Τελευταία Νέα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ Ζ... » Με αυτή μας την ανάρτηση, ενημερώνουμε τους συγχωρ... ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΖΑΛΑΩΡΑ » Απεβίωσε σήμερα 2 Απριλίου 2019, η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΖΑΛΑΩΡ... ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΘΑΝΟΝΤΟΣ ΜΕΛΟΥΣ »       23.- ΘΕΑΝΩ ΝΤΖΟΥΒΑΡΑ σύζυγος ... ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΘΕΑΝΩ ΝΤΖΟΥΒΑΡΑ » Απεβίωσε σήμερα 12 Μαρτίου 2019 η ΘΕΑΝΩ ΝΤΖΟΥΒΑΡΑ,... ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ » «Ουκ ενι άρσεν και θήλυ» - Η δικαίωση της Γυνα... ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ »     Γιορτάζουμε την “Παγκόσμια Ημέρα... ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ »       Γράφαμε παλαιότερα ... ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ »      Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου ... ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩΣΗΣ » Κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο, θα μπορέσετε... ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ Η ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ... » Χολαργός, 1 Φεβρουαρίου 2019   ΠΡΟΣ ΜΜΕ Α...
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ

Ο Σκαμνός είναι ένα μικρό ορεινό χωριό του νομού Φθιώτιδας επάνω στον οδικό άξονα της παλιάς Εθνικής Οδού Λαμίας – Αθηνών, ενώ πάνω από το χωριό διέρχεται ο νεώτερος οδικός άξονας Λαμίας – Πατρών. Γραφικό και πανέμορφο, είναι χτισμένο σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων .        Από τον Σκαμνό – Ασωπό – Κουμαρίτσι – Οίτη οριοθετείται ζώνη ειδικής προστασίας της άγριας πανίδας και της αυτοφυούς χλωρίδας/καταφύγια άγριας ζωής. SPA GR EE Οδηγία 79/409, Ν.2637/1998). (Πηγή: www.dimosgorgopotamou.gr)
Γεωγραφικά το χωριό μας συνορεύει με τα χωριά Ελευθεροχώρι, Μπράλο και Οίτη Φθιώτιδος. Απέχει 28 χλμ. από την πόλη της Λαμίας, 15 χιλιόμετρα από την Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, 35 χλμ. από την παραθαλάσσια κωμόπολη των Καμένων Βούρλων, 11 χλμ. από την Γραβιά Φωκίδος με το ξακουστό της χάνι, και 45 χλμ. περίπου από το το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού.