ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΚΑΜΝΙΩΤΩΝ 
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το προσωρινό Δ.Σ του Συλλόγου, α) Θεοφάνης Σκαρής, β) Αποστόλης Δουμανάς, γ) Βασιλική Μακρή, δ) Δημήτρης Κων/νου Πολυζωϊδης και ε) Κωνσταντίνος Ντάος συνεδρίασε στις 29/3/2009, ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ, με θέμα: « Εκλογές για την ανάδειξη Δ/κου Συμβουλίου & Εξελεγκτικής Επιτροπής». Αποφασίστηκε όπως οι εκλογές γίνουν στις 4/4/2009, ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ και ώρα 10:30 πμ στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΑΜΝΟΥ μετά από τη Γενική Συνέλευση. 
    Λόγω μη προσέλευσης των μελών την 4/4/2009 (βάσει του καταστατικού του Συλλόγου-Άρθρο 12), η εκλογική διαδικασία, μεταφέρθηκε για τις 12/4/2009 στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα σύμφωνα με την απόφαση που είχε ληφθεί στις 29/3/2009 (ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ/ΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Πράξη 2η).

Πράγματι στις 12/4/2009, ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ και ώρα 10:30 πμ τα παρευρεθέντα ιδρυτικά μέλη ψήφισαν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες τους υποψήφιους συγχωριανούς για το Δ.Σ καθώς και για την Εξελεγκτική Επιτροπή. 
Για το Δ.Σ του Συλλόγου ψηφίσθηκαν κατά σειρά λαμβανομένων ψήφων οι εξής συγχωριανοί: 
1) Δημήτρης Αλεξ. Πολυζωίδης, 
2) Θεοφάνης Σκαρής, 
3) Σπύρος Χαραλ. Αστρακάς, 
4) Βασιλική Καραγιάννη, 
5) Δημήτρης Κων. Πολυζωίδης, 
6) Αποστόλης Δουμανάς και
 7) Βασιλική Μακρή. 

Εκ των ανωτέρω εξελέγησαν για το Δ.Σ οι πέντε (5) πρώτοι ενώ οι δύο τελευταίοι ορίσθηκαν αναπληρωματικοί.
    Για την Εξελεγκτική Επιτροπή, ψηφίσθηκαν κατά σειρά λαμβανομένων ψήφων οι εξής συγχωριανοί: 
1) Κωνσταντίνος Ντάος, 
2) Αικατερίνη Τζιβάρα – Τζανακάκη, 
3) Δημήτρης Γιαννακόπουλος και 
4) Κωνσταντίνος Χαραλ. Αστρακάς. 

Από τους παραπάνω  συγχωριανούς για την Ε.Ε εξελέγησαν οι τρεις (3) πρώτοι (ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ/ΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Πράξη 3η).ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Μια πραγματικά εξαιρετική Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Αυγούστου στο Πολιτιστικό μας κέντρο. Η μεγάλη προσέλευση, η πρωτοφανής για Πολιτιστικό Σύλλογο διαδικασία ανάδειξης νέου Δ.Σ & Εξελεγκτικής επιτροπής, οι νεολαίοι του χωριού μας (αγόρια & κορίτσια) που έσπευσαν να εγγραφούν, η μεγάλη συμμετοχή με νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια, αναδύουν υγεία, δύναμη και προοπτική.

Από τις προηγούμενες ημέρες, ο απερχόμενος Γεν. Γραμματέας είχε ετοιμάσει το πρόγραμμα, τον εκλογικό κατάλογο, τις αιτήσεις υποβολής υποψηφιότητας, τα πρωτόκολλα, τους φακέλους και τα ψηφοδέλτια, τα οποία εκτύπωσε στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου με την ολοκλήρωση των υποψηφιοτήτων.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Θεοφάνης Σκαρής, αρχικά καλωσόρισε τα μέλη στην Γεν. Συνέλευση, ευχαρίστησε πρώτα απ όλα τους συνεργάτες του για την εποικοδομητική προσπάθεια που κατέβαλαν και τα μέλη για την έως τώρα στήριξη & προσφορά τους. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τις συγχωριανές μας ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΤΣΑΠΑΡΑ & ΑΡΕΤΗ ΝΤΑΟΥ που πρόσφατα έφυγαν από την ζωή και ανέγνωσε το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί.

