ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 15 Μάιος 2018 16:15


Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

Του Δημήτρη Γ. Μπράνη
Σχολικού Συμβούλου – Νομικού
 
« Μάνα κράζει ο νιός, μάνα ο γέρος.
Μάνα ακούς, σε κάθε μέρος»

            Μάνα!!! Μητέρα!!! Όνομα Θείο, ιερό, ουράνιο!!! Όνομα σύμβολο. Σύμβολο διαιώνισης του Ανθρώπινου Γένους. Συνέχισης της ζωής!!! Μητέρα  = Μητρότητα!!! Μητρότητα = Μητέρα!!!
            Η γυναίκα είναι προικισμένη απ΄ τον Πλάστη και Δημιουργό Θεό με το θεϊκό χάρισμα και προνόμιο να γίνεται μητέρα!!! Με το θεϊκό προνόμιο και χάρισμα της μητρότητας. Να τεκνοποιεί!!! Να φέρει στον κόσμο ως ύπαντρη γυνή νέους ανθρώπους, αντικαταστάτες των κοινωνικών ιστών, συνεχιστές της ιστορίας, της επιστήμης, της τέχνης, του πολιτισμού!!!
            Μάμα!!! Μητέρα!!! Σύμβολο απείρου στοργής και αγάπης!!! Ο ήλιος της ημέρας. Το φεγγάρι της νύχτας. Θυσιάζεται καθημερινά στο βωμό εξυπηρέτησης των αναγκών των παιδιών της. Τα τρέφει και τα ανατρέφει. Τα μεγαλώνει. Τα διδάσκει. Τα διαπαιδαγωγεί. Σφυρηλατεί το χαρακτήρα τους. Οικοδομεί την προσωπικότητά τους. Διδάσκει ορθοδοξία. Ελλάδα. Πατρίδα. Αγάπη. Ειρήνη. Ομόνοια. Εργασία. Συνεργασία. Οικονομία. Υπομονή. Διδάσκει το ωραίο και το αληθές. Το τίμιο και το ευγενές. Διδάσκει το ήθος και την αρετή!!!
            Γίνεται φυσική διδάσκαλος και παιδαγωγός!!! Δίνει καθημερινά αγώνες στο στίβο της οικογένειας!!! Η οικογένεια είναι το φυσικό κύτταρο της κοινωνίας. Και η οικογένεια η συγκροτημένη, των αρχών και των αξιών δίνει στην κοινωνία μέλη άξια, μέλη χρηστά, ηθικά, τίμια, δίκαια!!! Μέλη – πολίτες του κόσμου, πολίτες της Οικουμένης!!! Μέλη ενάρετα!!! Μέλη μαχητές της ηθικής και του δικαίου. Αγωνιστές των καλών αγώνων.
            Ο Αβραάμ Λίνκολ έλεγε: Ο,τι είμαι, το οφείλω στη μητέρα μου. Και ό,τι  ελπίζω να γίνω, πάλι στη μητέρα μου θα το χρωστάω. Κι ο Μ. Ναπολέων είπε: Το μέλλον το λαμπρό ενός παιδιού, εξαρτάται πρωτίστως από τη μητέρα του. Απ΄ τη γεννήτορά του.
            Οι Τρεις Ιεράρχες, «οι Τρεις μέγιστοι φωστήρες της τρισηλίου Θεότητος», είχαν μητέρες εξαίρετες, ιδανικές, θεοφιλείς και φιλάνθρωπες!!! Μητέρες ενεργές και δραστήριες!!! Και χάρις σ΄ αυτές έγιναν πολύφωτοι αστέρες του εκκλησιαστικού στερεώματος!!!
            Η αληθινή μητέρα υψώνει τα παιδιά της μέχρι τον 7ο ουρανό!!! Τα κάνει ένδοξα!!! Τα κάνει ευεργέτες της κοινωνίας και της ανθρωπότητας. Αναμορφωτές κι αναγεννητές!!!
            Τα 9/10 των σοφών ανδρών, των μεγάλων και ένδοξων ανθρώπων οφείλουν τον πυρήνα του μεγαλείου τους στις αληθινές μητέρες τους, τις ενάρετες, τις δυναμικές, και τις δραστήριες!!! Ένας ΑΝΩΝΥΜΟΣ λέει: Επειδή ο Θεός δεν μπορεί να βρίσκεται παντού, έφτιαξε τη μητέρα!!! Το χέρι, που λικνίζει το λίκνο, είναι το χέρι, που κυβερνάει τον κόσμο. Τ. ΓΟΥΑΛΑΝΤ.
            Η μητέρα είναι το αγιότερο ζωντανό πλάσμα. ΚΟΛΕΡΙΝΤΖ. Η μητρότητα είναι το Α και το Ω!!! Η ύψιστη, η μέγιστη, η ασύγκριτη συνεισφορά της γυναίκας!!!
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 15 Μάιος 2018 16:17