλεία της Χρηστότητας !!! Η Βασιλεία της Ειρήνης !!! Η Βασιλεία της Δικαιοσύνης !!! Σώζει το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ !!! Είναι ο Μεταμορφωτής των ψυχών !!!

 

 

 


Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2018 12:00