ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 28 Μάιος 2018 13:50


     Ένα συγκλονιστικό περιστατικό έζησαν οι συγχωριανοί που παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία στις 27 του Μάη στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Σκαμνό.
    Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο επίτροπος του Ναού ευρισκόμενος στον χώρο του Πρόναου, παρατήρησε έκπληκτος μια εικόνα ανάμεσα σε κάποιες άλλες, να εκτελεί ταλάντωση ως εκκρεμές!!! Σοκαρισμένος, αναρωτήθηκε εάν αυτό αποτελεί παραίσθηση του ιδίου ή πραγματικό γεγονός. Εισήλθε στον Ιερό Ναό, ύψωσε το βλέμμα του στους πολυελαίους και τα καντήλια μήπως και αυτά ταλαντώνονται συνεπεία κάποιας ασθενούς σεισμικής δόνησης, αλλά η διαπίστωσή του ήταν αρνητική. Επέστρεψε στον Πρόναο όπου η εικόνα συνέχιζε την ταλάντωσή της, με τον επίτροπο να κλείνει την είσοδο του Πρόναου μήπως και το φύσημα του αέρα δημιουργεί αυτό το αίτιο. Και πάλι το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό, με τον επίτροπο να καλεί τον έτερο βοηθούντα συγχωριανό στα του Ιερού Ναού, καλώντας τον κα κοιτάξει τον χώρο καλά και να του πει εάν διαπιστώνει κάτι. Έκπληκτος και ο δεύτερος συγχωριανός, του απάντησε ότι βλέπει μια εικόνα να εκτελεί ταλάντωση!!! 
     Έτσι συμφώνησαν να ενημερώσουν τον τελούντα της Θεία Λειτουργία Πατήρ – Ευστάθιο για το συνεχιζόμενο περιστατικό. Πράγματι εφημέριος, ψάλτες και εκκλησίασμα, περίπου είκοσι πέντε (25) άτομα τον αριθμό, έκπληκτοι και συγκλονισμένοι διαπιστώνουν με τα ίδια τους τα μάτια την συνεχιζόμενη ταλάντωση της εικόνας, ενώ αυτή καταγράφεται και σε
video από κινητό τηλέφωνο.                                      Η εικόνα που εκτελούσε την ταλάντωση, απεικόνιζε τον Άγιο Πολύκαρπο, επίσκοπο Σμύρνης, ο οποίος γεννήθηκε το 69 μ.Χ στην Σμύρνη και βρήκε μαρτυρικό θάνατο στις 23 Φεβρουαρίου το 167 μ.Χ και αναγνωρίσθηκε ως Άγιος, από την Ορθόδοξη, την Καθολική, την Λουθηρανική και την Αγγλικανική εκκλησία.                                                   Η ταλάντωση της εικόνας σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους στην Θεία Λειτουργία, διήρκησε για πάνω από τριάντα (30) λεπτά της ώρας και σταμάτησε δέκα (10) λεπτά μετά το διάβασμα ευχής που τέλεσε ο Πατήρ – Ευστάθιος!!!                                                  
     Όπως καταλαβαίνει ο καθένας μας, η μικρή κοινωνία του χωριού μας συγκλονίστηκε και θορυβήθηκε συνάμα με το αναπάντεχο αυτό περιστατικό, προσπαθώντας να το ερμηνεύσει. Ο εφημέριος του χωριού δήλωσε ότι θα αναφέρει το περιστατικό στον Πνευματικό του και την Ιεραρχία.

 


 
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 28 Μάιος 2018 13:57