Δια βοής, ως Πρόεδρος της Γεν. Συνέλευσης & της Εφορευτικής Επιτροπής ψηφίσθηκε ο κ. Γεώργιος Τζιβάρας του Δημητρίου και μέλη οι Γεώργιος Σκαρής του Θεοφάνη & Κωνσταντίνα Τζιβάρα του Ευθυμίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Πρόεδρος της Γεν. Συνέλευσης κάλεσε στο βήμα τον απερχόμενο Γεν. Γραμματέα κ. Δημήτρη Αλέξ. Πολυζωϊδη προκειμένου να αναγνώσει τα πεπραγμένα του απερχόμενου Δ.Σ.

Αυτός, σε εκτενή ομιλία του, αναφέρθηκε στην ίδρυση του Συλλόγου, τους λόγους που αυτός ιδρύθηκε, την πολιτική που χαράχθηκε και ακολουθήθηκε, τα εντυπωσιακά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, τις ενέργειες που έγιναν για το καλό του χωριού & των κατοίκων του, ενώ καταιγιστικός υπήρξε προσκομίζοντας στοιχεία & διαψεύδοντας όσους επιβουλεύονται με οποιοδήποτε τρόπο τον Σύλλογο.

Εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στους συγχωριανούς της διασποράς ευχαριστώντας τους ταυτόχρονα, κάνοντας ειδική μνεία στην Helen Liakos – Astraka & την οικογένειά της, η οποία από την μακρινή Αυστραλία δεν παραλείπει να στέλνει την αγάπη της για το χωριό, ενισχύοντας κιόλας τον Σύλλογο οικονομικά με διόλου ευκαταφρόνητα ποσά.

Προχώρησε στην ανάγνωση προτάσεων που δεν πρόλαβαν να υλοποιηθούν από το απερχόμενο Δ.Σ καθώς και τα παράπονα που υπήρξαν από το Δ.Σ προς τα μέλη του.

Συγκινητικό ήταν το αντίο του, καθώς προτίμησε την αποχή του από τα ψηφοδέλτια, αιτιολογώντας την πράξη του, δείχνοντας ταυτόχρονα κατά τον Δημήτρη, ότι ο Σύλλογος δεν στηρίζεται στον έναν ή στον άλλο, καθότι τα μέλη του είναι δεμένα σαν γροθιά και μπορεί οποιοσδήποτε να σταθεί οπουδήποτε βοηθούμενος από όλους.

 Πολιτικές των ίδιων & των ίδιων υποψηφίων, δεν αρμόζουν σε ένα Σύλλογο που εκπέμπει υγεία, δύναμη & προοπτική και δεν φοβάται να τολμήσει και να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του το κάθε μέλος, στρώνοντας ταυτόχρονα τον δρόμο στην νέα γενιά. Στην νέα γενιά που μας χαροποίησε με τις εγγραφές της στον Σύλλογο, την συμμετοχή της στα ψηφοδέλτια και στα κοινά.

Με το κλείσιμο της ομιλίας του απερχόμενου Γεν. Γραμματέα, στο βήμα κλήθηκε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Εξ. Επιτροπής κ. Κωνσταντίνος Ντάος, όπου ανέγνωσε στην συνέλευση την έκθεση της ΕΕ & τον οικονομικό απολογισμό, ζητώντας την ψήφο δια βοής καθώς και την απαλλαγή του απερχόμενου Δ.Σ από κάθε ευθύνη.

Το σώμα με την ψήφο του έκανε αποδεκτή την έκθεση , τον οικονομικό απολογισμό και ψήφισε ομόφωνα την απαλλαγή κάθε ευθύνης του απερχόμενου Δ.Σ.

Στην συνέχεια τοποθετήθηκαν μέλη του Συλλόγου που είχαν να προτείνουν ή να ασκήσουν κριτική, φθάνοντας στην ώρα της ανάδειξης νέου Δ.Σ & Εξελεγκτικής επιτροπής. Υποψηφιότητα για το Δ/κο Συμβούλιο έθεσαν οι:

1.      Αστρακάς Σπύρος του Χαράλαμπου

2.      Αστρακάς Χαράλαμπος του Πολύκαρπου

3.      Αστρακάς Χαράλαμπος του Σπυρίδωνα

4.      Ζαλαώρα Ειρήνη του Ερωτόκριτου

5.      Πολυζωϊδης Δημήτρης του Ευθυμίου

6.      Σκαρής Θεοφάνης του Γεωργίου

 

Υποψηφιότητα για την Εξελεγκτική Επιτροπή έθεσαν οι:

1.      Δουμανάς Βασίλειος του Βησσαρίωνα

2.      Ζαλαώρας Γεώργιος του Ευθυμίου

3.      Ζαλαώρας Ιωάννης του Αθανασίου

4.      Ντάος Κωνσταντίνος του Χαράλαμπου

5.      Τζιβάρα Βασιλική του Δημητρίου

6.      Τζουβάρας Αθανάσιος του Ευσταθίου

 

Κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας, ευρέθησαν 65 έγκυρα ψηφοδέλτια και 2 άκυρα. Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν είναι τα εξής:

Για το Δ.Σ

 

1.       Σκαρής Θεοφάνης του Γεωργίου                     59

2.      Πολυζωϊδης Δημήτρης του Ευθυμίου             47

3.      Αστρακάς Χαράλαμπος του Πολύκαρπου     45

4.      Αστρακάς Σπύρος του Χαράλαμπου               43

5.      Αστρακάς Χαράλαμπος του Σπυρίδωνα         25

6.      Ζαλαώρα Ειρήνη του Ερωτόκριτου                   6

 

Οι πέντε πρώτοι θα αποτελέσουν το νέο Δ/κο Συμβούλιο, ενώ η Ειρήνη θα είναι αναπληρωματικό μέλος

 
 

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή

 

1.      Ζαλαώρας Ιωάννης του Αθανασίου                 50

2.      Ντάος Κωνσταντίνος του Χαράλαμπου          38

3.      Δουμανάς Βασίλειος του Βησσαρίωνα            35

4.      Τζιβάρα Βασιλική του Δημητρίου                    20

5.      Ζαλαώρας Γεώργιος του Ευθυμίου                  18

6.      Τζουβάρας Αθανάσιος του Ευσταθίου              8

 

Οι τρεις πρώτοι θα αποτελέσουν την νέα Εξελεγκτική Επιτροπή, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι αναπληρωματικά μέλη.

 

            Στον απερχόμενο Γεν. Γραμματέα, προτάθηκε η διατήρηση και έκδοση της εφημερίδας καθώς και της ιστοσελίδας του χωριού, το οποίο και έγινε από αυτόν αποδεκτό.

            

 Ως όφειλαν, τα μέλη που εξελέγησαν για το νέο Δ/κο Συμβούλιο & για την νέα Εξελεγκτική Επιτροπή, συνήλθαν στις 17 Αυγούστου 2012 σε συνεδρίαση βάσει του Άρθρου 6, παράγραφος 2, του Καταστατικού του Συλλόγου ώστε να εκλέξουν τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τα λοιπά μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Προσήλθαν όλοι οι εκλεγόμενοι πλην του κ. Δημητρίου Πολυζωϊδη του Ευθυμίου, που ζήτησε να γίνει η παραίτησή του αποδεκτή για λόγους ηθικούς μη κοινοποιήσιμους, προσθέτοντας ότι  συνεχίζει ως απλό μέλος, καθιστώντας σαφές ότι θα βοηθά τον Σύλλογο σε πιο ελεύθερο ρόλο. 

Τα εκλεγμένα μέλη ευχαρίστησαν τον Δημήτρη και βάσει του Άρθρου 6, παράγραφος 4 του καταστατικού, προσκάλεσαν το επόμενο πλειοψηφών μέλος κ. Ειρήνη Ζαλαώρα στην οποία ανακοίνωσαν την είσοδό της στο νέο Δ.Σ. Η κ. Ζαλαώρα απεδέχθη την πρόταση και τα μέλη συνέχισαν την συνεδρίαση προκειμένου να συνέλθουν σε σώμα.

Με το πέρας της συνεδρίασης ανακοινώθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και η νέα Εξελεγκτική επιτροπή που απαρτίζονται από τους εξής:

                            ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1.       Θεοφάνης Σκαρής του Γεωργίου (ΠΡΟΕΔΡΟΣ)

2.      Σπυρίδων Αστρακάς του Χαράλαμπου (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ)

3.      Ειρήνη Ζαλαώρα του Ερωτόκριτου (ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ)

4.      Χαράλαμπος Αστρακάς του Σπυρίδωνα (ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ)

5.      Χαράλαμπος Αστρακάς του Πολύκαρπου (ΤΑΜΙΑΣ)

 
                 ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1.     Κωνσταντίνος Ντάος του Χαράλαμπου (ΠΡΟΕΔΡΟΣ)

2.     Ιωάννης Ζαλαώρας του Αθανασίου (ΜΕΛΟΣ)

3.     Βασίλης Δουμανάς του Βησσαρίωνα (ΜΕΛΟΣ)

 

Σε όλους δίνουμε τα συγχαρητήριά μας για την εκλογή τους, ευχόμαστε δύναμη & καλή επιτυχία στο έργο τους, δηλώνοντας αρωγοί της προσπάθειάς τους.