22η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΑΣΩΠΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2018 12:33
22η  ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ¨ΑΣΩΠΟΥ¨
ΧΩΡΙΟ ΣΚΑΜΝΟΣ
                                                                                                                     
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο χωριό μας (Σκαμνός Νομού Φθιώτιδος), θα πραγματοποιηθεί η 22η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΑΣΩΠΟΥ, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων και του Ε.Ο.Σ. ΛΑΜΙΑΣ. 
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1.    Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην διάσχισή του, μπορούν να διανυκτερεύσουν σε σκηνές στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης (κάτω από τα έλατα) ή στην θέση «Αλώνια», στο γήπεδο μπάσκετ του χωριού. Επίσης στο μέτρο του δυνατού, μπορούν κάποιοι να διανυκτερεύσουν στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού (Παλιό Σχολείο). Τα ανωτέρω προτείνονται σε όσους επιλέξουν την διαμονή και διανυκτέρευσή τους, το βράδυ του Σαββάτου 8 Σεπτέμβρη.
2.    Όσοι αφιχθούν την Κυριακή το πρωί, 9 Σεπτέμβρη, μαζί με τους αφιχθέντες της προηγούμενης ημέρας θα ενημερωθούν για την διαδρομή από τον Ε.Ο.Σ Λαμίας.
3.    Κάνοντάς σας μια μικρή ενημέρωση, σας πληροφορούμε ότι οι συμμετέχοντες θα μαζευτούν στο κέντρο του χωριού Σκαμνός (Αγροτικό Ιατρείο), την Κυριακή 9 Σεπτέμβρη και ώρα 09:00 πμ, που είναι και η ώρα έναρξης της διαδρομής.
4.    Πριν την αναχώρηση για την διάσχιση του φαραγγιού, οι οδηγοί και μόνο των αυτοκινήτων, θα πρέπει να απευθυνθούν στον Ε.Ο.Σ. Λαμίας, ώστε να προμηθευτούν ειδικό χαρτάκι, το οποίο θα τους χρειαστεί για την επιβίβασή τους στο λεωφορείο μετά το τέλος της διαδρομής και την μεταφορά τους στο χωριό Σκαμνός.
5.    Τέλος της διαδρομής έχει ορισθεί η γέφυρα του Ασωπού, που βρίσκεται επί της Π.Ε.Ο Λαμίας – Αθηνών (Γέφυρα Ντούνου). Εκτιμώμενος χρόνος άφιξης 13:30 μμ όπου και θα υπάρξει σύντομη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση (παρακείμενος μικρός Ιερός Ναός).
6.    Μετά το πέρας της διαδρομής, ο Ε.Ο.Σ. Λαμίας θα διαθέσει λεωφορείο που θα μεταφέρει μόνο τους οδηγούς των αυτοκινήτων (με την επίδειξη του ειδικού χαρτιού)στην αφετηρία της διαδρομής στο χωριό Σκαμνός, προκειμένου να παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους.
7.    Όσοι συμμετάσχουν στην διάσχιση του φαραγγιού, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με μαγιό, δεύτερα στεγνά ρούχα, αθλητικά ή ελαφρά ορειβατικά παπούτσια ή αθλητικά πέδιλα και πλαστική σακούλα απορριμμάτων για το σακίδιο, καθώς η διάσχιση περιλαμβάνει υδάτινα περάσματα.
8.    Θα πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες ότι κάθε χρόνο υπάρχει διαφοροποίηση σε διάφορα σημεία του φαραγγιού και ως εκ τούτου απαιτείται μεγάλη προσοχή.
9.    ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ: Η διάσχιση είναι επικίνδυνη για παιδιά κάτω των 12 ετών.
10.    Συνολικές ώρες πορείας: 6 ώρες
11.    Βαθμός δυσκολίας: 1
12.    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όγκος του νερού είναι αυξημένος.
                                                                           ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΔΙΑΣΧΙΣΗ
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2018 12:39