Ευρετήριο Άρθρου
Οι εκκλησίες του χωριού
Σελ 2
Σελ 3
Όλες οι Σελίδες
4.    ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ο Άγιος Αθανάσιος βρίσκεται στην κορυφή του σημερινού χωριού και απ  ότι λέγεται από τους παλαιότερους είναι πάρα πολύ παλιός ναός. Παλιότερα ο Άγιος Αθανάσιος συντηρούνταν από τους κτηνοτρόφους (τσοπάνηδες).
Έξωθεν και γύρω του ναού όπως και στον Άγιο Ευστάθιο, υπήρχαν τεράστιες πουρνάρες και δρυς οι οποίες κατά την κατοχή, ξυλεύθηκαν από Ιταλούς στρατιώτες για να χρησιμοποιηθούν ως καυσόξυλα. 
Κάθε χρόνο στις 2 Μαΐου τελείται λειτουργία ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και ήταν η ημέρα που γίνονταν το επίσημο πανηγύρι του χωριού με Δημοτικούς χορούς, κλαρίνα, ψητά κα.
Το πανηγύρι του χωριού εδώ και 25 περίπου έτη έχει σταματήσει να διοργανώνεται.


Ο Άγιος Αθανάσιος σήμερα


5.    ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου κτίστηκε το έτος 1993 και είναι ιδιοκτησίας του ζεύγους Κωνσταντίνου και Ροδοθέας Τζιβάρα. Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του χωριού μερικές δεκάδες μέτρα παραπάνω από τον κύριο Ενοριακό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.
Τα εγκαίνια του Ναού έγιναν στις 3 Σεπτεμβρίου 1995 χοροστατούντος του Πανοσιολογιοτάτου Ιγνατίου Σάπιου Πρωτοσύγκελου Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με εντολή του κ.κ Μητροπολίτη Φθιώτιδας Δαμασκηνού.
Εντός του ναΐσκου υπάρχει παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης & του Αγίου Νικολάου.
Αξίζει κανείς να θαυμάσει το χειροποίητο ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού από Ευρωπαϊκή φλαμουριά φτιαγμένο από εξαίρετο τεχνίτη καθώς και την ολοκληρωμένη πια  εκπληκτική αγιογράφησή του. Ανήκει δε στο μετόχι του Αγίου Γεωργίου Στυλίδας.
Κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου εορτάζεται η Παναγία με τον δέοντα σεβασμό ενώ πολλοί είναι εκείνοι που το επισκέπτονται να προσευχηθούν στην Παναγία.