Τελευταία Νέα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ Ζ... » Με αυτή μας την ανάρτηση, ενημερώνουμε τους συγχωρ... ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΖΑΛΑΩΡΑ » Απεβίωσε σήμερα 2 Απριλίου 2019, η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΖΑΛΑΩΡ... ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΘΑΝΟΝΤΟΣ ΜΕΛΟΥΣ »       23.- ΘΕΑΝΩ ΝΤΖΟΥΒΑΡΑ σύζυγος ... ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΘΕΑΝΩ ΝΤΖΟΥΒΑΡΑ » Απεβίωσε σήμερα 12 Μαρτίου 2019 η ΘΕΑΝΩ ΝΤΖΟΥΒΑΡΑ,... ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ » «Ουκ ενι άρσεν και θήλυ» - Η δικαίωση της Γυνα... ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ »     Γιορτάζουμε την “Παγκόσμια Ημέρα... ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ »       Γράφαμε παλαιότερα ... ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ »      Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου ... ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩΣΗΣ » Κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο, θα μπορέσετε... ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ Η ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ... » Χολαργός, 1 Φεβρουαρίου 2019   ΠΡΟΣ ΜΜΕ Α...
E-mail
 ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το χωριό βρίσκεται εγκατεστημένο νοτιοδυτικά των πλαγιών του όρους Καλλίδρομου και η θέση του επιτρέπει στον κάτοικο και τον επισκέπτη να απολαμβάνει την απεριόριστη θέα του. Το στοιχείο του πράσινου είναι εξαιρετικά έντονο από κάθε λογής δένδρα όπως Μουριές (εν αφθονία), Πλατάνια (Platanus sp.), Κυπαρίσσια, Δρύς (Quercus sessiliflora Q conferta), Πουρνάρια (Quercus coccifera), Αριές (Quercus llex),Κουμαριές (Arbutus unedo), Κουτσουπιές, Έλατα ,και γενικά πλούσια πανίδα και χλωρίδα. Το σκηνικό συνθέτουν όμορφα σπίτια με πέτρα και ξύλο, εκκλησίες και μικρά ξωκλήσια και πινελιές από πετρόκτιστες βρυσούλες.
Το χωριό αποτελεί επίσης συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα χωριά Οίτη, Σκλήθρο, Οινοχώρι, Αποστολιάς, Παύλιανη, Καλοσκοπή, Πανουργιάς, Στρώμη, Πυρά, Μαυρολιθάρι, Καστριώτισσα, Κάτω Μουσουνίτσα, και Αθανάσιος Διάκος με την πόλη της Λαμίας.
Το χωριό παρέχει στους κατοίκους και τους επισκέπτες του την άνεση ώστε μέσα σε λιγότερο από 45΄λεπτά της ώρας (η πιο μακρινή μετακίνηση) να επισκεφθεί κάποια μεγάλη πόλη (Λαμία), να απολαύσει το μπάνιο του (Καμένα Βούρλα) ή να επισκεφτεί το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού για σκι, ή να απολαύσει τον καφέ του ή το ποτό του, σε κάποιο από τα εκπληκτικά sale της περιοχής.