Ευρετήριο Άρθρου
Οι εκκλησίες του χωριού
Σελ 2
Σελ 3
Όλες οι Σελίδες

με κάθε επισημότητα χοροστατούντος του κ.κ Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικόλαου.
Στην Αγία Τράπεζα τοποθετήθηκε λειψανοθήκη με τα οστά των τριών Μαρτύρων:
    Αγίου Ανδρέα
    Αγίου ιερέως Νικολάου Πλανά και
    Αγίων Μαρτύρων Μοναχών Χοζεβά (Ιερουσαλήμ)

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης ο πρώτος ιερέας που λειτούργησε ήταν  ο Σκαμνιώτης Ιερέας Δημήτριος Γκόλφης.
Σήμερα έχουμε την ευχή και την χαρά να ασκεί τα καθήκοντά τους ως ιερεύς ο Σκαμνιώτης ιερέας Ευστάθιος Ν. Τζιβάρας.Η φωτογραφία του Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης σήμερα:


3.    ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
   Κατά τον διατελέσαντα δάσκαλο του χωριού κατά το σχολικό έτος 1962-1963 Γεώργιο Κοτσίλη και στην εργασία του με  τίτλο, « Εργασία Γεωργίου Κοτσίλη, Διευθυντού του σχολείου, Σχολικόν έτος 1962 – 1963, γίνεται λόγος για την ύπαρξη του Ναού από το έτος 1800. Βρίσκεται περίπου 4 χιλιόμετρα περίπου από το χωριό είναι ορατός, κτισμένος σε κτισμένος σε μικρό λόφο και από κάτω του δεσπόζει η γέφυρα της Παπαδιάς.
   Ο ναός αυτός κάηκε το 1941 από τους Ιταλούς. Μάλιστα διασώζεται εικόνα ελαφρώς καμένη από την φωτιά. Έξωθεν και γύρω του ναού υπήρχαν τεράστιες πουρνάρες και δρυς οι οποίες κατά την κατοχή, ξυλεύθηκαν από Ιταλούς στρατιώτες για να χρησιμοποιηθούν ως καυσόξυλα.  Αργότερα ο ναός αναστηλώθηκε με ενέργειες ενός τάγματος Πεζικού του Ελληνικού Στρατού. Συγκεκριμένα υπάρχει τσιμεντένια πλάκα η οποία αναφέρει ως ημερομηνία (έναρξης ή τέλους των εργασιών του ναού) την ημερομηνία 15/3/1949 ΤΠΠΚ.
   Στον εξωτερικό χώρο του ναού έως και το τέλος της δεκαετίας του 50 βρίσκονταν το τότε νεκροταφείο του χωριού.