Τελευταία Νέα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ Ζ... » Με αυτή μας την ανάρτηση, ενημερώνουμε τους συγχωρ... ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΖΑΛΑΩΡΑ » Απεβίωσε σήμερα 2 Απριλίου 2019, η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΖΑΛΑΩΡ... ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΘΑΝΟΝΤΟΣ ΜΕΛΟΥΣ »       23.- ΘΕΑΝΩ ΝΤΖΟΥΒΑΡΑ σύζυγος ... ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΘΕΑΝΩ ΝΤΖΟΥΒΑΡΑ » Απεβίωσε σήμερα 12 Μαρτίου 2019 η ΘΕΑΝΩ ΝΤΖΟΥΒΑΡΑ,... ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ » «Ουκ ενι άρσεν και θήλυ» - Η δικαίωση της Γυνα... ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ »     Γιορτάζουμε την “Παγκόσμια Ημέρα... ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ »       Γράφαμε παλαιότερα ... ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ »      Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου ... ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩΣΗΣ » Κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο, θα μπορέσετε... ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ Η ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ... » Χολαργός, 1 Φεβρουαρίου 2019   ΠΡΟΣ ΜΜΕ Α...
Ευρετήριο Άρθρου
Οι εκκλησίες του χωριού
Σελ 2
Σελ 3
Όλες οι Σελίδες
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

1.    ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ (ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ)

Το χωριό μας σήμερα έχει ως ενορία τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Ο Ιερός Ναός βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και αποπερατώθηκε το έτος 1958.
Για την εξόρυξη της απαιτούμενης πέτρας για το κτίσιμο του ναού, δούλεψαν εθελοντικά οι κάτωθι χωριανοί:
•    Τζιβάρας Δημήτριος του Κωνσταντίνου.
•    Τζιβάρας Λουκάς του Κωνσταντίνου.
•    Τζιβάρας Νικόλαος του Βασιλείου
•    Τζιβάρας Κωνσταντίνος του Ευσταθίου και
•    Πολυζωϊδης Αλέξανδρος του Δημητρίου.

Κατόπιν με την οικονομική βοήθεια και την εργασία όλων των συγχωριανών, ο Ιερός Ναός άρχισε να κτίζεται και αποπερατώθηκε το έτος 1958 με την οικονομική βοήθεια του Βασιλέα της Ελλάδος Παύλου του Α΄ μετά από αίτημα του γέροντα Αθανασίου Σκαρή, ο οποίος του το ζήτησε  στα εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου Σκαμνού το έτος 1952.

Στις 12 Ιουλίου 1998 ο Ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης εγκαινιάσθηκε

Παραπάνω βλέπουμε τις επιστολές από το Βασιλικό Γραφείο προς τον γέροντα Αθανάσιο Σκαρή (φωτογραφία) για την ενημέρωσή του ως προς την εξέλιξη του αιτήματός του. (Προσωπικό αρχείο Θεοφάνη Σκαρή – Πολύκαρπου Αστρακά).